FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival Hrady CZ tentokrát na Švihově

Festival Hrady CZ tentokrát na Švihově
15. 07. 2012   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Hudební putovní festival Hrady CZ se po své úvodní zastávce na středočeském Točníku představí v pátek 20. a v sobotu 21. července na vodním hradě Švihov. Točník v tomto roce přivítal historicky největší počet návštěvníků – sedm tisíc.
Páteční program v areálu hradu Švihov zahájí v 19 hodin koncert skupiny UDG. Součástí pátečního večera je již tradičně i karneval v maskách, který vrcholí vyhlášením nejhezčí karnevalové masky. První den festivalu se mohou návštěvníci také těšit na koncert skupiny Nebe a Chinaski. Sobotní hudební vystoupení se konají vždy na dvou podiích, areál je otevřen od 11 hodin. Již v pravé poledne zde proběhne koncert Xindla X, po kterém vystoupí David Koller. Své fanoušky na hradě Švihov potěší i skupina Nightwork, která se v rámci festivalového turné představí poprvé. V sobotním programu dále nebudou chybět jména jako Monkey Business, MIG 21, No Name, Horkýže Slíže, Mandrage, Sto zvířat, Visací zámek, Tomáš Klus, Sto zvířat, Polemic a Mother’s Angels.

cz hrady

Vloni na festival na hradech zavítalo 48 tisíc návštěvníků a Hrady CZ se tak staly hudebním festivalem s bezkonkurenčně nejvyšší diváckou účastí v České republice. Festival byl také oceněn jako akce roku v rámci letošních hudebních cen Žebřík, minulý rok byl vyhlášen festivalem roku v rámci hudebních cen televize Óčko. Hrady CZ se skládají ze dvou částí. V roce 2005 zahájil svou existenci první částí nazvanou České hrady.CZ, o pět let později organizátoři rozšířili letní hudební turné po hradech také na Moravu, kde se tak letos uskuteční už potřetí jako Moravské hrady.CZ. Projekt Hrady CZ tak v podstatě pokrývají celou Českou republiku v průběhu letní festivalové sezóny. Program festivalu je přehlídkou vystoupení špiček především české pop-rockové hudební scény.

Neoddělitelnou součástí festivalu je i podpora a rozvoj turismu v České republice, snaha zvýšit povědomí o historických památkách a také finanční podpora těchto památek. V posledních letech začali organizátoři věnovat pozornost i cykloturistice, dlouhodobě spolupracují s projektem Kolo pro život, nezanedbatelnou součástí festivalu Hrady CZ je také ochrana přírody a ekologie.

„Pro mnoho kapel, které mají možnost hrát na všech osmi zastávkách, je celý festival v podstatě takové hudební turné. Snažíme se tak dávat příležitost střídavě různým kapelám v závislosti na tom, zda například zrovna vydali novou desku nebo jsou aktuálně oceňované v rámci hudebních cen,“ uvedl jeden z organizátorů festivalu Michal Šesták.

Festival Hrady CZ je vyhledávaný nejen kvůli hudebnímu programu, ale je také oblíbený jako lokalita pro výlet. Navštěvovat ho mohou díky zřízení úschoven kol i cyklisté, součástí vstupného je prohlídka jednotlivých hradů. Samozřejmostí jsou stanová městečka, kde si lze stany i pronajmout včetně možnosti uschování zavazadel. Švihov se nachází na spojnici mezi městem Plzeň a Klatovy. Na hrad se dá dojet po silnici číslo 27, která vede z Plzně do Klatov, nebo vlakem Českých drah. Výstupní stanicí je přímo obec Švihov, která leží zhruba kilometr od hradu.

Lístky je možné zakoupit jako E-tickets i přes internet za zvýhodněnou cenu 250 a 400 korun, na místě budou vstupenky k dostání za 300 a 450 korun a klienti T-mobile si je můžou koupit přes mobilní telefon.

Více informací na www.ceskehrady.cz

Dodal: Martina Reková, 4Press
ČESKÉ HRADY (TOČNÍK)

ČESKÉ HRADY (TOČNÍK)

Pátek 13. 7. 2012 až Sobota 14. 7. 2012
jeden den 200 Kč, pá+so 350 Kč
Vystupují:
UDG, Buty, Vypsaná fiXa, Dilated, Ewa Farna, Horkýže slíže, David Koller, MIG 21, Monkey Business, Chinaski, Sto zvířat, Polemic, Mandrage, Tomáš Klus, Xindl X, Visací zámek
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |