Vše o letošním festivalu Trnkobraní

Vše o letošním festivalu Trnkobraní

10. 04. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Letošní ročník se opět uskuteční na letišti Bílá Hlína u Slušovic ve dnech 18. - 20. srpna. Více informací včetně kompletního seznamu vystupujících naleznete zde.
Místo konání
Letošní ročník jednoho z největších českých festivalů TRNKOBRANÍ se uskuteční již podruhé v novém místě konání - letišti Bílá Hlína u Slušovic. Loňská premiéra na Bílé Hlíně byla velmi vydařená, a proto se organizátoři rozhodli Trnkobraní zde pořádat i v dalších letech.
Nové prostředí bylo kladně přijato i samotnými návštěvníky, kteří tuto změnu hodnotili jako velký posun vpřed. Pojem "Bílá Hlína" se tak stal novým synonymem festivalu.

Termín
Letošní ročník Trnkobraní se koná ve dnech 18. - 20. srpna 2006, což je o týden dříve než v minulém roce. Jediným důvodem tohoto mírného posunu je datum konání další významné akce zlínského regionu - Barum Rally. Jelikož termín „Barumky“ je určován kalendářem evropských automobilových soutěží, snažíme se, aby toto dvě akce spolu nekolidovaly. V minulosti jsme k podobnému posunu přistoupili například v roce 2004, kdy se Trnkobraní konalo též o týden dříve, 20. - 22. srpna.

Hudební program
Program letošního ročníku TRNKOBRANÍ je - jako ostatně každoročně - nabit zajímavými jmény. Stejně jako v minulých letech dáváme prostor prakticky všem hudebním žánrům, což je naším dlouhodobým cílem. Trnkobraní by mělo být festivalem, který nevidí své limity v pomyslných hudebních kategoriích, ale pouze v kvalitě. Na druhou stranu však nehodláme být festivalem pro úzkou skupinu fajnšmekrů, ale - díky vhodně zvolené dramaturgii - chceme k zajímavé muzice a dobré zábavě přitáhnout co nejrozmanitější skupinu diváků. Program Trnkobraní, který se i letos bude odehrávat na šesti scénách, ozdobí celá řada mimořádně zajímavých umělců a projektů, z nichž některé chceme v krátkosti představit.

ČECHOMOR & Filharmonie Bohuslava Martinů
Ve světové festivalové premiéře bude na Trnkobraní předveden unikátní projekt Proměny skupiny Čechomor, která si ke spolupráci vybrala zlínskou Filharmonii Bohuslava Martinů. Dirigentem koncertu bude Roman Válek, jeden z tvůrců úspěšného nastudování melodaramatu Srmrt Hippodamie v Městském divadle Zlín.

WALTARI
Finská legenda Waltari - další důkaz žánrové neohraničenosti našeho festivalu. Kapela s mimořádně silným fanouškovským zázemím.

RAS SHEEHAMA
Král afrického reggae, jeden z nejpopulárnějších současných umělců Afriky. Zazářil na loňském ročníku legendárního Montreux Jazz Festival ve Švýcarsku. Je nositelem mnoha afrických hudebních cen.

BRATŘI EBENOVÉ
Skupina tří bratrů, vedená známým hercem a moderátorem Markem Ebenen, se představí posílená o doprovod rockové kapely, tvořené členy skupiny Etc. Bratři Ebenové vystupují na festivalech jen velmi zřídka.

FANFARE SAVALE
Unikátní balkánská cikánská dechovka z rumunské vesnice Zece Prajini se stala atrakcí velkých festivalů po celé Evropě. Divoké rytmy a zběsilé tempo nenechají nikoho chladným.

JANA KRATOCHVÍLOVÁ
Rodačka z Valašska, hvězda pop-music přelomu 70. let a 80. let, se vrací z exilu v Londýně na česká pódia. Její úžasný hlas a originální image slibují neopakovatelný zážitek.

Dále vystoupí

KRYŠTOF
NO NAME
MIG 21
PEHA
HORKÝŽE SLÍŽE
VYPSANÁ FIXA
VLASTA REDL
TĚŽKEJ POKONDR
ČANKIŠOU
VLADIMÍR MIŠÍK & Etc
AIR FARE (usa)
KORAI ÖROM (hu)
GULO ČAR
NOVEMBER 2nd
VLASTA TŘEŠŇÁK & BAND
DRUŽINA (sk)
DOCUKU
ŽIVÉ KVETY (sk)
GANG ALA BASTA
MICHAEL FORET
CZALDY WALDY
HYPERION a další

Taneční scény
FRU-FRU, LUKE SUN (d), LUCCA, AGENT, ORBITH, JERRY, CHRIS SADLER (uk), E-LITE, SUNTEEM (live act), TOMMY ROGERS, MARCUS COOPER, LOS ADAMOS, E-MAN, XTR, WIZARD, MONORIDERZ (live act), CLUSTER, LONDON UNDERGROUND CREW (live act) a mnoho dalších

Zlin Stage
Na Trnkobraní se i letos na speciální scéně představí zlínské hudební skupiny a skupiny, které se přihlásily do konkurzu Trnkobraní. Letos jsme obdrželi téměř 250 CD nosičů s demo nahrávkami, z nichž vybíráme ty nejzajímavější.

Karaoke Stage
Loňská premiéra karaoke byla velmi úspěšná. Návštěvníci festivalu se po velké porci z naší hudební nabídky rádi aktivně odreagují a karaoke je pro tento účel ideálním prostředkem. Šéfem Karaoke stage bude i letos DJ - specialista - Mirek Rais.

Soutěže
Soutěže jsou tradičním kořením Trnkobraní. Z plejády nejrůznějších zábavných show vybíráme dvě hlavní:

Bitva jedlíků
Bitvu jedlíků pořádáme od roku 2004. Jde o exhibici nejlepších českých mistrů v konzumaci nejrůznějších pochutin. Letos připravujeme pro soutěžící zvlášť neobvyklou kombinaci lahůdek, jejíž složení zatím ponecháváme v tajnosti, aby byla překvapením i pro samotné protagonisty.

Pojídání švestkových knedlíků
Legendární soutěž, která tradičně přitahuje zájem tisíců diváků i médií, dozná v letošním roce několika změn pravidel. Naším cílem je tuto soutěž zatraktivnit a modernizovat. Jsme si vědomi, že vše prochází svým vývojem, soutěž v pojídání nevyjímaje. Moderátory soutěže v pojídání švestkových knedlíků budou letos velmi populární baviči Roman Ondráček a Miloš Pokorný, čili duo TĚŽKEJ POKONDR. Světový rekord soutěže drží od roku 2003 Kamil Hamerský výkonem 191 švestkových knedlíků za hodinu.

Vstupenky
Permanentky na letošní ročník TRNKOBRANÍ jsou již v prodeji. Je možno si je objednávat na dobírku prostřednictvím internetových stránek www.trnkobrani.cz nebo v předprodejních sítích Ticket-art, Ticketstream a Ticketportal. Cena permanentky činí až do konce května 500,- Kč. Součástí každé permanentky je i letos zdarma tričko Trnkobraní od společnosti Microsoft.
Od prvního června budou v prodeji i jednodenní vstupenky. Od června budou vstupenky i permanentky v prodeji též v běžných "fyzických" předprodejích.

Doprava
Majitelé vstupenek a permanentek mohou i letos využít bezplatnou dopravu speciálním TRNKOVLAKEM, který bude jezdit na trase Ostrava, Přerov, Otrokovice, Zlín, Lípa nad Dřevnicí a zpět.

Kyvadlová doprava
Pro návštěvníky i letos organizujeme bezplatnou kyvadlovou dopravu z Lípy nad Dřevnicí na Bílou Hlínu. Autobusy budou přistavovány nejen k Trnkovlakům, ale též k pravidelným vlakovým spojům.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika