Levellers již zítra v Praze

Levellers již zítra v Praze

09. 10. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Levellers vystoupí v rámci evropského turné k novému albu Static on the airwaves na jediném koncertu v ČR: ve čtvrtek 11. října v Paláci Akropolis v Praze.
Britská folkrocková skupina Levellers vydala 29. června 2012 své desáté studiové album nazvané Static On The Airwaves. První singl Truth Is právě vychází, videoklip je k vidění zde: http://youtu.be/AmlYo9iCr20

Britský tisk nové album označuje jako dosud "nejvyzrálejší" počin Levellers. Faktem zůstává, že kapela v průběhu své téměř čtvrtstoletí trvající kariéry přivedla svůj zvuk postavený na vybroušených textech, nesporné hudební originalitě vycházející z britských folkrockových tradic a neutuchající koncertní energii téměř k dokonalosti.

V mnoha ohledech představuje Static On The Airwaves pro Levellers příchod středního věku: je to nepochybně jejich nejdospělejší deska plná jasných názorů a zasvěcených postřehů ze světa, ve kterém v současnosti žijeme.

Album produkoval Sean Lakeman, ceněný především pro spolupráci na zlatých albech svého bratra Setha Lakemana a mimo jiné také producenta předposledního alba Levellers Letters From The Underground. Deska Static On The Airwaves byla nahrána v listopadu loňského roku ve studiu SONO poblíž Prahy a poté ji v New Yorku mixoval slavný Victor Van Vugt (mimo jiné spolupracovník PJ Harvey, Beth Orton, Nicka Cavea a The Walkabouts).

Tématicky je album obrazem britské společnosti, která je dnes snad nejvíce militarizovaná od dob druhé světové války - Static On The Airwaves se zabývá tématem války a jejích následků jak v dnešním (Gunmen, tak historickém (Mutiny, Raft Of Medusa) kontextu. Poslední píseň alba, The Recruiting Sergeant, pak oba pohledy mistrně spojuje...

Hudebně je album rozkročené mezi hned několika různými světy: od frenetické energie Forgotten Towns přes melodickou introspektivu After The Hurricane' až po popové melodie jako například Second Life. Pořád jsou to ovšem zcela nezaměnitelní Levellers.

www.palacakropolis.cz

Dodal: Šimon Kotek, 100 Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: LEVELLERS /UK

Čtvrtek 11. 10. 2012
Vystupují:
LEVELLERS /UK
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika