Vincenzo: Berlín se mnou udělal své

Vincenzo: Berlín se mnou udělal své

20. 09. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již dnes proběhne v areálu Občanské plovárny v Praze druhý díl open airu Riverside, jehož headlinerem bude německý dj a producent Vincenzo (Mobilee, DE). O jeho plánech pro rok 2012, spolupráci s Mobilee rec., o dlouholetém přátelství se Stevem Bugem a mnohém dalším jsme si s Vincenzem povídali v následujícím exkluzivním  rozhovoru.
Jak a kdy jsi začal s produkováním? Měl jsi vždycky vášeň pro muziku a Djing nebo to bylo náhodné rozhodnutí pod vlivem parties? Jak se vyvíjel tvůj hudební vkus do dnešní podoby?
Muzika byla v mém životě vždycky, je to u nás rodinná záležitost - můj táta je hudebník a moji bráchové taky. Když mi bylo 16, koupil jsem si Roland QY10 a postupně jsem si postavil studio. Co se týká hudebních stylů, jsem docela otevřený a poslouchám skoro všechny styly. Je tolik kvalitních věcí…

Mohl bys posat proces, jakým vznikají tvoje tracky? Čím začínáš? Kde nabíráš inspiraci pro tvou deepovější produkci? A jaký je tvůj setup?
Inspiraci nabírám během cestování. Mám sebou vždy laptop, kam si můžu svoje nápady ukládat a když se pak vrátím domů, pracuju na nich ve svém studiu.



Co tvoje spolupráce s Lisou Shaw (zpěvačka známá především z labelu Naked Music, spolupracuje s Miguelem Migsem - pozn.aut.)? Máš s ní v plánu nějaké další tracky?

S Lisou máme pořád něco plánu. Jde jen o to ty věci pořádně dodělat. Na mém novém albu tracky s jejím hlasem určitě uslyšíte.

Co preferuješ víc a proč - Djing nebo produkci?
Já moc rád cestuju. Potkávám nové lidi a poznávám nová místa. To patří k Djingu. Taky mi dává inspiraci pro práci ve studiu. Nejlepší je pro mě zdravá kombinace obojího.

Tvůj nejlepší moment roku 2012 je…
Trip spojený s ochutnávkou vína s mým label - parťákem a kámošem Lovebirds po Napa Valley a Sonoma County v Kalifornii v rámci našeho posledního US turné spolu se všemi show které jsme tam absolvovali. To bylo moc dobré!

vincenzo

Je vidět, že tvůj tour diář je slušně zaplněný. V současnosti tě zastupuje Mobilee agency Anji Schneider. Jak vám jde spolupráce? A kdy jsi vlastně začal s Mobilee pracovat?
Začali jsme až letos v lednu, ale byla to jen otázka času. Znám se s celou Mobilee crew už léta a jsme dobří přátelé. A moc dobře se nám spolupracuje :)

Tvoje kořeny sahají do Hamburku. Měl bys pro naše čtěnáře nějakou Hamburg story? Mělo to místo nějaký vliv na tvoji muziku?
Žil jsem už v Hamburku, New Yorku, Barceloně a Melbourne a každé z těch měst mě nějak ovlivnilo. Hamburg je samozřejmě místem, kde jsem vyrůstal a kde pro mě všechno začalo. Ale třeba Berlín se mnou také udělal své ;)

Tvým dlouholetým kámošem je Steve Bug. Ovlivnila tě nějak jeho produkce a muzika, kterou vydává na jeho labelu Poker Flat?
Samozřejmě že ano. Myslím, že jsme se hodně ovlivnili navzájem. On mě o muzice hodně naučil a mám pocit že i já jsem mu něco předal. Mám ho moc rád!



Máš také svůj vlastní label Teardrop. Jaké s ním máš plány, kam až by ses s ním chtěl dostat a koho dalšího bys rád přibral jako dalšího producenta pro tuhle značku?

Máme podepsaných spoustu nových tracků a příští rok budeme značku tlačit ještě mnohem víc. Děláme na tom společně s Lovebirds. Je to takové naše hřiště, kde můžeme vydávat naši muziku. Zrovna jsem s ním (s Lovebirds) byl ve studiu a rozpracovali jsme 3 nové tracky, které doufám brzy vydáme. Určitě dám vědět až to přijde.

Minulý rok si strávil hodně času v Melbourne. Proč zrovna tam? Zamiloval ses do Austrálie a nebo do nějaké slečny co tam žije?
Popravdě jsem si potřeboval trochu odpočinout od života v Evrope. Někdy je to pro mě dost náročné. Také jsem chtěl prozkoumat jižní polokouli. Austrálie tedy byla tou nejlepší destinací. Melbourne je opravdu skvělé město, akorát bohužel trošku daleko.

Co chystáš v roce 2012? Mas nějaké velké plány?
Připravuji mé nové album pro label Anjunadeep, které má vyjít na jaře příštího roku. Tímto směrem směruji veškerou svou energii a volný čas. Mimo to ale také musím dokončit nová EPčka pro Mobilee, Poker Flat a Dessous. No, rozhodně se teď nenudím.

Facebook event
Podívej se na video z minulého dílu Riverside:
https://www.facebook.com/photo.php?v=10150933868241930

Dodal: Michal Ruzicka, BEEF records
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

RIVERSIDE OPEN AIR 2

Pátek 21. 9. 2012
Vstup: 100,- Předprodej, na místě: 150,- do půlnoci, 200,- po půlnoci. VIP lounge 250,- All night
Vystupují:
Vincenzo (De), Pavel Bidlo, Orion & Mike Trafik, Schwa, Manio, Double J, Pat Heart & Alex Neivel, Fatty M, Axel C, Tazz & Biodan, Arco
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
RIVERSIDE OPEN AIR 2, 21.9. Občanská plovárna
1x dárkový balíček, 1x CD after hours, 1x2 vstupy; 1x dárkový balíček , 1x CD after hours, 1x2 vstupy; 1x CD Soul Machine, 1x2 vstupy
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika