FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Rozhovor s pořadateli festivalu Natruc Kolín

Rozhovor s pořadateli festivalu Natruc Kolín
21. 08. 2012   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Festival Natruc proběhne již tento víkend tradičně na Kmochově ostrově v Kolíně. Přinášíme Vám rozhovor s dvojicí hlavních pořadatelů festivalu Alešem Barry Burešem a Martinem Řehořem.
Barry jakožto duchovní otec jsi u festivalu od prvního ročníku, jak hodnotíš oněch 15 let?
Barry: Natruc vznikl v době, kdy bylo open air festivalů poměrně málo. Na 1. ročník jsme použili lešenářské trubky na stavbu scény a vojenské celty. Festival to byl dvoudenní, v pátek hrály vždy punkové kapely. Elektrika byla předpotopní, pokud si pustil více spotřebičů, přestala hrát kapela. Zlaté časy zažil festival v letech 2003 a 2004, to probíhal festivalový boom. Na ostrov přišlo na 6 tisíc lidí. Ve své historii hrálo na Natrucu přes 300 kapel. Troufám si říci, že veškerá tuzemská špička.

Na co se mohou těšit návštěvníci 15. ročníku festivalu Natruc?
Martin: Letos poprvé budou na Natrucu tři pódia, jedno je umístěno do amfiteátru, zvětšili jsme druhou stage u altánu a nově se návštěvníci festivalu mohou těšit na interprety v šapitó. Jelikož na Natrucu vystoupí tři desítky interpretů, byl by výčet nesmírně dlouhý. Mezi hlavní taháky budou určitě patřit David Koller, Mandrage, Wohnout, Krucipüsk, Sunshine, Blue Effect, Tleskač, Pipes and Pints, Medvěd 009 či slovenské kapely Paranoid (SVK), Konflikt (SVK), Horská chata (SVK) a také přední čeští DJ v Pussy energy drink Šapitó.

Novinkou letošního Natrucu je třetí scéna umístěná právě do Šapitó, na jaký program se můžeme těšit na tomto pódiu?
Barry: Šapitó otevírá prostor pro taneční muziku, ale také okrajové žánry. Řekněme, že je to multifunkční scéna. Na úvod festivalu dostanou v šapitó prostor regionální kapely. Zajímavé budou dle mého názoru bubenické sety Miloše Meiera (Drumming syndrome), Matouše Bureše a Tondy Procházky (Plechový bubínek) a také set DJ NobodyListen ft. Ondra Štorek (bubeník kapely Rybičky 48). Program zakončí projekty Bounce Bounce členů kapely Sunshine a DJ Friky, který ve dvojici s DJ Fluxem získal 6. místo na mistrovství světa DJingu DMC WORLD v londýnské O2 Indigo areně.

Nejen muzikou je živ festivalový návštěvník, co máte připraveno pro chuťové pohárky návštěvníků?
Martin: V letošním roce jsme se rozhodli vyměnit cateringovou společnost, neboť jsme v loni nebyli se službami cateringu spokojeni a jubilejní 15. ročník má být oslavou, na kterou zveme návštěvníky a přejeme si, aby se cítili, co nejlépe. Proto bude připravena široká nabídka jídel v klidové zóně, kterou jsme označili jako Mňam street. Po dobrém jídle přijde k chuti kvalitní moravské víno z rodinného vinařství. V altánu bude umístěn koktejl bar, kde budou drinky míchat barmani, kteří mají za sebou úspěšná vystoupení v barmanských soutěžích. Exkluzivní českou festivalovou premiéru si právě na Natrucu odbude nový energy drink, který přichází na český trh z Velké Británie. Přátelé pivního moku se mohou těšit i na odlehčená ochucená piva, která osvěží zvláště v horkém počasí.

V loňském roce bylo chladno, jak jste připraveni i na tuto variantu?
Martin: Z uplynulých ročníků víme, že návštěvníka Natrucu déšť ani chlad nerozhází. Každopádně i na chladnou variantu jsme připraveni. Na barech se bude podávat horký čaj a připraven bude i hřejivý Spice grog v několika variantách. Pro návštěvníky festivalu bude rovněž fungovat festivalová kavárna.

Festival Natruc si za 15 let vybudoval pevné místo na české kulturní mapě, jak vidíš další budoucnost festivalu?

Barry: Budoucnost vidím pozitivně. Dalších 15 ročníků je velká výzva. Vytvořili jsme organizační tým, který má ambici, aby festival kvalitativně rostl. Špičkově funguje prezentace festivalu po sociálních sítích. Novým prvkem jsou například soutěže Natruc - VIP All inclusive. Přizpůsobujeme se novým trendům, nicméně Natruc si zachovává tvář kultovního festivalu v romantickém prostředí Kmochova ostrova.

Padla tu řeč o soutěži NATRUC VIP ALL INCLUSIVE, o co se jedná?
Martin: Jedná se o soutěž, která probíhá na festivalovém webu a facebooku. Vítězové soutěže se mohou těšit na deset lístků NATUC VIP ALL INCLUSIVE, což znamená, že se dostanou do festivalového VIP prostoru, kde mohou vedle svých oblíbených interpretů popíjet drinky, které navíc dostanou zdarma. Více informací o soutěži naleznete na www.natruc.eu/soutez

Mapa areálu:
natruc

Více na www.natruc.eu.


Dodal: Martina Jablanovská
NATRUC KOLÍN

NATRUC KOLÍN

Sobota 25. 8. 2012
Od 1.4. do 30.6. 250 Kč + poplatky Od 1.7. do 31.7. 280 Kč + poplatky Od 1.8. do 24.8. 310 Kč + poplatky Na místě 350 Kč
Vystupují:
David Koller, Mandrage, Wohnout, Vypsaná Fixa, Sunshine, Tleskač, Pipes and Pints, Luno, Medvěd 009 a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |