Hot X headlinerem Techno Animals

Hot X headlinerem Techno Animals

02. 05. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V sobotu 5. května se v pražském klubu Touster odehraje 3. díl mejdanu Techno Animals. Jako headliner se představí matador maďarské techno scény a majitel agentury Deadcode, která pravidelně pořádá jedny z největších mejdanů ve střední Evropě. Řeč je dji a producentovi HOT X, kterého doplní Orbith, Adam Cloud, Franke a další.
Tibor Horváth aka HOT X se narodil v maďarském městě Sopron v roce 1972. Začíná s DJingem na počátku 90. let v klubu MIG15 v Sopronu. V roce 1996 zakládá agenturu Deadcode a uspořádává první akci Hyperspace v Soproni. Tento den se ukázal jako historické datum v životě maďarské techno scény. Vzhledem k velkému zájmu se akce přesunula do Budapešti, do dnes již legendární budovy PATEX. Od roku 2007 začíná dělat tuto legendární akci v nejmodernější hale - Aréně SYMA.

Od svých počátků je HOT X autorem maďarských hudebních halových akcí, jak výše uvedené HYPERSPACE, nebo BUDAPEST BÓNUSZ festival - největší akce elektronické hudby v Maďarsku, která byla dříve dělána ve spolupráci se Sziget production, ale od roku 2008 je 100% vlastněna Deadcode.
Díky práci promotéra přivádí před Maďarské davy na akce HYPERSPACE, či BONUSZ jména jako je Richie Hawtin, Plastikman, Sven Vath, Sasha, Carl Cox, Joseph Capriati, Marco Carola, Maya Jane Coles, Derrick May, DJ Hell, Dave Clarke, Anthony Rother, Luke Slater, Chris Liebing, Adam Beyer Monika Kruse, T. Raumschmiere, Josh Wink, DJ Rush, Miss Kittin, Tiga, Cristian Vogel, Claude Youn , Advent, a mnoho dalších.



Tím samozřejmě podporuje i svoji DJskou kariéru a od roku 1997 neustále dostává nabídky na hraní v klubech i a na festivalech po celém Maďarsku i v zahraničí (Rakousko, Slovensko, Jugoslávie, Chorvatsko, Česká Republika, Rumunsko, Portugalsko, Španělsko, Japonsko, Itálie).

Jeho popularita se v Maďarsku vyznačuje tím, že je stále považován za jednoho z nejžádanějších DJs v zemi. To je jeden z důvodů, proč Deadcode DJs (HOT X, IGOR Do'Urden, COYOTE) jsou zárukou narvaných mejdanů po celém Maďarsku.

Růst mezinárodní pozornosti se vyznačuje i tím že v roce 2000 se stal jako první maďarský DJ, který hrál na LOVE PARADE a i na oficiální after party, která následovala po akci. V této době vydává v Rakousku jeho první mixovanou kompilaci nazvanou HYPERSPACE 2000 produkovanou společně s Igorem Do'Urden.

Po zkušenostech z předchozích let v roce 2000 zakládá vlastní label Deadcode Records, což byl vůbec první techno label v Maďarsku. Zároveň HOT X začíná pracovat na svém EP „Eleven O one“, které vydává v roce 2004 a obsahuje remixy od producentů jako jsou THE ADVENT a WLA GARCIA.

V roce 2005 se jeho EP "HX" umístilo na prvních pozicích v prodejích na internetovém hudebním portálu www.djshop.de. V témže roce jeho čtvrtý mix CD "Hyperspace 08 vyšlo ve Freee magazinu. Je to oficiálně první Maďarská techno produkce v zemi. HOT X vzal v tomto průkopnickou roli, stejně jako v mnoha jiných věcech v dějinách maďarské techno scény.

V současné době je HOT-X na vrcholu maďarské techno scény. Jako důkaz je, že od roku 2003 se zařadil do programu světoznámého Sziget Festivalu a od roku 2007 i na festivalu Balaton Sound.

LINE UP:


Club stage
21:00 VAN VEGA (RU) & MARAE RENGA (UA)
23:30 ADAM CLOUD
00:30 ORBITH
01:30 HOT X (Deadcode/HU)
03:30 PROOVAN
04:30 FRANKE

Lounge stage
21:00 TOMAS
22:00 PETER COSTA
23:00 REVIS
00:00 DA MOON
01:30 ROB SMILE & LiVe
03:00 PETE WALK
04:00 MILO

www.touster.cz

Dodal: Štěpán Ježek, Touster
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TECHNO ANIMALS

Sobota 5. 5. 2012
Vstup: 100 Kč / 150 Kč
Vystupují:
hot x (deadcode/hu) orbith adam cloud proovan franke van vega & marae renga (ru/ua) da moon rob smlie & live pete walk revis milo peter costa tomas
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika