Poslední ohlédnutí za Miami Music Conference

Poslední ohlédnutí za Miami Music Conference

05. 04. 2006  |  Autor: George  |  Komentáře (2)
Taneční hudební průmysl je každoročně na South Beach reprezentován mnoha skutečnostmi. Každoročně se zde sjedou Djs, promotéři a majitelé klubů, aby se zúčastnili nočního řádění na místní scéně, které trvá často nejen až do rána, ale i několik dní v kuse. Bostonský DJ Steve Porter se s námi podíval na MMC, z perspektivy Dje.
Takže Steve, zatímco každý hovoří o Miami, jak to vidíš ty, jaké jsou tvoje nejoblíbenější parties a co pro tebe jako pro Dje tato událost znamená?
Je to tak trochu jako jít do Disneyho světa. Od prvního okamžiku tady jsem trochu nervózní, musím myslet na svoji show, jestli mám všechno připravené a potom také projíždím program všech parties a snažím se dostat na co největší počet z nich. Minule jsem si naložil příliš mnoho vystoupení a trochu mě to zmohlo, takže letos se ta chyba neopakovala a lépe jsem si vše užil.

Co si na konferenci nejvíce užíváš?
Teplé počasí a také to, že celá taneční komunita je tady pohromadě. Je to příjemné, že se nemusí jezdit na různé kontinety, aby jsi se setkal s přáteli.

Řekni nám, jak jsi se cítil poprvé, když jsi přijel na MMC, myslím ty pláže, parties a celková atmosféra?
Můj první výlet na WMC byl skutečně náročný, to mi bylo 20 let a trvalo nám (jel jsem s nekolika kámoši) asi 22 hodin než jsme sem dojeli a poté co jsem dorazil, tak jsem si uvědomil, že se potřebuju opálit. :o) Většinu času jsem strávil s mnoha hudebními profesionály a rozdával jsem vinyl, který jsem zrovna dodělal, to se vždy hodí. Velice těžko se člověk dostává do klubů, když je mladý a nemá konexe, ale kámoš Chris Fortier mě protáhnul párkrát zadem a to mi stačilo. Na pláži jsem byl asi jenom jednou, jo jasny, je to smutny... :o) ale domníval jsem se, že si potřebuju vytvořit tolik kontaktů, kolik to jen bude možné, když už jsem byl tady. Po pěti dnech jsme neměli ani na pivo a spáleniny od slunce po celém těle. Takže jsme vyrazili nazpět, ale každý rok se to zlepšuje, věřte mi!

Když jsi poprvé sám hrál na konferenci, jaké to bylo? S kým jsi hrál a byl jsi nervózní nebo spíše nadšený?
Poprvé jsem hrál na konferenci v roce 2002 v Billboardu, hrál jsem s těmito djs: Sean Cusick, Lee Burridge, a Sander Kleinenberg. Začínal jsem a tak tam nebylo moc lidí, ale bylo skvělé, že jsem vůbec hrál.

Nervozita?
To samozřejmě!

Jaké byly na konferenci tvoje nejoblíbenější parties a kdo patří ke tvým oblíbeným djům?
Vždy jsem si vážil Sandera Kleinenberga a jeho párty “Everybody”, která se odehrává v klubu Space na terase. Rád se také podívám na Nikki Beach a je mi celkem jedno, kdo zrovna hraje. Skvělá párty byla loni od Dannyho Howellse a Lee Burridge – takové retro, ale mohu jen doporučit. Nicméně ne vždy ty velké párties jsou ty nejlepší, občas je to daleko zábavnější třeba na akcích v bazénu!

Loni jsi poprvé začal svou Portehouse party, řekni nám více.
Jo to byla magická noc. Udělali jsme to zdarma a děsně moc jsme se snažili udělat správné promo – navíc to mělo už předem skvělou podporu od místních, lidí z Bostonu a NYC. Před akcí jsem vypil asi 5 lahví vody, jak jsem byl nervózní. Každý kdo ten večer hrál ze sebe vydal všechno! Na parketu jsem zahlédl Donalda Glaude a Johna Digweeda ve VIP. Byl to šok, všechno se dělo najednou a bylo to jako když se ženíte s taneční scénou!

MMC

Letos se párty přesunula do Suite a byla ve středu. Co bylo zvláštní letos?
I letos to byla otevírací párty, takže pár lidí, kteří dorazili až ve čtvrtek tam chybělo, ale dav byl plný nových obličejů. Line-up byl podobný jako loni. Měli jsme novou živou performance v podání Bona Johnsona. Místní scénu reprezentovali Phil a Fluff a stejně jako loni to pořádně rozhýbali. Přede mnou hrál Eli Wilkie a po něm jsem už převzal žezlo já.

Popiš nám svůj koncept, od hudby až po parties, protože se zdá, že jsi do toho vložil spoustu práce.
Porterhouse koncept nemá žádné hranice. To je pro mě důležité, protože jsem se snažil hudebně vždy vyjádřit co do největší šíře. Nezajímá mě názor, že je potřeba se držet jednoho žánru... Důležité je pobavit lidi a podle mě, čím více žánrů a variací je v setu, tím lépe. Techno, house, break... to všechno se počítá!

Své akce Portehouse už jsi měl v mnohých městech, jak to vypadalo?
Mimo Miami jsem se představil v Los Angeles, San Francisku, Montrealu a Bostonu. Každé město má svojí zvláštní dynamiku. Je zajímavé měnit prostředí a musím říct, že si lidé o naší párty od jejího prvního vzniku hodně povídají. Od loňského roku jsem měl téměř okamžitě poptávku a objednávky Portehouse.

Jaké byly tvoje další plány pro MMC?
Chtěl jsem se opálit...! Hrál jsem v Reversible Records Party, v klubu Onda. Pak jsem relaxoval a vzpamatovával se a také jsem se účastnil akce s Digweedem a Sashou.

Jaké máš plány do budoucna?
Rád bych hrál spíše naživo jako DJ, ale stále přemýšlím, jaký zvolím koncept.

Díky za rozhovor

2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
kaja
06. 04. 2006 | 09:54:19
+0 | -0
aspon nekdo si da praci, ze to preloze.. debile!!
BOY
06. 04. 2006 | 09:44:42
+0 | -0
UKRADENÝ ROZHOVOR ZE ZAHRANIČNÍHO SERVERU
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika