Calyx & TeeBee poprvé společně v Roxy

Calyx & TeeBee poprvé společně v Roxy

12. 04. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Třetí pátek v měsíci patří v Roxy už tradičně klubové noci Bush a nejinak tomu bude i v dubnu, konkrétně 20. 4., kdy dorazí hvězdné britsko-norské duo Calyx & TeeBee, které značnou měrou ovlivnilo vývoj drumandbassu 21. století a takhle pospolu vystoupí v Roxy vůbec poprvé!
Calyx & TeeBee, tedy Larry Cons a Torgeir Byrknes spolu začali spolupracovat v roce 2004. Historie jejich přátelství se ale začala psát už o šest let dříve, kdy se potkali coby kolegové z dnes již legendárního labelu Moving Shadow. Nejen na Moving Shadow ale také na celé řadě dalších renomovaných labelů jako Metalheadz nebo Audio Couture oběma vyšla spousta zásadních tracků, pro něž je charakteristickým znakem především snaha být progresivní a dělat věci neotřele a s invencí. Totéž pak platí i u TeeBeeho vlastního labelu Subtitles, který se od svého založení v roce 1999 rychle etabloval coby vlajková loď progresivního d"n"b.

Když se pak na začátku nového tisíciletí začalo šuškat o tom, že Calyx a TeeBee začali pracovat na společných věcech, očekávání byla obrovská. A hned první dva tracky Follow the Leader a Cyclone (oba 2004) dokázali, že také oprávněná.



Nejen, že je chválili kritici a DJs tyhle dva tracky točili o sto šest. Produkce téhle sympatické dvojky učarovala i lidem z Rockstar games, kteří ji zařadili do svých her a skladba Follow the Leader se objevila i v televizní reklamě. Jinými slovy - Calyx & Teebee se rázem stali d"n"b pojmem ve všech koutech světa.

Přikládat pod kotlík úspěchu se jim dařilo i nadále releasy jako The Quest nebo The Shape Of Things To Come (oba 2006) a začalo tak být zřejmé, že pomalu uzrál čas na společný albový debut. Ten dostal název Anatomy a vyšel v roce 2007 na jejich vlastním labelu Momentum Music.

"S určitostí lez říci, že Anatomy nebude rozdělovat masy na pro a proti, ale většinu spojí, protože nabízí jak energické drtiče nabušené nejmodernějšími a nejfunkčnějšími katalyzátory, tak temné a zamyšlené tracky pro vyznavače klasického TeeBeeho stylu, jež se za pomoci Calyxe opět nenásilně inspiroval Photekovýimi kořeny," napsal tehdy pro Shadowbox Bifidus Aktif o albu, s kterým se v listopadu 2007 Calyx & TeeBee naživo představili vůbec poprvé společně v ČR.

Masivní úspěch a respekt, který jim deska přinesla, šel samozřejmě ruku v ruce s hraním po celém světě, kterého mají pánové opravdu dost a dost. I tak si ale průběžně najdou čas na práci na novém albu, kterého bychom se prý měli dočkat snad ještě v první polovině tohoto roku a to na labelu RAM Records, kterému se pánové před nedávnem upsali. První singl by pak dle Torgeirových slov měl vyjít na přelomu května a června a hudebně by mělo jít o něco úplně odlišného od soundu, který známe z Anatomy.

Kdy přesně to bude, zatím sice jasné není. Co ale jasné je, že 20. dubna se v ROXY můžete těšit na pořádnou lámačku pod taktovkou jedněch z nejpovolanějších. A kdoví, třeba budou chlapci servírovat i zbrusu nové flákoty.

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BUSH

Pátek 20. 4. 2012
Vstup: 170 Kč / 250 Kč
Vystupují:
Calyx (UK) & Teebee (NO), Ghonzales, Im Cyber & Yadel, Blofeld & Thea
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
BUSH, 20.4. Roxy
2 x 2 vstupy
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika