Alix Perez v září ovládne Shadowbox

Alix Perez v září ovládne Shadowbox

27. 08. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Loňské vystoupení Alixe Pereze v Roxy nabídlo skvělou atmosféru a vysloužilo si řadu pozitivních ohlasů. Alix se po necelém roce do Roxy vrací, tentokrát vystoupí 7. září na shadowboxí party se solidním supportem a sympatickým vstupným.
Alix je trendař. Jenže trendař v tom nejlepším možném smyslu slova. Jako producent vždy surfoval po vlnách populárních odnoží drum’n‘bassu. Když tedy v letech 2005 a 2006 prorazil s první sadou skladeb, jednalo se povětšinou o klidné liquid funkové záležitosti. Zmínit lze třeba tracky Down the Line, Magnolias či Solitary Native.

Společně s hudebním vývojem scény však Alix přechází k deepovějším zvukům a jeho nová orientace kulminuje vydáním debutového alba pojmenovaného 1984, které vyšlo v roce 2009. Název alba jednoduše značí Perezův rok narození a s Orwellovou antiutopickou knihou má společného jen pramálo.



Album nabízí celou řadu výtečných skladeb. Namátkou lze zmínit Myriads, Forsaken (spolupracovali Spectrasoul), I’m Free (hostoval Kemo) či eponymní ukolébavku 1984.

V současné době jeho tvorbu doplňují i tvrdší fláky, což dokazuje například spolupráce s Noisií či Rockwellem. Na svoje melodické kořeny ale Alix nezapomněl, a ostatním je připomíná například prostřednictvím vydařeného remixu Submotion Orchestra (It’s Not Me It’s You).

Kromě Alixe na Shadowbox @ Roxy vystoupí také český producent Dream Workers. Projekt vznikl loni a původně ho tvořila skladatelská dvojice Rakes a Zeal. Společně složili například hudební podklad pro EP Melodies from Šumava hills pro MC Spiffa či track Duplicate pro label Celsius. V létě 2012 se však Rakes vydal na sólovou dráhu, a jako Dream Workers již vystupuje pouze Zeal.

Z shadowboxí crew se můžete těšit na residentního dje 2K, který tentokrát vystoupí v back2back setu s Panoramou. O hudební doprovod se také postará blonďatá dvojice Rudeboy & M4Y4. V chilloutu se pak bez Alixe mihne zbylá sestava z hlavního pódia. Střevíce tedy protančíte na 2K, Rudeboye & M4Y4, Dream Workers a Panoramu. Zmije tentokrát syčí doma.

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SHADOWBOX W/ ALIX PEREZ

Pátek 7. 9. 2012
Vstup: Do 23:00 za 100 czk, poté za 200 czk
Vystupují:
2K, Rudeboy & M4Y4, Dream Workers, 2K, Panorama, Rudeboy & M4Y4, Dream Workers
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika