Martin Streed & Andrea Fiorino na Climaxu

Martin Streed & Andrea Fiorino na Climaxu

27. 03. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Poslední sobota v měsíci nemůže v Roxy patřit nikomu jinému než Chrisi Sadlerovi a jeho rezidentní noci Climax. Nejinak tomu bude i 31. března, kdy se můžeme krom Chrise těšit na Martina Streeda a Andrea Fiorina, z nichž druhý jmenovaný se na Climaxu (ale nikoliv Roxy) představí 31. 3. poprvé. V Chill outu pak již tradičně zahraje Mr. Roquentin a VJem večera bude Martin.
Oba dubnoví hosté nejdéle fungující klubové noci v ČR patří nejen na Moravě mezi respektované DJské persony, které toho mají už nemálo odehráno. Martin Streed, o němž Chris říká, že je "jednou z nejvíce zaneprázdněných osobností taneční scény na Moravě", s muzikou koketoval už od útlého dětství. Nejdřív to byl klavír, pak kytara a logicky následovala vlastní kapela, kterou pak vystřídal boyband, s nímž Martin po dva roky objížděl české diskotéky.

Už tehdy se ale začal realizovat i coby DJ a defintivní zlom přišel s jeho účastí na Orion Hall v Brně v roce 2000. "Byl to pro mě takový zážitek, že jsem taneční muzice a vynilové kultuře propadl na trvalo," vyznává se Martin ve své biografii.

Po Orion Hall následovala rezidentura na nocích In The House v havířovském klubu Stodola, hraní na akcích Mortal Combat ve VP F-M a řada dalších štací, k nimž navíc Martin přibral také aktivity promotéra. V klubu Fabric dělal party jako Kombajn, Oriental či GAS a jeho asi největším počinem pak byla akce Sun Of Ostrava (2006), kde vystoupili mj. Sonique či CJ Bolland. Aktuálně pak produkuje noci Ministry of Hellax, Hellmania či Hell Party Live!.

Zapomínat nemůžeme ale ani na DJ CREW PLAYA, kterou založil společně s DJ Kangoorou a jež protáhla Moravou desítky českých i zahraničních DJs. A to ještě pořád není vše. Víc vám k Martinovi ale už řekne sám Chris.

"Nejen, že má Martin vlastní agenturu s modelkama a go-go tanečnicema, ale je i šéfem DJského uskupení Playa a promotér různých tanečních akcí na Moravě i v Polsku. Kromě toho je i moderátorem velice populárního rádia Helax, které poslouchá snad celé Slezsko. Jeho styl moderování je pro mne osobně velká inspirace pro můj vlastní pořad na Dance Radiu. Jako DJ pak Martin nezapře léta praxe. Znát ho můžete z těch nej klubů nejen v ČR ale i v Polsku a možná si vzpomenete i na jeho hraní na Climaxu, kde to tehdy pořádně rozsekal a nemám nejmenších pochyb o tom, že to zopakuje i tentokrát!"

Stejně jako Martin i Andrea Fiorino se hudbou zabývá už od svého dětství. Sám o sobě dokonce hrdě prohlašuje, že "nikdy nepodlehl vlně Hložků a Kotvaldů". Svůj díl na tom jistě měla i jeho matka, barová zpěvačka působící převážně v zahraničí, díky níž se dostal ke spoustě tehdy v tuzemsku nedostupné hudby.



Už tenkrát měl Andrea hodně blízko k taneční muzice a zejména pak k house. Ten ho ostatně také přivedl v roce 1995, kdy mu bylo sladkých šestnáct let, k rozhodnutí pořídit si společně s několika kamarády vlastní gramce a prvních pár vinylů.

Následovalo první hraní, krátká odbočka k d"n"b a především pak rezidentura v nově otevřeném brněnském klubu Remix (1999). Ta Andreovi otevřela dveře k dalšímu zajímavým štacím včetně hraní na Slovensku, v Itálii, Chorvatsku, Řecku nebo Velké Británii a vystupování po boku takových jmen jako Warren Clarke, ATFC, Paul Farris či Layo & Bushwacka.

Andrea ale není činný jen jako DJ ale i jako producent a tvůrce povedených remixů. V jeho portfoliu tak najdete krom jeho vlastních houseových tracků také celou řadu bootlegů a remixů pro skupiny Maduar, A-Tak!, Monkey Business, Kava Kava nebo DJe Nea.

"Živě jsem Andrea ještě hrát neslyšel, ale sety, které pravidelně postuje na netu si občas dávám a vychutnávám jeho funky vocal house a groovy tech-house. V Brně si pro sebe vybudoval hodně slušný renomé, což je co říct v případě houseového DJe ve městě techna. Bylo tedy načase, aby dostal šanci se představit i návštěvníkům Climaxu v ROXY. Na jeho úvodní set se moc těším a soudím-li podle reakcí lidí v mém okolí, nejsem rozhodně jediný," odůvodňuje svou volbu Chris.

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CLIMAX

Pondělí 30. 11. -0001
Vstup: 100 Kč
Vystupují:
Chris Sadler, Andrea Fiorino, Martin Streed, Mr. Roquentin
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika