Kanadští Junior Boys se vrátí do Roxy

Kanadští Junior Boys se vrátí do Roxy

16. 08. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Tři roky po své tuzemské premiéře se v úterý 11. 9. do Roxy znovu vrátí kanadští electro-popoví kouzelníci Junior Boys! Duo Jeremy Greenspan a Matt Didemus, má aktuálně na svém kontě čtyři řadovky, přičemž na koncertě v Praze by měl hrát prim především loňský opus It´s All True, který Pitchfork ocenil 7.8 body z deseti možných.
Těšte se tedy na hodně příjemný mejdánek v rytmu inteligentního electro-popu a s přízněných žánrů, který bude plný hřejivé atmosféry a veselé roztančenosti.

Junior Boys počítají svou existenci už od roku 1999, kdy se pod tímto názvem dali dohromady dva kamrádi z kanadského Hamiltonu Jeremy Greenspan a Johnny Dark. Hudební kritici i fanoušci je ale vzali poprvé na vědomí až o 4 roky později, kdy jim i přes odchod Johnyho Darka vyšlo debutové EP Birthday / Last Exit, na němž se mimo jiné objevil také remix renomovaného rakouského electro měňavce tvořícího pod jménem Fennesz.

Kladný ohlas přiměl Jeremyho Greenspana oslovit studiového inženýra Matta Didemuse, s nímž dal dohromady debutovou desku Last Exit (2004), kde Junior Boys poprvé definovali svůj typický zvuk kombinací elektronických off-beat vrstev a silných melodií, vytvářejíc tak svébytnou alternativu k středoproudému popu.

O dva roky později pak přišlo druhé studiové album So This Is Goodbye, jež vyšlo na labelu Domino Records a vysloužilo si nadšené reakce publika i odborné kritiky stejně jako vlnu remixů od takových jmen jako Hot Chip nebo Carl Craig.

Pozitivním ohlasům se těší i následující dvě alba Begone Dull Care (2009) a již zmiňovaný loňský počin It´s All True (2011). O nic menší ohlas mají ale také našláplá živá vystoupení těchhle kanadských sympaťáků.

Mezi nezapomenutelné koncerty patří určitě ten na bratislavském Wilsonicu v roce 2009 a pozitivní reakce si vysloužil i jejich první koncert v Roxy o němž například Dan Hájek z Musicserveru napsal: „Junior Boys jsou kamarádi od vedle, kteří nepokazí žádný mejdan a když se rozjedou na správnou provozní teplotu, je to pak jízda. Žádná modře zahalená nuda, která vás omrzí po prvních třech skladbách.“

Dodal: Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: JUNIOR BOYS

Úterý 11. 9. 2012
Vstup: 300 - 400 Kč
Vystupují:
Junior Boys (Can)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika