Unkle Sounds v MeetFactory

Unkle Sounds v MeetFactory

15. 05. 2012  |  Autor: J.N.  |  Komentáře (2)
Unkle Sounds vystoupili se svou velkolepou audio vizuální show minulý pátek 11. května v pražské MeetFactory. Předskokanem byl český projekt Real Transported Man. Velmi originální reportáž našeho redaktora Jirky si můžete přečíst v článku níže.
V pátek v noci sem seděl v dusný noci před přeplněnou MEET FACTORY a vedle mě si sedá jakási zklamaná holka, založí cigáro mezi rty a říká mi:
-Hele, nevíš kdy budou hrát ty UNKLE? Jako ne že by hrál špatně ten dýdžej, ale já chci slyšet UNKLE. Sem kvůli nim jedu až z Valmezu!
-No jako... už hrajou. Teda jeden z nich. Dneska tu hraje James Lavelle a jenom jako DJ.
-Ahá... řekla otráveně a zapálila si cigáro.

Ahá, řekl sem si před měsícem a půl i já, když sem nadšeně psal kamarádovi, HELE VOLE, PŘIJEDOU UNKLE. A on mě zpražil, si to přečti pořádně pyčo (je to ostravák), bude to DJ set.

No ale protože sem na ten pátek nic jinýho neměl a nemusel sem kvůli tomu jet z Valmezu, šel sem se nakonec na toho Lavella kouknout. Navíc mě zajímalo, jestli bude mít pořád na hlavě kulich, protože klucí z R1 postli na FB fotku s Lavellem nafocenym u nich na dvorku v tom největšim parnu v absurdně tlustym kulichu. Takže mě zajímalo, jestli bude mít večer uvařenej mozek natvrdo nebo naměkko.

V MeetFactory bylo taky řádně dusno a horko a James toho kulicha na hlavě furt měl. K neuvěření tenhle týpek. Mně už by se v těch vedrech mozek vypařil.

unkle

Set ale zahrál dobrej, i když měl hlavu uvařenou a asi i dost opivněnou. Co taky jinýho v Česku, než se v pátek trochu zchlastat. To už je tady taková tradice. Připomněl mi tím Skinnera týden před na Electronic Beats, ale neměl vedle sebe žádnýho tlustýho rumunskýho realitního poradce...

Co se týče vizuálu, tak za sebou měl umístěnou projekci, kde se rychle střídaly fraktály a hořící kříže ( Burn My Shadow!) a pejskové s kočičkama nebo co... sorry byl pátek a víte, co sem napsal předtim.

Po pravdě jsem byl docela zvědavej, jak zmixuje UNKLÍ tracky, ale ať sem uši štyloval, jak chtěl, nakonec po dobu celýho setu dokázal zaznamenat jen tři známý tracky. Výše zmíněný Burn My Shadow z třetího alba War Storries, potom Natural Selection a myslím, že The Answer z posledního alba. Skladby zmixovaný téměř k nepoznání , jako kdyby mu dělalo ohromnou radost nedopřát nám UNKLE. A to je vlastně naprosto v pořádku. Kdo chce UNKLE, ať si je pustí doma... Lavell tu byl za DJ. Takže dobrý. Jenom pár holek bylo asi smutnejch, jak sem popsal výše...

Jen při Burn My Shadow se držel konceptu písně a nechal větší prostor pro originální sound, což tedy obecenstvo neváhalo ocenit s rukama nahoře a nohama ve vzduchu. Na kotel byla radost pohledět, řadu lidí to nepochybně přivedlo k jistý formě orgasmu.

To nebylo tak špatný vysvědčení pro chlápka, kterej se dal kdesi slyšel: “Stal sem se DJeem, protože mi Breakdance mi nikdy nešel a moje Graffiti taky stály za hovno.”

Párty to tedy nakonec byla vynikající, přestože tradičně na začátku trochu problém prodrat se pro pivo přes hrozny lidí nakupených před monstroznim barovym meet ef pultem.

joska

Aby toho nebylo málo, po Jamesovi DJ pult obsadil Joska Sedloň a zbylý návštěvníky, kterym se chtělo dál trsat, zazdil do uší pár výbornejch mixů. Zaregistroval sem výborně zmixovaný Chemical Brothers při kterejch vylítly ruce nahoru jako kdyby Chemický bohové sestoupili na zem a zjevili se místo Josky.

Výborná párty. Stupeň pařby 8/10.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

UNKLE

Pátek 11. 5. 2012
Vstup: 390 Kč / 490 Kč
Vystupují:
Unkle, Real Transported Man band
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
kubino79
16. 05. 2012 | 18:31:05
+0 | -0
Kdybych věděl,jakým stylem bude hrát,tak na něho nikdy nejdu,a to je UNKLE má srdeční záležitost..skladeb od nich pramálo a techno fakt není můj šálek čaje..na Josefa už jsem nebyl a možná jsem měl,aspoň bych si spravil chuť..
Verča
16. 05. 2012 | 15:14:20
+0 | -0
Myslim, že ten Lavellův set stál za hovno, aspoň že starouš Sedloň to zachránil! :)
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika