Marco Zaffarano obdivuje české publikum

Marco Zaffarano obdivuje české publikum

05. 04. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Následující řádky vám prozradí, jak Marco Zaffarano vnímá české publikum. Marco bude tento měsíc prezentovat techno stage na Pig Festu.
„Východní Evropa je mi velmi sympatická. Publikum skvěle reaguje, lidé jsou lační po zábavě a přitom respektují toho, kdo jim hraje. Za to jim patří můj obdiv.“ Tak tohle pronesl Marco Zaffarano v nedávném rozhovoru, když se ho redaktor jednoho německého tanečního serveru zeptal, kde hraje nejraději. Jestli v Čechách, Anglii nebo Rakousku.

marco zaffarano

Pokud Marcovi odpustíme malou zeměpisnou nepřesnost, určitě nás tahle věta zahřeje u srdce. Pyšní můžeme být o to víc, že Marco Zaffarano rozhodně není za gramofony žádný nováček. Naopak patří k několika málo vyvoleným, kteří se v této branži drží prakticky od jejích evropských začátků. Elektronické hudbě se totiž věnuje obdivuhodných devatenáct let. Jejímu kouzlu propadá již v roce 1987. V době, kdy u nás ještě kraluje socialismus a hity Michala Davida, se už Marko poohlíží, kde by mohl svoji hudbu prezentovat. Zanedlouho se stává rezidentem ve stuttgartském klubu Oz, kde si jeho talentu všimne i Sven Väth a nabízí mu spolupráci. Marko vydá na Svänově labelu několik singlů i desek a rázem je slavný po celém Německu. Od roku 1993 se začíná pohybovat i na mezinárodní scéně, vystupuje na největších festivalech jako Mayday, Tribal Gathering či Love Parade. Zaffaranovi se daří na co sáhne. Jeho singl Pandora´s Box sklízí obrovský úspěch a poté co vydává následné album He Was Once a Beautiful Woman už není pochyb o tom, že Marco patří mezi evropskou djs špičku. Spolupracuje například s Maurem Picottem, pro kterého nahrává několik remixů. V roce 2002 zakládá vlastní label Anima Records. Jeho diář se plní dalšími a dalšími termíny. Může se pochlubit například vystoupením na Nature One. Velkou oblibu si získává i u českých partypeople. Vystupuje na Summer of Love, v Duhové aréně, ale sedí mu i klubové akce. Plzeňští si jistě vzpomenou na výtečný mejdan, který se pod taktovkou tohoto německého dje rozpoutal minulý rok v klubu DVD.

Tentokrát si můžete jeho osobité pojetí techna vychutnat ve velkém (praso)prostoru v hale pod mostem Milénia v Plzni. Marco Zaffarano zde 21.dubna předvede své kvality v rámci největšího západočeského festivalu elektronické hudby, Pig Festu.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika