Druhý den Be Twenty bude patřit One Night!

Druhý den Be Twenty bude patřit One Night!

17. 09. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Od 15. do 21. října vypukne v prostorách Roxy a NoD týden Be Twenty aneb sedmidenní oslavy 20. narozenin jednoho z nejstarších a nejvýznamnějších tuzemských klubů, který se pro mnohé stal legendou. Bude to týden, kdy bude každému (znovu) krásných dvacet.
Týden plný koncertů, parties, výstav, divadla a performancí. Týden, v jehož rámci se budete moci setkat nejen s legendami úzce spjatými s ROXY, ale také s umělci, kteří se v rámci BE TWENTY představí v ČR úplně poprvé! Jedněmi z nich bude i britská kytarovka One Night Only, která si svou českou koncertní premiéru odbude v ROXY v úterý 16. října.

Parta mladíků z anglického Helmsley se dala dohromady během letních prázdnin v roce 2003 a snad jako všechny začínající kapely i tehdy ještě bezejmenná pětice teenagerů testovala své instrumentální a vokální schopnosti na coverech Beatles ale i třeba Blink -182 nebo New Found Glory. Pár měsíců poté už měla kapela v čele se zpívajícím kytaristou Goergem Craigem poměrně dost vlastního materiálu a také první nabídku na koncert, který se měl uskutečnit 12. prosince v Kirkbymoorside Memorial Hall. Trochu problém byl, že chlapci neměli jméno, leč vyřešili to šalamounsky, když si pro tu příležitost zvolili název One Night Only (pouze na jednu noc), který už jim přes původní záměr nakonec zůstal.



Během následujících čtyř let One Night Only pilně koncertovali (mimo jiné s The Pigeon Detectives nebo Milburn) a plnili šuplíky novými věcmi. Pomalu ale jistě tak začínalo být jasné, že by bylo záhodno taky něco nahrát. Stalo se tak během srpna a září 2007 v londýnském studiu RAK, kde si apelu vzal pod svá křídla renomovaný producent Steve Lillywhite, který produkoval např. desky U2 nebo The Killers. Že to nebyla vůbec špatná volba ukázal hned druhý singl Just For Tonight, který se vyšplhal až na deváté místo UK Singles Chart. A o nic hůř si nevedla ani debutová deska Started a Fire, která s epo svém vydání v únoru 2008 dostala v silné konkurenci na desáté místo britského albového žebříčku.

Následné turné, během nějž si One Night Only zahráli třeba v proslulém stánku The Astoria, i koncerty na festivalech jako Glastonbury, Oxegen nebo Isle of Wight pak jen potvrdili vzrůstající popularitu severoanglických sympaťáků. Svůj díl na tom měli ale i tzv. ONO Wednesdays aneb klipový projekt, který běžel od října 2008 do konce roku 2011 a kapela v jeho rámci zveřejňovala každou středu krátký klip mapující jejich aktuální činnosti. Došlo třeba na fotbal, sestřihy z koncertů ale i ukázky nových písní.

Těch One Night Only během let 2008 a 2009 složili více než 25 a při nahrávání nového eponymního alba, tak měli rozhodně z čeho vybírat. Nakonec se na novinku One Night Only, jež vyšla v březnu 2010 a kapela jí nahrávala s producentem Edem Bullerem (mj. Pulp nebo Suede), vměstnalo celkem jedenáct nových věcí. Ač kapelu během vzniku nového alba opustil bubeník Sam Ford, kterého nahradil bratr frontmana Goerge Craiga James, jejich energii a um napsat hitovku na první dobrou to evidentně nijak nepoznamenalo. Důkazem se stal hned pilotní singl Say You Don"t Want It, v jehož klipu se objevila herečka Emma Watson známá především coby Hermiona z filmové série o Harrym Potterovi.

S vydáním novinku šly samozřejmě opět ruku v ruce koncerty všude možně po světě, nicméně ČR One Night Only ke smutku zdejších fanoušků opět vynechali. Změnit to hodlají ale už 16. října, kdy si odskočí z nahrávání svého třetího studiového alba do pražské ROXY, aby s klubem oslavili jeho dvacáté narozeniny a krom dobře známých hitovek představili také chystaný nový materiál, na nějž na svém webu lákají singlem Long Time Coming.

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ONE NIGHT ONLY

Úterý 16. 10. 2012
Vstup: 550 Kč / 600 Kč
Vystupují:
One Night Only (UK), Airfare & Holden Caulfield, Kuba Alexa, Calm Season, Justin Lavash
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika