Koncert Kraak & Smaak se blíží

Koncert Kraak & Smaak se blíží

03. 10. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Na United Islands dokázali Kraak & Smaak roztancovat tisíce lidí na Střeleckém ostrově a teď se vrací do Prahy s novým albem Mixed Feelings. Společně s Monkey Business a PSH vystoupí 11. října v pražském klubu Sasazu. Těm, kteří na festivalovém vystoupení K & S chyběli, tvorbu téhle křupavé trojice trochu představíme.
Sami Kraak & Smaak by svůj styl hudby přirovnali ke všemu možnému – funky, hip-hopu, elektru, ale hlavně house a breakbeatu. A proč křupavé? Kraak & Smaak totiž v holandštině znamená „křupavý a lahodný“. A o tom, že jejich živá vystoupení mají šťávu, nemusíte vůbec pochybovat. Nepochybuje o tom například mezinárodní prestižní hudební magazín IDJ, který je označil jako „kapelu, kterou prostě musíte vidět naživo“. Sám Wim Plug k tomu dodává: „Původně jsme si říkali‚ tak uděláme pár koncertů jen jako promo a zkusíme to, třeba to půjde. A když ne, tak to necháme být. Jenže je na tom vtipné, že jsme najednou zjistili, jak je živá show výjimečná. Holandský tisk nás oslavoval. A tak jsme se rozhodli v tom pokračovat a stát se skvělou kapelou naživo. Je to vážně zábava,“ uvedl pro About.com.



Oscar de Jong, Mark Kneppers a Wim Plug alias Kraak & Smaak jsou muzikantské a producentské trio z nizozemského Leidenu. Od roku 2003 začali vydávat singly na britském labelu Jalapeno, které zaujaly DJe prestižního Radia One v čele s legendární Annie Nightingale a Petem Tongem, takže remixy pro známé americké a anglické umělce na sebe nenechaly dlouho čekat, stejně jako první turné po těchto zemích.

Jejich pověst posílilo debutové album Boogie Angst z roku 2005, na jehož základě si zahráli na tak významných festivalech, jako je Pinkpop, Sziget, austinský SXSW nebo Coachella Valley Music and Arts Festival. Jejich druhé album, nesoucí pro Čechy vcelku malebný název Plastic People, otevřelo Kraak & Smaak cestu do hitparád a světových rozhlasových i televizních rotací. Následující dlouhohrající kousek Electric Hustle vyšel vloni v květnu a jen potvrdil, že ve svém oboru patří trio k nejvyhledávanějším evropským projektům svého druhu. Na něm patří mezi nejlepší písně Dynamite nebo třeba Built For Love, na které se podílela i houseová legenda Romanthony (spolupracoval například s Daft Punk). Na konci června 2012 vydali remixové album Mixed Feelings, které obsahuje remixy těch nejlepších skladeb z Electric Hustle, ale také úplně nové skladby a remixy, na kterých tato velmi aktivní trojice průběžně pracovala. Právě s tímto albem přijíždějí do Prahy.

www.unitedislands.cz

Dodal: Marie Jelínková, United Islands
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: KRAAK & SMAAK

Čtvrtek 11. 10. 2012
Vstup: 350 - 890 Kč
Vystupují:
Kraak & Smaak, PSH, Monkey Business
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika