Robert Cray poctí Prahu svou návštěvou

Robert Cray poctí Prahu svou návštěvou

03. 10. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Kytarista a zpěvák Robert Cray, držitel pěti Grammy a patnáckrát nominovaný na tuto cenu, přijede 8.10. na unikátní koncert do Prahy. Bluesman i soulman Cray přiveze nové album Nothin But Love, které představí se svou kapelou Robert Cray Band.
Tento výjimečný hudebník, který obvykle vyprodává velké koncertní sály, kývnul na nabídku zahrát si v Praze v komorním prostředí pražského Lucerna Music Baru. „Opravdu málokdy, tak jednou za rok, se podaří, aby taková hvězda zahrála v relativně malém klubu v České republice. Jsme proto velice rádi, že máme tu možnost nabídnout publiku zážitek z koncertu Roberta Craye, na který budou jistě dlouho vzpomínat.“ Dodává David Gaydečka, organizátor koncertu.

Jeden z nejlepších kytaristů i zpěváků, který od 80. let propojuje blues a soul, Američan Robert Cray, zahraje 8. října v pražském Lucerna Music Baru a bude to jeho první samostatný koncert v Česku. Robert Cray se tu poprvé totiž objevil v červenci roku 2006 jako předskokan historicky prvního českého koncertu Erika Claptona.

Robert Cray oslaví příští rok šedesáté narozeniny. Bývá označován za jednu z předních legend americké hudební scény. Rodák z města Columbus začal vážněji s hudbou během studií architektury po zhlédnutí koncertů slavných kytaristů Alberta Collinse, Freddieho Kinga a Muddyho Waterse. Debutoval v roce 1980 albem Who's Been Talkin'?, které ho katapultovalo mezi hvězdy bluesové hudby. Společně se Steviem Rayem Vaughanem je Cray považován za jednoho z těch, kteří v 80.letech vdechli nový život této hudbě a osvěžili zájem u světového publika. Album Strong Persuader z roku 1986 znamenalo komerční průlom, dvojplatinový prodej a tři ceny Grammy v kategorii moderního blues. Za více než 30 let na scéně se Cray dočkal mnoha uznání. Je zván na sjezdy kytarových elit, např. v roce 1992 na Expo do Sevilly, nebo na Claptonovy festivaly Crossroads. Firma Fender vyrábí Crayem signovaný model kytary typu Stratocaster. V roce 2011 byl kytarista uveden do Bluesové síně slávy.

Letos v srpnu vydává u Provogue Robert Cray nové, jubilejní dvacáté album Nothin' But Love. S tímto albem také přijede koncertovat do Prahy. Vstupenky na koncert jsou k dostání již nyní v síti Ticketpro.cz a to jak na jejím webu, tak v kamenných pobočkách.

www.unitedislands.cz

Dodal: Marie Jelínková, United Islands
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: ROBERT CRAY

Pondělí 8. 10. 2012
Vstup: 750 - 990 Kč
Vystupují:
Robert Cray (US)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika