FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Cannafest Prague 2012 začíná začátkem listopadu

Cannafest Prague 2012 začíná začátkem listopadu
09. 09. 2012   |   Autor: redakce   |   Komentáře (1)
(Promotion) Jako již tradičně, tak i letos se sjedou příznivci konopné subkultury z celého světa ve dnech 9. – 11. listopadu na Výstaviště Incheba v pražských Holešovicích. Během tří dnů zde více než 130 vystavovatelů z 18ti zemí světa představí své produkty v kategoriích Pěstování, Semena, Přírodní zdroje, Doplňky, Média, Instituce a Umění.
Cannafest Prague 2012 zaznamenal opětovně zvýšený zájem zahraničních vystavovatelů, a tak jsou již nyní vyprodány plochy ve Střední hale i Pravém křídle Průmyslového paláce. Kromě již tradičních vystavovatelů se návštěvníci mohou těšit především na nové firmy s pěstební technikou z Velké Británie a USA. Na veletrhu se bude poprvé prezentovat rovněž několik předních semenných bank z Holandska. Levé křídlo, jehož část až doposud sloužila pro odborné a doprovodné programy, se rozroste o výstavní sekce zaměřené na konopí jako přírodní zdroj. Zde návštěvníci naleznou konopnou kosmetiku, pestrou škálu potravin, konopné oblečení či stavební materiály. Sekce s kuřáckými potřebami a doplňky pak nově nabídne Vapo zónou s informacemi o vaporizaci.

cannafest
Podívejte se na fotky z Cannafest 2011

K veletrhu Cannafest neodmyslitelně patří i třídenní mezinárodní odborná konference, která je simultánně tlumočena z češtiny do angličtiny a naopak. Na konferenci vystoupí na 25 odborníků se svými příspěvky týkajícími se především využití konopí v medicíně a s tím spojených chystaných legislativních úprav, dále využití konopí jako přírodního zdroje či pěstování. Za pozornost stojí především přednáška Konopí jako lék Doc. RNDr. Lumíra Ondřeje Hanuše, DrSc., Dr.h.c.mult. z hebrejské univerzity v Jeruzalémě nebo přední italský odborník na léčebné konopí Gianpaolo Grassi či Joep Oomen z organizace ENCOD se svým příspěvkem o zaběhnutých Cannabis Social Clubech. Neméně zajímavá bude i beseda přímo s pacienty užívajícími dlouhodobě léčebné konopí.

Pro zájemce o využití konopí jako přírodního zdroje je vyhrazena sekce workshopů zaměřených na práci se suchými stonky, tradiční zpracování stonků na vlákno, předení a tkaní, výrobu provazů a sítí, konopné semínko, stavění z konopí či na rukodělnou výrobu papíru.

V prostranství odborných programů bude instalována panelová výstava o konopí zaměřená na historii a současnost. Výstava bude doplněna praktickými ukázkami produktů z konopí i artefakty.

cannafest

Organizátoři Cannafestu chystají pro návštěvníky i letos pestrou škálu nejrůznějších doprovodných akcí. Samozřejmostí bude oblíbené kino Cannafest Cinema, které nabídne kromě tematických dokumentů třeba autorské promítání filmu Rok konopí – Year of Mari©huana nebo uvedení celovečerního životopisného snímku Mr. Nice za účasti samotného „aktéra“ Howarda Markse.

Odpočinková zóna v Levém křídle bude doplněna o stage s celou řadu zábavných vystoupení i soutěží. K tomu se návštěvníci mohou občerstvit vyhlášeným konopným cateringem v podobě pochutin jako jsou těstoviny či pizza. Jako tečka poslouží konopné pivo nebo konopná zmrzlina. Tradičně proběhne i ochutnávka konopného oleje spojená se soutěží o nejlepší olej veletrhu Cannafest.

cannafest

Venkovní plochu opět oživí Oko Dome chill out párty stan s hudbou DJs a různými sponzorskými soutěžemi. Zavírací doba stanu je posunuta každý den do půlnoci, nespavci mohou pokračovat ještě v některém z pražských klubů, ve kterých budou probíhat oficiální afterparty.

Kompletní seznam vystavovatelů s mapou a dalšími informacemi o odborných a doprovodných programech je k dispozici na oficiálních webových stránkách www.cannafest.cz či na www.facebook.com/Cannafest. Návštěvníci obdrží zdarma na pokladně ve dnech konání veletrhu rovněž oficiální katalog, majitelé chytrých mobilních telefonů s operačním systémem Android si navíc můžou stáhnout aplikaci, která obsahuje kromě informací o veletrhu i hru o hodnotné ceny.

Dodal: Markéta Matějková, Cannafest

CANNAFEST 2012

Pátek 9. 11. 2012 až Neděle 11. 11. 2012
předprodej: 120 Kč jednodenní, 240 Kč třídenní /na místě jednodenní 170 Kč, třídenní 340 Kč
Vystupují:
. . .
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
58888888 | 21. 10. 2016 | 10:34:21
sračka

sračka

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |