Sayag Jazz Machine na Flédě

Sayag Jazz Machine na Flédě

27. 03. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
ve středu přijede na Flédu francouzské uskupení Sayag Jazz Machine, které mixuje jungle, drum'n'bass, jazz, bossa novu a hip hop. Na Flédu zavítají v rámci svého celosvětového tour k novému albu Anachromic.
Šestice Sayag Jazz Machine mixuje jungle, drum’n’bass, jazz, bossa novu a hip hop. Francouzské hudební pole brázdí už od roku 1998, díky tomu, že používají klasické jazzové nástroje, patří k nejoblíbenějším živým uskupením svého druhu.

První album „Test pressing“ vydali v roce 2001, před dvěma lety je následovalo aktuální „Anachronic“.

Největší síla Sayag Jazz „mašiny“ je ale přímo na pódiu, kde improvizují a vše kombinují s dokonalou vizualizací, tím vytváří neobvyklou a úchvatnou podívanou. Album „Anachromic“ je koncipováno jako film a dokonale ho tak pochopíte, právě když zajdete 29. března na Flédu. „Vysokorychlostní“ černobílé filmy jsou promítány za zády gramofonového mága Charly Sy. Vše Inspirováno charaktery a filmovou technikou z počátku 20.století, na druhou stranu pevně zakotveno v tomto milleniu. Tak jak se centrifugální mašina zrychluje, tak Sayag „odlétá“ s publikem pryč v pulsujícím svazku scratchujícího gramofonového „kazatele“, v breakbeatovém a synkopovaném rytmu vytvořeném přímo od zakladatele kapely - mistra Christophe Vermand.
Navzdory všechnu rozmanitost, přes používání saxofonů, fléten a kontrabasu zachovávají ve své tvorbě stále „junglovou duši“. Kapela vás zatáhne do těžko uvěřitelného dobrodružství, které je doslova nakažlivé vidět naživo. Na základě ohlasů z Francie si dovolujeme tvrdit, že půjde rozhodně o jeden z nejlepších koncertů jarní sezóny!

Více informací nawww.sayagjazzmachine.com

Start: 20.00, Vstupné: 130 / 160

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika