Silicone Soul již příští sobotu v Roxy

Silicone Soul již příští sobotu v Roxy

28. 03. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Silicone Soul se po více než roce vrací do Prahy a to do nejznámějšího českého klubu Roxy, kde vystoupí na party House Elements již příští sobotu 7. dubna. Jejich djský um je předchází a jejich produkce z nich udělala legendy, i když vždy šli svou vlastní cestou a nikdy se nezaprodali osvědčeným a moderním trendům, aby se jejich hudba dostala do top 10 hitparád za každou cenu.
Nová rezidentní noc v Roxy pod dohledem zkušených djs Biodana, Slatera a Tazze nabídne nejmodernější pojetí house music všech směrů, odrůd a kontinentů, ale kromě novinek se těšte i na různé bootlegy a klasické skladby z minulých dekád. Tato trojice má za sebou mnoho společných pařeb a mejdanů, včetně v minulém roce pořádané party Believe, na které jste mohli slyšet taková jména jako jsou Spirit Catcher live!, 16 Bit Lolitas, D-Nox a třeba i Silicone Soul, kteří budou hlavními tahouny 7. dubna v Roxy. Světový sound, taneční groove, pozitivní energie, precizní výber hostů jsou elementy, s kterými se budete pravidelně setkávat na party House Elements.

Craig Morrison a Graeme Reedie aka Silicone Soul se setkali již na škole. Ke konci 80. let a na začátku 90. let se stali závislými na kapele Primal Scream a jejich průkopnickému albu Screamadelica, které je vtáhlo do euforie taneční muziky. V druhé půlce 90. let zakládají nezávislé hudební vydavatelství Depth Perception, kde vydávají svůj vlastní track Silicone Soul, jehož název je později inspiruje k jejich producentskému jménu. Tato skladba se dostala až k Dave Clarkovi, spolumajiteli Soma Records, které patří mezi nejlepší taneční vydavatelství v Anglii, mimo jiné i díky impozantnímu seznamu vydaných skladeb.

Silicone Soul @ Believe Party (February 4, 2011) pt.1/3 from MADTV.cz on Vimeo.

První release jako Silicone Soul vydávají v roce 1998 na Soma Records a nese název The Strip. Tento rok vydávají pod Soma Records ještě All Nite Long EP, aby o rok později zbourali všechny hitparády s jejich legendárním Right On 4 Tha Darkness EP. Track Right On se dočkal mnoha remixů a Silicone Soul vyšvihl mezi top dje a producenty světa. Jmenovat výčet všech jejich počinů by bylo na dlouho, tak si jen shrňme, že v tuto chvíli mají na svém kontě vydaná 4 dlouhohrající alba a 4 oficiální mixované kompilace. Koho zajímá podrobnější diskografie: www.discogs.com/artist/Silicone+Soul

V roce 2003 zakládají vlastní label Darkroom Dubs, který se okamžitě dostal do povědomí většiny světových djs. Silicone Soul nezůstávají pozadu ani s djingem. O svých djských kvalitách přesvědčují celý svět, díky jejich pojetí house a techhouse vyprodávají kluby po celém světě a i české publikum mělo několikrát možnost zažít tuto dvojici na party. V roce 2009 získávají dvě nominace v DJ Mag Best of British Awards a to v kategorii nejlepší album a nejlepší producenti. V roce 2011 sestavují k 20. výročí vzniku Soma Records dj mix s názvem 20 Years Of Soma Records a zároveň slaví 50. release jejich vlastního vydavatelství Darkroom Dubs.

Silicone Soul @ Believe Party (February 4, 2011) pt.2/3 from MADTV.cz on Vimeo.

Pro navnadění si můžete naladit 6.4.2012 od 19.00 Radio 1, kde album Silicone Soul zazní v pořadu CD Nonstop, anebo o den později taktéž na Radiu 1 od 20.00 budou hosté v pořadu Audience, kde s nimi bude povídání, pouštění jejich produkce, soutěž o volné vstupy a na závěr si budete moci vychutnat i jejich djský mix jako warm-up na party, která proběhne tentýž večer.

Silicone Soul audio sety: http://soundcloud.com/siliconesoul/sets/darkroom-dubs-radio-1

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HOUSE ELEMENTS

Sobota 7. 4. 2012
Vstup: 150 Kč / 200 Kč
Vystupují:
Silicone Soul, Biodan, TAZZ a Slater, Cubik & Tomics
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika