Kalendář koncertů 9/2012

Kalendář koncertů 9/2012

05. 09. 2012  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Komu lezou velká jména krkem, může v září zapadnout do klubů a už z nich nevylézt: psychedeličtí minimalisti z Finska Jarse a český hlukový ambient One-handed in Wigwam ve Finalu v Praze, Soap & Skin na Flédě a Gallon Drunk, kteří svůj koncert na strahovské Sedmičce v r. 2008 dokonce vydali jako živák, v Café v Lese. Více v přehledu koncertů v září.

10. 9. Japandroids (LMB)
Zvuky ohňostrojů v úvodu nové desky dvojice Brian King – David Prowse tam nejsou jen tak. K oslavě je důvodů hned několik. Celebration Rock, jejich poslední album, pokračuje ve spanilé garážové jízdě, letos mají skvělou formu (viz neuvěřitelně energický koncert letos na Primaveře) a 10. 9. se podívají do Prahy. Celebration rock!

16. 9. Coldplay (Synot Tip Aréna)
Chris nějakou dobu postuje na FB malou sérku panoramatických fotek z jejich aktuálního turné a musím říct, že ten pohled naláká víc než jakékoliv promo. Coldplay minulý rok slezli hrobníkovi z lopaty s deskou Mylo Xyloto a nově nabytou sebedůvěru si patřičně užívají – Chris je z těch frontmanů, kteří se na pódiu můžou rozdat a i když někdy ztratí rovnováhu (viz video), nebere to tragicky. Takže 16. 9.


17.9. Om + Tomáš Palucha (Strahov007)
Silver Rocket opět exceluje - na Strahově zahrají hypnoticky-stonerově-psychedeličtí Om, kterým nedávno vyšla deska Advaitic Songs. Om vznikli z iniciativy basáka rozpadnuvších se Sleep a vedle Chrise Hiakuse doplňuje duo také Rob Lowe. Po re-union koncertu Sleep před pár měsící je tu další porce hutných repetitivních zaříkávaček.

19. 9. Dan Deacon (MeetFactory)
Dan Deacon si pro svoji aktuální šňůru připravil speciální app, který z vaší chytré komunikační mašinky udělá součást jeho audiovizuální show – stačí jen stáhnout a dorazit 19. 9. do MeetFactory. Bude se tam hrát z jeho nové, o poznání introspektivnější desky, America a bude to stát za to. Potvrdí každý, kdo už jednou zažil.



26. 9. A Place To Bury Strangers (MF)
Pitchfork povídal, že tenhle band má 3 vzory. Joy Divisoin, Jesus And Mary Chain a My Bloody Valentine. A taky že se jejich písničky odlišují jen podle toho, o kterou kapelu se zrovna nejvíc otřeli. No, a aby toho nebylo dost, frontman Oliver Ackermann prý skládá jen proto, aby jeho firma Death by Audio prodala co nejvíc kytarových pedálů…drby nedrby, tenhle psychedelický, patřičně zkreslený tyátr, prý „nejhlasitější kapela v New Yorku“, vystoupí se svou aktuální deskou Worship ke konci září v MeetFactory.

30. 9. Refused (LMB)

Švédští Refused kvůli bouřce nestihli zahrát na RfP, vynahradí to ovšem předposlední zářijový den v Lucerně. Je zbytečné psát o tom, že už hodinu před jejich vystoupením na zmiňované Primaveře nebyla šance dostat se k pódiu blíž než na 20 metrů - masivní comebacky jsou v módě, hardcore nehardcore, punk nepunk. Otázkou zůstává, jak se se Švédy, kteří zanechali stopu na celé jedné hardcorové generaci, poperou čeští fans (pro ty, kteří přijdou se vstupenkou z RfP je vstup o polovinu nižší).

2. 9. New Ivory (Strahov 007) / 2. 9. Dad Rocks! (Vinárna Rubín) / 8. 9. Jarse + One-handed in Wigwam (Final) / 11. 9. Dntel (Strahov 007) / 14. 9. Buildings (Café v Lese) / 20. 9. Soap & Skin (Fléda) / 29. 9. Gallon Drunk (Café v Lese) / 30. 9. Giraffage (Kavárna Potrvá)

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika