Republic of Two lákají do Roxy

Republic of Two lákají do Roxy

08. 05. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Chcete si užít koncerty zajímavých jmen a mít je doslova na dosah ruky v unikátním komorním prostředí, které nemá daleko k pohodlí vlastního obýváku? Pak dorazte na pátý díl nového koncertního projektu Roxy Late Night Acoustic Chill Out Showcase! Jeho hosty tentokrát budou v úterý 15. května indie-folkoví Republic Of Two.
Republic Of Two byli za svůj debut Raising the Flag oceněni v roce 2010 cenou Anděl coby Objev roku.

"Anděl určitě pomůže kapelu na nějakou dobu mediálně zviditelnit, přibudou nabídky na hraní. Je milé dostat za svou práci ocenění, ale o dost důležitější je udržet si zdravý nadhled a potřebnou dávku tvůrčí svobody. Nenechat se ukolébat nebo opít představou, že jste díky cenám slavnější a úspěšnější nebo že se z vás stanou lepší muzikanti. Na prvním místě je vždy hudba," vrací se k dva roky starému ocenění zakládající člen Republic of Two Mikoláš Růžička.



Ač se kapela od svých začátků v roce 2009 rozrostla z původního dua, které tvořil právě Růžička s Jiřím Burianem (Ghostmother, Kapitán Demo, ex-Southpaw), na pětičlenný band, akustický koncert v ROXY odehrají Republic of Two zčásti pouze ve dvou. Až v dalším průběhu večera by se pak dle Mikoláše Růžičky měli dostat ke slovu i zbývající členové aktuální sestavy Republic of Two s výjimkou bubeníka Honzy Janečka, tedy basák Štěpán Růžička a houslistka Anežka Bzirská.

Co se týče setlistu, můžeme se prý těšit nejen na písně z debutu Raising the Flag (2010) a loňského druhé alba The End of War, ale také na několik předělávek Burianových a Růžičkových oblíbených kapel a koncertní premiéru jedné úplně nové písně!

Jak sama kapela přiznává, fakt, že celý koncert bude ryze akustický, je pro ni velkou výzvou. "Baví nás přímočarost, kterou akustické hraní umožňuje. Je to zároveň i velká výzva a škola, protože se není za co "schovat", každá chyba a nepřesnost je slyšet, takže musíme být stoprocentně koncentrovaní."



K samotné myšlence ROXY Late Night Acoustic Chill Out Show Case pak Mikoláš Růžička říká následující: "Líbí se nám. Prostor pro hudbu tohoto typu na pražské klubové scéně chybí a máme radost, že právě v Roxy se něco takového odehrává."

Ať už máte slabost pro křehké skladby Republic of Two nasáklé skandinávskou lehkostí a britskou melodičností nebo byste rádi na vlastní kůži zakusili unikátní koncept akustických koncertů v ROXY Chill Outu, neměli byste vzhledem k omezené kapacitě příliš váhat. Všechny, kdo v úterý 15. 5. dorazí do ROXY navíc čeká překvapení v podobě zatím utajované předkapely, která dotvoří atmosféru večera.

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ROXY LATE NIGHT ACOUSTIC CHILL OUT SHOW CASE

Úterý 15. 5. 2012
Vstup: 90 Kč / 150 Kč
Vystupují:
Republic of Two & support
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika