Pozoruhodní Breton vystoupí v LMB

Pozoruhodní Breton vystoupí v LMB

30. 09. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V sobotu 6. října vystoupí v pražském Lucerna Music Baru pozoruhodná britská skupina Breton se svou novou deskou Other People’s Problems. Parta pěti muzikantů předvede Praze poprvé svou originální audio-vizuální show.
Mix rocku, popu, tvrdé elektroniky, neklidného hip hopu a charizmatického hlasu frontmana Romana Rappaka je vydatně podpořený videoprojekcí krátkých filmů a klipů, které si Breton sami vytvářejí.

Breton jsou film. Breton jsou zvuk. Dekonstrukce a znovusložení populární kultury. Breton se nedrží tradičních postupů, ale radši používají zvuky svého okolí. Skřípot, kvílení, sirény, vlaky metra, šum kaváren a rachot starých nástrojů – to vše magicky doplňuje jejich hudbu.“Vyhýbáme se zvukům, smyčkám a efektům, které všichni používají. Nahrazujeme je jedinečným organickým zvukem, který nahráváme v různých místnostech, z různých stran, se všemi lidskými chybami, syčením a šumem”, komentuje tvorbu Roman Rappak. Nejčastěji ale Breton prožívají extatické chvíle, když v černých kapucích doprovázejí své filmy – skvostnou kombinací zvuku, načasování, rytmu a vizuálií ovlivněnou hrdiny kapely jako jsou Jonathan Glazer, Mike Leigh a Chris Cunningham.



Své debutové album Other People’s Problems, které si sami produkovali, vznikalo v islandském studiu Sigur Ros a snad i díky tomu má vřelost i váhu. Hauschka nahrál smyčce, Thomas Hein z These New Puritans a hip-hopová legenda Harry Love dělali mix u tří skladeb. Výsledkem je technicky komplexní a zároveň zázračně podmanivá deska s velkým potenciálem, kterou Rappak přirovnává k Portishead a Quincy Jonesovi.

Breton vznikli na squatových mejdanech a z hudebních zkušeností hlavního tvůrčího mozku kapely Romana Rappaka z postkomunistického Polska, kde byly normou pirátské kazety s kompilacemi kapel jako Portishead, NWA, Guns ‘N’ Roses a Michaela Jacksona. V současné době kapelu tvoří Roman Rappak, Adam Ainger, Ian Patterson, Daniel McIlvenny a Ryan McClarnon. Breton chtěli původně dělat filmy, ale nedařilo se jim najít snadno přístupná místa, kde by je předvedli za zvuků své hudby a živých vystoupení. Nakonec kápli na klubové večery v New Cross a brzy se pro ně našel pravidelný čas pro vystoupení ve tři hodiny ráno. K vydání jejich soundtracků tehdy chyběl už jen krůček. Jejich základnou se stal The Lab, prostor v Kenningtonu, kde všech pět členů Breton nyní tvoří a bydlí. Breton Labs dělají remixy a videoklipy umělcům a kapelám jako Local Natives, Tricky, Maps & Atlases, Esben and The Witch, Temper Trap, Penguin Prison, Tom Vek, 80's Matchbox B Line Disaster a Flats. Jejich krátké filmy byly nominovány na ceny festivalů London Film Festival a East London Film Festival.



Pokud se vám zajídá všudypřítomný mainstreamový proud a prahnete po něčem novém, co vás chytí, Breton je ta správná volba.

www.musicbar.cz

Dodal: Lukáš Kolíbal, Lucerna Music Bar
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: BRETON (UK)

Sobota 6. 10. 2012
Vstup: 250 Kč
Vystupují:
Breton (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika