N-Rico: Hrát jako Paul van Dyk

N-Rico: Hrát jako Paul van Dyk

09. 09. 2012  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (9)
N-Rico je mladý začínající dj, který se čím dál častěji objevuje za mixážním pultem na mnohých akcích. Jednou z nich je také Group Therapy s Above and Beyond v SaSaZu. O jeho začátcích, plánech do budoucna a mnohém dalším jsme si povídali v následujícím rozhovoru.
Co tě k hraní přivedlo?
Vždycky jsem tak nějak poslouchal všechny možné druhy hudby, bez rozdílu,… od popu, přes klasiku, metal a jiné,… mezi trancové vzory patřil jednoznačně Paul Van Dyk. Pravý zlom nastal až na párty Transmission v roce 2007, kde mě atmosféra pohltila natolik, že jsem se do trancu doslova zbláznil. Pamatuju si, že jsem na bráchu vychrlil tuny zážitků a pocitů z této párty a věděl jsem, že se s tím prostě musí něco udělat. Začali jsme se o to zajímat trošku podrobněji, nejdříve mixování přes PC programy, což ale nestačilo, tak přišly na řadu i přehrávače a mix. Pak už jen trénovat a trénovat, zkoušet, nahrávat sety, hledat chyby a tak pořád dokola. Nejdůležitější byl při tom ten příjemný pocit, že hrát jako Paul Van Dyk možná nebude zas až tak nesplnitelný sen.

Jak vnímáš tvůj vzestup? (Hraní ve Fabricu, obsazení na Therapy Session)
Muselo se začít „od nuly“, bez jakéhokoliv zázemí. Takže začátky znamenaly hrát v malých klubech na Moravě, poté i v Praze a postupně si vytvořit okruh fanoušků. Podpora následně vzrostla, po vzniku oficiální „Czech Trance Family“. Věci se daly do pohybu, když jsem v květnu 2011 vyhrál DJ soutěž „Storm DJ Star“ a následně, mimo jiné, dostal nabídku zahrát si na „TRANSMISSION PRE party“ v pražském klubu SaSaZu, kde jsem se mohl poprvé pořádně přestavit širšímu publiku. Stejně důležité pro mě bylo hraní v ostravském klubu Fabric, ve kterém jsem tak říkajíc „ vyrůstal“ a vždycky jsem si přál, zahrát pro své známé právě tam. Pak přišla spousta dalších nabídek a já konečně viděl, že to má nějaký smysl a že lidem se nějakým způsobem líbí, co dělám. Vrchol mé dosavadní kariéry je však pro mě obsazení do lineupu párty „Group Therapy Tour“ s headlinery Above & Beyond! Jsem šťastný a hrdý, že můžu hrát po boku takových velikánů. Myslím, že to bude hodně úžasná a zlomová párty!



Zmínil jsi CTF (Czech Trance Family), Jak ses k ní dostal?

Tuto FB skupinu založil můj bratr společně s kamarádem a dnes je v ní něco okolo 300 členů. Lidé, kteří tento hudební styl nejen poslouchají, ale taky tímto stylem žijí a společně si užívají párty, hudbu a setkání. Podpory téhle skupiny si strašně moc vážím, protože všude, kde jsem měl možnost hrát, mi pomohli vytvořit úžasnou, šílenou, bezkonkurenční atmosféru! A to je k nezaplacení. Je úžasné, když se vždycky navzájem vyhecujeme „bojovým pokřikem“ KALÍÍÍMÉÉÉ!!!

Co nervozita - trpíš jí ještě, když se účastníš hraní na větší/důležité akci?

Nervozita mě provázela a provází před každým hraním. Jsem stresař a vždycky si říkám, „co když bude málo lidí? Co když mi DJ přede mnou zahraje několik tracků z mého setu? Co když pokazím přechody při mixu?“ Nervozita u mě většinou přijde cca 5 hodin před párty, pak zmizí a objeví se znovu asi tak hodinu před mým vystoupením! Příprava ale bývá vždy důkladná, někdy možná až moc, ale bez toho bych byl nervózní ještě více. Vždycky ale říkám… „Stačí bezchybně namixovat první 2-3 přechody a pak už to jede jako po másle“ 

Čeho si na hraní vážíš?
Nejvíc pro mě znamená, že můžu bavit lidi. Udělat něco pro to, aby si užili večer. Rozproudit je, vložit do nich energii, rozhýbat je na tanečním parketu, nebo pustit track, který je chytne za srdce …. A úplně nejkrásnější pocit je, když se ta energie vrátí a dají mi vědět, že se opravdu při mém setu baví, …ať už podáním ruky, anebo „prostým“ rozzářeným úsměvem. Přesně proto to dělám! Pro lidi!

nrico

Kde se ti dobře hrálo? Jak sis užil léto po straně DJ?
Není ani tak důležité místo, jako spíše to, že tam přijde spousta lidí, kteří vědí, na jaký styl hudby jdou a kteří si to pak náležitě užijí a vytvoří tu šílenou „pařící“ atmosféru! To si pak s radostí zaskáču na parketu s nimi, což mě baví stejně jako DJing! Atmosféra velké halové akce má obrovskou sílu, ale „rodinná“ klubová párty, kde máš lidi na dosah a komunikace s davem je pak jednodušší,… to je pak taky parádní zážitek. Hlavní vyloženě letní akcí pro mě byla úžasná Boat Party „We´re sexy and we know it!“, kde jsem si na parníku na Vltavě při jednom oslavil i svoje narozeniny (asi nejlepší narozeniny v životě). Jinak se léto neslo spíše ve stylu nahrávání setů a guestmixů např. pro párty Crystal ve Fabricu, nebo pro radioshow „Sound Of Freezer“ na rádiu Sensation Factory. A samozřejmě neustálá příprava na klubové hraní. Pak je tady druhá stránka, se kterou mi velkým dílem pomáhá manažer, a tou je booking, kontakt s médii, správa informací na internetu, takže díky jeho pomoci mám víc času soustředit se na vlastní produkci a hraní.

Co tedy tvá produkce – vrhnul ses i na toto pole?
Bez vlastní produkce to v téhle branži nejde, takže jsem se do ní také pustil (musím přiznat, že mě to hodně baví) a už po dvou měsících „se narodilo moje první dítě“ – track s názvem „Sonar Impulse“ ( trance – techtrance ). V současné době mám rozpracovaných několik tranceových, progresivních skladeb, takže tady teď svoji energii směřuji nejvíce. Čeká mě spousta práce, ale chci vyprodukovat nějakou kvalitu, která hlavně rozproudí taneční parket! Zatím nic moc pohodového pro relax . Doufám, že si moje tracky najdou svoje fanoušky.

Co chystáš nového -třeba www (nebo žiješ a informuješ o sobě jen skrze sociální síť)?
V současné době je pro mě největší reklamní plochou můj DJ Profil na Facebooku ( DJ N-Rico ), kde pravidelně aktualizujeme informace o blížících se akcích, nahráváme fotky, avizujeme sety, které nejsou přímo na FB ale jsou k poslechu na mém Mixcloud profilu ( N-Rico ). V blízké budoucnosti jsou v plánu také www stránky. Ale jak říkám, nejživější a nejčerstvější info je na FB.

Co tě žene dál? Jaké jsou tvé cíle?

V mé kariéře mě nejvíc ženou kupředu fanoušci a jejich obrovská podpora, která je hodně důležitá k možnému splnění mého zatím největšího snu… zahrát si na TRANSMISSION,… právě na té párty, která mi kdysi otočila život o 180°. Samozřejmě je tu okolo spousta dalších, ať už větších či menších cílů. Mezi ně určitě patří obsazení v lineupu na Trancefusion, … nebo na známých zahraničních akcích, … rozšířit si působnost po Evropě (po světě). Možná Ibiza,… možná hraní na „A State Of Trance“  … Uvidíme, nakolik jsou tyhle sny splnitelné…
9 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Mindhole
20. 09. 2012 | 19:45:50
+0 | -0
podepíšeš se mi na sádru?
Lukas
19. 09. 2012 | 10:06:04
+0 | -0

OMFG

Boze ja se nemuzu prestat smat_Beru to jako srandu a doufam ze brzy pochopis ze djjing pro tebe neni vubec to pravy.Takovy trapne nabombeny PR jsem dlouho necetl.Styd se a doufam ze te nikdy nikde neuslysim a neuvidim ty super hvezdo co uvadis lidi do euforie.Smich smich......
N-Rico
14. 09. 2012 | 09:01:37
+0 | -0
Co se týče jména, nevybíral jsem si jej podle někoho a ani se nemíním vozit po něčí slávě. Enrica ze Studia54 neznám osobně, ale myslím že je to fajn člověk a dělá skvělou práci. Ke svému jménu mám ale asi stejně tak silný vztah jako on, protože ho mám už od dlouhé doby před tím, než jsem se vůbec začal DJingu věnovat. Proto jsem to jméno aspoň trošku změnil, než abych se ho musel vzdát. Bohužel, jak vidím, najde se vždy někdo, komu se to nelíbí ( což do jisté míry chápu, vyslovuje se to stejně). Já si jdu ale svou cestou, hraju úplně jiný hudební styl. A opravdu nemám nikoho, kdo by mě za peníze postrkoval na velké akce! "Hrát jako Paul Van Dyk" znamenalo stát se DJem a hrát pro lidi a rozdávat hudbu ostatním. Tohle je ten sen. Nehodlám ani v žádném případě kopírovat, napodobovat styl hraní PVD! Divím se že "mít sen, vizi nebo směr" za kterým si člověk chce jít, je bráno jako nějaký prohřešek.
Dan
12. 09. 2012 | 21:12:48
+0 | -0

to snad nemyslis vazne

Chlapce, horsi "umelecke" jmeno sis nemohl vymyslet vzhledem k podobnemu jmenu, ktere je na scene od doby, kdy jsi jeste tahal kacera. Navic "hrat jako PVD" je opravdu originalni...jeste, ze za tebou nestoji bohatej papa, kterej by te booze dostal na nejakou vetsi akci. Ne, nikdy jsem te neslysel, ale nikdy ani nechci, sorry.

10. 09. 2012 | 18:41:22
+0 | -0
Přesně tak-souhlas-tahle "brandže" je o tom dostat se do podvědomí za pomocí různejch lidí ale N-Rico je českej Markus Schulzů ;-)

Marman
10. 09. 2012 | 16:25:09
+0 | -0

Czech Djs

Sice mrtě PRárko na mnohé strany, ale to nic nemění na tom, že N-Rico je jeden z nejlepších Djs, co lze za mixákama z České republiky najít. Kam se na něj hrabe protěžovanej Poliak, vyhaslá LaydeeJane nebo rádoby hvězda Burian.

10. 09. 2012 | 15:27:04
+0 | -0
tsssss...si asi mágor vyhluchlej či co ?!
VVV
10. 09. 2012 | 14:54:10
+0 | -0

..

takovdj vosel si na TM snad nikdy nezahraje----

10. 09. 2012 | 14:08:57
+0 | -0

N-Rico je BOREC

N-Rico je BOREC,když ho slyším hrát,tak jsem hrdý že jsem Čech (tak jako on),Neni borec jen za pultem ale i jako člověk.Těším se až se předvede na Transmission (Plzeňský kotel v to alespoň doufá) ta akce (nejen tahle) by mu moc slušela! Jen tak dál a dál a dál N-Rico!
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika