Vision hostí Loxyho a Presha

Vision hostí Loxyho a Presha

17. 10. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
26. října 2012 bude velký den pro všechny fanoušky temné a hluboké vlny drumandbassu. Na audiovizuální noci Vision v pražském Crossu vytoupí u příležitosti vydání alba Code Of Honour hned dva zástupci – majitel labelu Presha, který bude mít českou premiéru a matador světového drumandbassu Loxy. V následujícím článku čtěte profil Loxyho.
Prvním z headlinerů, kteří vystoupí na nadcházející VISION, bude dredatý londýňan Loxy (vlastním jménem Andrew Campbell), skutečný veterán drumandbassové scény s více než dvaceti lety strávenými za gramofony. S klubovou scénou se poprvé setkal na přelomu osmdesátých a devadesátých let minulého století a ta ho velice záhy celého pohltila. Sám kouzlo DJingu okusil už v roce 1990 na parties Psychotic a Time. V umění mixu se velmi rychle zdokonaloval a tak netrvalo dlouho, než si Loxyho talentu všimli místní promotéři. Pak už to šlo ráz na ráz a Loxy se zabydlel u Metalheadz, Therapy a samozřejmě i na Renegade Hardware. Výčet akcí, na kterých si od té doby zahrál, je vskutku nemalý, jmenovitě například Respect LA., Exit Records Night, Sun & Bass, Creamfields, Fabric, Break Beat Kaos, One Nation, Progression, Speed, The End a spousta dalších.

Ovšem hraní Loxymu nestačilo, a tak se o pár let později, okolo roků 93/94, pustil do vlastní produkce, což postupem času vedlo ke spoustě uskutečněných kolaborací se jmény jako Bad Company, Consequence, Ink, Keaton, Dylan, Digital, Resound, Ena, Flatliners, Genotype, Gremlinz, Swift, Zinc, D kay, J. Dub, Usual Suspects & Universal Project. Spolu s Inkem je také zakladatelem Horsemen Crew – volného uskupení navzájem se ovlivňujících producentů z celého světa, přinášejících do své produkce stále čerstvé nápady. Loxyho tracky postupně vyšly na spoustě respektovaných labelů, jako například Renegade Hardware, Moving Shadow, Metalheadz, Human Imprint a další. A aby toho všeho nebylo málo, je Loxy sám vlastníkem několika labelů, konkrétně Cylon Recordings, X-Tinction Agenda a CX: Digital.

Zapište si tedy nadcházející VISION tlustým fixem (nebo fontem) do vašeho kalendáře – 26. října – Cross – Praha - a přijďte si poslechnout Loxyho temný, smyslný, leckdy minimalistický a jindy zase muzikální drumandbass ve své nejčistší podobě.

www.crossclub.cz

Dodal: Aleš Rouček
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

VISION

Pátek 26. 10. 2012
Vystupují:
DJ Loxy (UK), DJ Presha (NZ), Suki, Beast 67 a hosté
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika