Boris Carloff vydává sólovou desku

Boris Carloff vydává sólovou desku

09. 10. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Boris Carloff zapsaný v očích veřejnosti především jako producent či studiový inženýr interpretů jako Kryštof, Sunshine, David Koller či Wohnout vydává 17. 10. 2012 svou první sólovou desku nazvanou The Escapist.
S těžko zařaditelným elektronickým albem přešlapujícím náladou někde mezi Trickym a SBTRKT mu pomohl i bubeník Doug Yowell (Lana Del Rey, Suzanne Vega), vokalista Ghetto Priest (Asian Dub Fundation, Massive Attack), vokálový mistr James Cook (IAMX, Nemo), kontrabasista Jakub Antl (Nightwork) a cellistka Terezie Kovalová (Vladivojna La Chia, Calm Season). Výsledkem je silná osobní nahrávka vymykající se standardní české tvorbě.

„Základním impulsem bylo vypsání se z umrtí bratra a otce. Zároveň jsem chtěl dát průchod druhé straně mé producentské práce – té umělecké,“ popisuje vznik alba sám producent a dodává: „Dělal jsem na The Escapist s přestávkami čtyři roky a třikrát jsem album kromě jedné písně celé vyhodil.“

Venku již je i první klip na píseň Falling mixujíxí animaci a hrané záběry:


Vizuálně atraktivní dílo pochází od Martina a Honzy Živockých, vystupujících pod názvem ObraskiBros. „Vycházeli jsme z původního Borisova záměru pojmout klip ve steampunkovem stylu, ktery se u nás příliš nedělá a který skvěle sedí k atmosféře písně. Příběh samotářského vědce ala Frankensteina se pak vykrystalizoval docela rychle a s ním i stylizace na způsob starých scifi-hororových filmů z 20. let minulého století,“ říká Martin Živocký, který vystudoval animaci na Univerzitě Tomáše Bati.

Jeho Bratr Jan dodává, že klip k písni Falling byl pro oba především příležitostí vyzkoušet si formát, který předtím nedělali. „Tedy skloubit živého herce s čistě digitálně vytvořeným prostředím a připodobnit přitom celkový vzhled díla filmům z období německého expresionismu. Proces to byl mnohdy (ale ne vždy) bolestivý, ale o to cennější, co se týče nabytých zkušeností,“ doplňuje Jan Živocký, který po vystudování stejné školy chvíli pracoval ve firmě na vývoj počítačových her a na Univerzitě Tomáše Bati nyní působí jako profesor.

Prvním rádiovým singlem se pak stala In My Lonely Room s hostujícím Ghetto Priestem.

Boris Carloff na sebe poprvé upozornil s projektem Palm Beat na anglickém labelu Tracktion. Následně vydal eponymní EP na labelu Red Salamanda (vyšlo i v Japonsku), kde singl Faraway hrál i Gilles Peterson ve své Worldwide show. Jeho posledním počinem bylo album projektu kNot Photogenic. V poslední době spolupracoval i se Stevem Albinim a dělá na nové sólovce již zmíněného Ghetto Priesta, s kterým si padli do oka právě při práci na The Escapist.

Dodal: Tomáš Tenkrát
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika