Daedelus Archimedes show v MeetFactory

Daedelus Archimedes show v MeetFactory

22. 04. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Legenda americké nezávislé hudební scény Daedelus se vrací do Prahy se svou zbrusu novou a/v show Archimedes. Na hudbu reagující stěna pohyblivých zrcadel, umocní Daedelovo vystoupení v jedinečný zážitek. Spektakulární světelnou show, která jistě ovlivní celou audio-vizuální scénu, vám přináší Lunchmeat.
Pouhý měsíc po Lunchmeat Festivalu, který opět rozvířil stojaté vody české audio-vizuální monokultury, přichází jeho organizátoři s další zajímavou událostí. V rámci dobrých vztahů totiž do Prahy znovu zavítá renomovaný americký producent a vyhlášený dandy Alfred Darlington alias Daedelus, aby zde představil svou mašinu zázraků zvanou Archimedes.

Multiinstrumentalista Daedelus přešel v období puberty od klasiky a jazzu k rave music, ale na „sofistikovanější“ hudební styly nikdy úplně nezanevřel, což je dobře znát na struktuře jeho do detailu promyšlených skladeb. Ty ihned oslovily lidi z respektovaných labelů jako Plug Research, Mush nebo Ninja Tune, kde vydal svá poslední dvě alba. To aktuální nese název Bespoke a nijak nevybočuje z řady Alfredových umně konstruovaných a pozitivně hodnocených abstraktních děl.



Daedelus se však neprezentuje pouze osobitou hudbou, ale také specifickým vizuálním stylem, který vyjadřuje už jen tím, že se stylizuje do role nonšalantního gentlemana. Show Archimedes ale svou komplexností dalece přesahuje pouhé vyjádření identity skrz módu. Její vizuální složka je postavena na síti zrcadel, která dynamicky reagují na hudbu a umocňují tak další světelné efekty. Není tedy asi potřeba zdůrazňovat, že se jedná o něco naprosto unikátního.

Na akci se společně s Daedelusem představí také špička současné české a slovenské elektronické scény. Řeč je o projektech Forma a The Global Optimistic. První jmenované uskupení se již v rámci experimentálnější české subkultury docela obstojně etablovalo, o čemž svědčí i nominace na žánrovou cenu Anděl a povedené debutové album. Doufejme, že je Forma neopustí ani v budoucnu. The Global Optimistic je pak sloučeninou autorů, kteří se jinak skrývají pod pseudonymy GLGN a Jimmy Pé, a své tracky vydávají u netlabelu Gergaz.

daedelusmusic.com/

Dodal: Václava Parkanová, PR MeetFactory
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DAEDELUS ARCHIMEDES A/V SHOW

Pátek 27. 4. 2012
Vstup: 390 Kč / 490 Kč
Vystupují:
Daedelus (Ninja Tune,US), Forma (Lazytempo, CZ), The Global Optimistic (Gergazrec, SK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika