James Harries v Roxy na Acoustic Night

James Harries v Roxy na Acoustic Night

28. 03. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Chcete si užít koncerty zajímavých jmen a mít je doslova na dosah ruky v unikátním komorním prostředí, které nemá daleko k pohodlí vlastního obýváku? Pak dorazte na čtvrtý díl nového koncertního projektu Roxy Late Night Acoustic Chill Out Showcase.
Jeho hostem tentokrát bude 3. dubna v Chill Outu ROXY charismatický britský písničkář James Harries, který si coby support pozval talentovanou pražskou acoustic-Lo-Fi formaci quite quiet.

Rodák z Manchesteru, kterému je již řadu let domovem ČR, začínal jako jazzový tenorsaxofonista, vyzkoušel si ale i život garážového rockera nebo zpěváka kelt-punkové kapely. Domácí publikum ho ale bude nejspíš znát především jako osobitého písničkáře, jehož styl bývá přirovnáván k tvorbě takových bardů jako Jeff Buckley, Nick Drake, Tom Waits či Neil Young.

Máme-li škatulkovat, pohybuje se James se svou originální a osobitou tvorbou někde na pomezí folku, country, jazzu a rocku. Jak ale sám Harries říká, hudební žánry nejsou zase tolik směrodatné: "Když přijde na to, jak mou hudbu vnímají posluchači, vystřídal jsem řadu žánrů, pro mě osobně ale záleží především na písni jako takové, písni, která může být zahrána mnoha způsoby a vždy tak může znít jinak."



To, co je pro Harriesovu tvorbu signifikantní, je především obrovské charisma a naléhavost s jakou svou hudbu prezentuje. Ať už jsou to plačtivé balady nebo hravé a euforické songy, prim hrají především (po)city a křehké hry melodií o šesti strunách, jež navíc umocňuje síla Jamesovi osobnosti, která nepostrádá energii dítěte ani lyrické vyjadřování básníka. Během svých koncertů pobíhá po pódiu, srší vtipem, vypráví historky a o moment později sedí se zavřenýma očima a přehrává hudební příběhy, které dokážou natlačit slzy do očí.

Není se tak čemu divit, že Harries preferuje spíše hraní v komornějším prostředí. "Když hraju, mám rád bezprostřední kontakt s publikem. Ovlivňuje to jak hraju, co hraju a samo publikum tak utváří atmosféru koncertu mnohem víc, než si myslí. Když si tohle všechno dohromady sedne, jsou to pak koncerty, které mohou být nezapomenutelné jak pro mě, tak pro lidi v publiku," vyznává se James.

Doufejme, že přesně takový bude i koncert v rámci ROXY Late Night Acoustic Chill Out Show Case, na němž by měli dle Jamesových slov zaznít skadby z jeho posledníhoalba Growing Pains (2011) a velmi pravděpodobně také několik zbrusu nových písní. Jak ale muzikant s nezaměnitelným kouzlem osobnosti podotýká, jeho setlist pro koncert v ROXY bude záležet na spoustě věcí. "Kdysi mi někdo poradil, abych si před koncertem připravil seznam písní, které hodlám hrát. Snažím se to dodržovat, ale i tak zjišťuju, že zhruba od čtvrté písně, někdy i dříve mám tendence seznam ignorovat. Nějaký soupis skladeb pro koncert v ROXY tedy určitě mít budu, ale zdali se ho budu skutečně držet, říct nemůžu. Stát se může cokoli…"

Dá se tedy očekávat, že v úterý 3. dubna se můžeme v Chill Outu ROXY těšit na nevšední hudební zážitek. A těší se i sám James, kterému se líbí jak samotný prostor Chill Outu ROXY, tak fakt, že Praha má další příjemný prostor pro "středně velké" akustické koncerty.

Jak bylo však naznačeno již v úvodu, čtvrtý díl ROXY Late Night Acoustic Chill Out Show Case nebude jen o Harriesovi, ale také o pražských quite quiet, které si jako předkapelu vybral sám James. "Některé jejich písně jsou opravdu krásné. Líbí se mi ale i jejich přístup k věci a způsob, jakým o muzice přemýšlí a jak ji prezentují," odůvodňuje svou volbu.

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ROXY LATE NIGHT ACOUSTIC CHILL OUT SHOW CASE

Úterý 3. 4. 2012
Vstup: 100 Kč / 150 Kč
Vystupují:
James Harries (UK) & support
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika