Swordfishtrombones pokřtí nové album

Swordfishtrombones pokřtí nové album

03. 04. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ve středu čeká klub Fledá hudební zážitek v podaní kapely Swordfishtrombones, která v klubu pokřtí své nové album Blood&Milk.
Brněnská kapela Swordfishtrombones existuje už dvanáct let, teprve teď ale zaujala česká média a to především díky novému albu Blood&Milk. I věrní fanoušci tvrdí, že se konečně odpíchli ode dna a dostali se k originálnímu zvuku. Základní sestavu dnes tvoří šest členů: Miloš Rejsek (hlasy, harmonika, melodika, akordeon), Karel Krtička (kytary), Dan Petr (bubny, perkuse), Martin Zaplatílek (basa) a Alois Ponížil (trubka, horna). Příležitostně se objevuje také Chorche Hradil (hammond, wurlitzer, wah-wah) a Daniel Schwarz (pozoun).

Swordfishtrombones

Na nové desce se podílel i Dušan Neuwerth, který dokázal proslavit Tatabojs nebo kapelu Kryštof. Do tvorby Swordfishtrombones zasahoval nejen producentsky, ale na aktuálním albu můžeme slyšet i jeho kytary. „Swordi“ staví svůj výkon kromě hudby i na videoprojekcích, právě probíhající tour pak představí novou verzi. I když Blood&Milk vznikala dlouho, pro kapelu je pořád zlomová a plná emocí. Zároveň je oproti předchozím nahrávkám osobitější a má o sto procent lepší atmosféru.

Swordfishtrombones

Dříve jsme Swordfishtrombones mohli vidět třeba jako předkapelu Mňágy a Ždorp. Britské listy o současných Swordech uvedly, že by tomu mělo být dnes spíš naopak. Možná je to tím, že mezi českými kapelami vyčnívají – kombinují lesní roh, trubku, foukací harmoniku a klasické rockové nástroje a tím vytváří naprosto ojedinělý zážitek. Nejedná se o žádné hvězdy, 5. dubna na Flédu dorazí Brňáci, kteří prostě umí hrát. Můžete mít pocit, že už je z brněnských klubů znáte, ve středu se vám ale ukážou v novém kabátě. www.sft.cz

Nierika – Poison On Your Spon
Byvší triphopová kopřivnická formace NIERIKA přetavila za pomoci dnes už legendárního producenta Dušana Neuwertha / Tata Bojs, EOST, Kryštof atd. / na svém novém albu „Poison on Your Spoon“ svou hudební hmotu ve svižný kytarový pop s neopakovatelnou atmosférou. Novinka vyšla na pro NIERIKU domovském a dnes už etablovaném, také kopřivnickém labelu, Piper Records koncem března. www.nora.cz/nierika

Start: 20:00, vstupné 100 / 130kč

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika