Hooverphonic v Praze představí best of album

Hooverphonic v Praze představí best of album

02. 05. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Hooverphonic dostali za aktuální album With Orchestra platinovou desku. Stalo se tak v sobotu 28. dubna a sice za prodeje v Belgii, odkud pochází. Ocenění jim předal předseda belgické vlády Elio Di Rupo. Už tuto sobotu se Hooverphonic s touto deskou a čtrnáctičlenným orchestrem představí v Praze ve velkém sále Lucerny.
Nová deska Hooverphonic With Orchestra v oficiální české distribuci zatím nevyšla a podle našich zpráv z koncernu Sony Music, kteří belgické trio vydávají, v Česku „bestofka“ ani nevyjde. Podle manažerky kapely ale bude ke koupi přímo na koncertu. Hooverphonic jich ovšem přivezou jen omezené množství přibližně sto kusů, pokud album opravdu chcete, raději si ho kupte už před koncertem.

Belgické trio do Prahy přijede na jejich největší koncert u nás. Česko zároveň bude první zastávkou Alexe Calliera, Raymonda Geertse a Noémie Wolfsové na evropském turné. Od vydání best of alba začátkem března hráli jen Belgii, nutno podotknout, že všechny koncerty byly vyprodané. „Hooverphonic jsou neuvěřitelně populární v Belgii a vůbec po celém Beneluxu. V Belgii hrajeme koncerty až pro jedenáct tisíc posluchačů a prodáváme spoustu desek,“ řekl minulý týden lídr kapely Alex Callier MF DNES.

V tomto rozhovoru také poodhalil, že nahrání desky s velkým klasickým orchestrem nosili v hlavě už dlouho a de facto k tomu směřovali. „Už studiová podoba Hooverphonic měla nakročeno k orchestrální hudbě, takže vybavit se orchestrem nám přišlo přirozené. Jen ne vždy to bylo z finančních důvodů možné,“ uvedl Callier.

Hlava belgického tria navíc podotkla, že by rád spolupracovala i českými muzikanty, kteří na ni udělali velký dojem, když u nás nahrávala smyčce na album nizozemské zpěvačky Jacqueline Govaertové. „Nedávno jsem točil s českými houslisty a byl jsem moc spokojený. Nevyšlo to o moc levněji než v Belgii, ale líbí se mi jejich styl hraní, je v něm něco romantického,“ pochvaluje si Alex Callier.

Conference s Hooverphonic začne koncertem české skupiny Lanugo zpěvačky Markéty Foukalové. Na české hudební scéně se tento projekt pohybuje už šestým rokem, zatím vydal dvě desky, poslední na závěr loňského roku. Dveře velkého sálu Lucerny se otevřou už po 19. hodině. Sál nebude nijak odstupňovaný podle kategorií, kdo chce stát co nejblíže pódiu, musí přijít včas.



Vstupenky na koncerty Hooverphonic with Orchestra a Lanugo prodávají Lucerna Music Bar, Ticketpro a Ticketportal. Další informace o hudebním konceptu Conference najdete na www.cnfrnc.cz a www.facebook.com/cnfrnc

Dodal: Pavel Eichler
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HOOVERPHONIC WITH ORCHESTRA

Sobota 5. 5. 2012
Vstup: 720 Kč + poplatky
Vystupují:
Hooverphonic, Lanugo
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika