Premiéra klipu kapely The Tap Tap

Premiéra klipu kapely The Tap Tap

26. 09. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Koncert s premiérou a křtem klipu k písni Konec světa – zrušeno kapely The Tap Tap se koná v pátek 5. října od 19 hodin v Divadle Járy Cimrmana. Součástí večera bude i benefiční dražba vzácné sbírky brazilských, arabských a kubánských bicích nástrojů z pozůstalosti Martina Kreuzberga spojená s bubenickou exhibicí.
Konec světa se nekoná, a to ani v klipu k písničce The Tap Tap „Konec světa - zrušeno“. Výjevy klipu parodují hledání různých pomocných berliček, jakými jsou špatně pochopená náboženství, populární dezinterpretace různých cizích symbolů, ale i obracení se k nenávisti vůči odlišnostem. A přitom jediným osvobozením je v nadsázce práce, tedy aktivní řešení problémů, ne čekání, že je někdo vyřeší za nás. To jediné dává možnost ovlivňovat vlastní osud. „To přesně se mi na kapele The Tap Tap líbí, nečekají, ale snaží se něco dělat,” uvádí režisér a autor videoklipu Radovan Síbrt.

V obrazovém ztvárnění písničky Konec světa – zrušeno hraje Tomáš Hanák, který je zároveň i autorem textu písně, dále Xindl X, Mark Ther, Lucie Špačková, Jitka Hroudová, The Tap Tap, Šimon Ornest a pes Čestmír. Klip vznikl v hostivařských ateliérech společnosti Barrandov Studio.

tap tap

Mimořádný večer s kapelou tělesně postižených studentů a absolventů škol pražského Jedličkova ústavu The Tap Tap a jejími hosty vyvrcholí benefiční dražbou unikátní bicí soupravy ze studia slavného Milese Davise. Písnička Konec světa – zrušeno zazní nejen v původní české verzi, ale v závěru večera také v ruském jazyce – v rámci intenzivní přípravy The Tap Tap na koncert v Moskvě, který se uskuteční 28. října.

Premiérové uvedení klipu „Konec světa – zrušeno“ předznamenává další akce konané v rámci celostátního happeningu a benefičního Koncertu proti konci světa 2012 (www.kpks.cz), který The Tap Tap pořádá symbolicky 20. prosince 2012, v předvečer zániku civilizace předpovězeném mayským kalendářem.

Dodal: Naďa Machková, 2media
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika