FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Jubilejní Beseda u Bigbítu již za pár dní

Jubilejní Beseda u Bigbítu již za pár dní
01. 08. 2012   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
Jubilejní ročník multižánrového festivalu Beseda u Bigbítu proběhne již 3.-4. srpna 2012. Z místního festiválku, který se po dvacet let koná v přírodním areálu Topolového hájku v Tasově u Veselí nad Moravou, se vyvinul jeden z dramaturgicky nejzajímavějších letních festivalů v ČR, který ale nezapomíná na své regionální a rockové kořeny.
Letošní program od počátku doznal jen velmi malých změn. Přestože grant Mezinárodního visegrádského fondu je tento rok nižší, rozhodli jsme se program zachovat v plné šíři. Návštěvníci se proto mohou těšit na 40 kapel ze 7 zemí: od britských headlinerů Three Traped Tigers a Hidden Orchestra přes středoevropské interprety jako ukrajinské duo Zapaska, polsko-německou písničkářku Olivii Annu Livki, maďarské psychedeliky RasaSound až po množství slovenských interpretů v čele s novovlnnou legendou Vidiek.

Návštěvníky čeká také na sklizeň kvalitních českých interpretů – například aktivistický písničkář Bonus, folkový Jablkoň, elektronik Floexe či experimentální uskupení Vložte kočku. Litujeme výpadku původně avizovaných Prince of Tennis, jejichž frontman David Volenec se potýká se zdravotními problémy a odřekl veškerá vystoupení; nahradí je už dříve avizovaní banskobystričtí šprýmaři Sto múch. Další změnou po tragické události v rodině pak bude absence Ravelin 7, které zastoupí fantastické Planety, jeden z našich letošních objevů. Planety jsou nejnovější zprávou o čilém životě scény, která jinak zůstává až na drobné výjimky zcela stranou všeobecného zájmu. Hrají prvotřídní melanž indierocku 90. let a natočili patrně nejlepší domácí kytarovou desku od dob poitovského Aquila Bert. Ve zvuku míchají vliv raných Priessnitz a Prouzy s indie/math rockem kapel jako Shipping New.

Po loňském úspěchu se diváci mohou opět těšit na osvědčenou trojici moderátorů. Větší scéna bude v improvizační moci hereckého dua Alexandr Stankov (HaDivadlo) a Roman Blumaier (Městské divadlo Zlín), známého třeba z projektu Komediomat. Moderátorem menší scény bude strážnický fenomén Filip Chlud.

O návštěvníky bude opět dobře postaráno – letošní novinkou a organizačním úspěchem je zajištění pitné vody, která bude k dispozici zdarma. Opět bude možno využít sprch i přírodního koupaliště říčky Veličky, nonstop otevřena bude také úschovna zavazadel. Parkování v blízkosti areálu bude zajištěno, psům vstup povolen. Pro děti bude v sobotu otevřen výtvarný a hravý dětský koutek, který realizuje občanské sdružení Futra. Návštěvníci budou mít možnost kreativního vyžití ve výtvarných dílnách či v zábavné hře Angry Birds, kterou připravili organizátoři dramaturgicky spřízněného UV_festivalu (proběhne 17.–19. srpna v Rohožníku u slovenských Malacek). Na návštěvníky také čeká několik organizačních překvapení.

BESEDA U BIGBÍTU

Pátek 3. 8. 2012 až Sobota 4. 8. 2012
399 kč /549 kč, sobota 299 Kč
Vystupují:
Hidden Orchestra, Three Trapped Tigers, Olivia Anna Livky, Floex, Stu múch, Bonus, Jablkoň, Prago Union, Vložte kočku
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |