Junior Boys předskoči v Roxy Lealoo

Junior Boys předskoči v Roxy Lealoo

04. 09. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Už za necelý týden se do pražské Roxy vrátí po třech letech kanadští electro-popoví kouzelníci Junior Boys. A nebude to jediný návrat, na který se ten večer můžete těšit. Stejně jako Junior Boys se sem tentokrát po dvou letech znovu podívá také pražská formace Lealoo kombinující elektroniku s trip hopem.
Čtyřčlenná kapela v čele se zpěvačkou Evi a kytaristou Amem se dala dohromady na přelomu let 2003 a 2004 a už od svých začátků patří za velmi pozoruhodný projekt, který zaujme nečeským zvukem. Ostatně už jejich první demo CD, jež vydali v roce 2004, jim vyneslo statut objevu v pořadu Radar na Radiu Akropolis.

O rok později následovalo vlastním nákladem vydané debutové album Pinions, hudba k počítačové hře Dark Oberon a k filmu Tomáše Veleckého 5 minut od metra. Kromě etablování se na domácí klubové scéně pak Lealoo v následujících letech bodovali také v talentové soutěži Nová krev, kde se v roce 2006 dostali do semifinále a o rok později do finále.



"Je to hudba, na kterou si musíte udělat čas, abyste ji mohli vnímat v celém spektru náladových odstínů, jež obsahuje. Od určité nostalgické posmutnělosti přes téměř relaxační pasáže až k místům, při nichž doslova mrazí,“
napsal o Lealoo tehdy časopis Rock&Pop v rámci rubriky Tip měsíce.

Nejen to ale i vydařené klubové koncerty po boku kapel jako Khoiba, Nierika, Longital, Narcotic Fields či Niceland vynesli Lealoo pevné místo na tuzemské klubové scéně. Kapela, která si dává notně záležet i na neotřelé vizuální složce svých vystoupení, si navíc krom ČR vysloužila pozitivní reakce také v zahraničí, když si Lealoo zahráli mj. na mezinárodním festivale ve Francii, na německém festivalu Wave Gotik Treffen nebo v živém přenosu na slovenském Radio FM.

Skladby z z druhého alba Period (2010), které vzniklo v produkci Filipa Míška (ex-Khoiba a Roe-Deer) a kapela ho pokřtila na již zmiňovaném koncertě v ROXY, pak byly zařazeny do vysílání zahraničních rádií FM Centraal (Belgie) Radio Ciroma (Itálie), FM Radio Eins (Německo), Contrabanda FM (Španělsko) nebo LaRadioNeta FM (Chile).

Je tedy nasnadě, že Lealoo, jejichž hudba je zajímavou kombinací zasněného indie popu, triphopu a elektroniky na hranici ambientu, jsou víc než vhodnými kandidáty, aby 11. 9. náležitě naladili návštěvníky ROXY na koncert hlavních hvězd večera Junior Boys.

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: JUNIOR BOYS

Úterý 11. 9. 2012
Vstup: 300 - 400 Kč
Vystupují:
Junior Boys (Can)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika