Placebo zavítají v červnu do Prahy

Placebo zavítají v červnu do Prahy

11. 04. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pořadatelé United Islands of Prague dnes představili v Mánesu vlajku festivalu. Každý ze tří pruhů symbolizuje jeden festivalový ostrov a na každém z nich budou koncertovat skutečně zvučná jména, kde nás nejvíce zaujala kapela Placebo.
Každý ze tří pruhů symbolizuje jeden festivalový ostrov. Červený zastupuje rockovou scénu na Branické louce - Red Island festival. Zelený pruh patří scéně world music, ethna a folku na Střeleckém ostrově - Green Island festivalu. A nakonec pod modrou barvou se skrývá jazzovo-bluesová scéna na Žofíně - Blue Island festival. Právě pod touto zástavou začne 16.června kolonizace tří vybraných festivalových ostrovů.

Placebo - Red Island festival
Gruppen sex, všechny drogy a rokenrol s make-upema pak ještě ranec dekadence. To vždycky byli a jsou Placebo na čele s frontmanem Brianem Molkem. Toho nepřehlédnete, ani nepřeslechnete: vyžilá dlouhořasá holka bez hrudníku a s dráždivým zpěvem je jedním z nejcharismatičtějších lídrů, co jsou na hudební zeměkouli k vidění. Aktuální album Meds londýnské trojice úročí punkrockovou syrovost a glamrockovou stylizaci raných let s pozdějším elektronickým chladem. Takto lze charakterizovat největší hvězdu rockové scény Red Island festivalu. Avšak touto kapelou pořadatelé nevystříleli všechen prach na kolonizaci červeného ostrova. Stačí se podívat na výčet muzikantů, kteří vystoupí mezi 22. a 25 červnem na Branické louce. Jmenujme za všechny například Rachida Tahu z Alžírska, nebo Support Lesbians a J.A.R. za tuzemskou hudební scénu. Red Island festival jako jediný poběží po celou dobu konání United Islands. V termínu mezi 16. a 22. červnem se budou na Branické louce konat festivalové afterparty.

placebo

Khaled - Green Island festival
Khaled, to je africký Elvis Presley. Nikdo samozřejmě nepochybuje o tom, že by se při dnešním zájmu o exotické hudební styly dalo zapomenout na alžírský rai, ale přesto, kdo ví, jestli by při něm tisícihlavé publikum tančilo a zpívalo s takovou vervou, kdyby se desetiletý Hadj - Brahim Khaled, rodák z oranské čtvrti Sidi El Houri nezhlédl ve svém idolu Elvisu Presleymu; zvláště pak v neskonalém obdivu, kterého se mu dostávalo na koncertech od vřeštících fanynek. Khaled, v současnosti považován za nejzářivější hvězdu severoafrické hudební scény, vystoupí na Green Island festivalu na Střeleckém ostrově. S Khaledem na této scéně zahraje například divoký akordeonista z Brazílie Renato Borghetti, či Iarla O`Lionard z Irska. Green Island festival a vlastně celé United Islands odstartuje Nálet bubeníků. Mezinárodní skupina hráčů na bicí nástroje, známa pod označením Slet bubeníků, obsadí 16.června Střelecký ostrov.

Blue Island festival
Před patnácti lety se v New Yorku sešli klávesista John Medeski, kontrabasista Chris Wood a bubeník Billy Martin, považování za zakladatele takzvané jambandové scény a jejichž originální mix postupů jazzové avantgardy 80. let a zemité rytmické muziky funku dala vzniknout termínůmneo- funk a nu-jazz. Z více než desítky alb MM&W slyšíme syrovou, divokou ale přitom chytrou a výsostně moderní hudbu, do níž její tvůrci postupně přidávali další prvky včetně samplů a dee-jayských postupů. V pravém smyslu slova novátoři Medeski, Martin & Wood se v Evropě objevují sporadicky a jejich účast na United Islands Of Music 2006 je tudíž nespornou událostí sezóny. Z dalších kapel této scény jmenujme za Českou republiku Dana Bártu & Illustratosphere a skvělého amerického bluesmana Lucky Petersona.

www.unitedislands.cz

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika