Core Ritual se vrací do Matrixu

Core Ritual se vrací do Matrixu

28. 03. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Další pokračování Corfe Ritualuuse vrací do klubu Matrix v pátek, 7.4. Akci zahájí kapela Gangnails, dále budou následovat The Prostitutes, Strreetmachine, Johnnie Rook a na konec jako hvězda večera vystoupí Skeptic Eleptic z Rakouska.
Gangnails mají kořeny v Praze, po vydání 2 desek nabírají stále větší popularity. Hudbu, kterou produkuje tato pětice bych pojmenoval jako punk´a´billy, protože v sobě mísí to nejlepší z punku dob Ramones a Misfits.

K tomu přídává rockabilly stylu Necromantix a dalších kapel, které svůj zvuk postavili výhradně na kontrabasu. The Prostitutes na svůj debut zatím čekají, ale 4 písně umístěné na jejich Myspace profilu dosáhli už skoro 3000 stažení. Jde o prověřené hráče z mnoha kapel, za všechny jmenujme Radiostars. The Prostitues kombinují rock s punkem a new wave. Zároveň se nebojí inspirovat v country a v tom nejlepším z britských kytarovek, což je dnes populární, ale u The Prostitutes je znát nadhled a preciznost.

Stretmachine z Pardubic hrají agresivní hardcore ve stylu ranných Agnostic front, Biohazard, či novějších kapel jako Hatebreed nebo Discipline. Mají za sebou úspěšné turné k desce “Cena pravdy“ a páteční koncert pro ně znamená start nového miniturné se dvěma zastávkami v Čechách a dalšími v Německu společně s Johnnie Rook.

Johnnie Rook z východního Berlína nehrají jen typický “Deutsche punk“, přestože polovina písní je v němčině. Spíše se vidí v moderním americkém sk8-punku včetně nezbytné špetky rock´n´rollu.

Skeptic Eleptic zahrají v Praze 1. koncert z jejich tour k nové desce na Phonocaster records. Tak jako většina garážových kapel začínali SE v roce 1999 s punkrockem inspirovaným rokem 1977 a koneckonců vlivy kapel jako Vice Squad, Exploited, UK Subs nebo Vibrators jsou patrné dodnes. Ale SE to je něco mnohem víc, především hrubá dekadence a nevázanost, stíny a oční linky, oblečení barvy černé a k tomu rock´n´roll.

x
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika