Anya Stuart a nová deska Alvik

Anya Stuart a nová deska Alvik

18. 10. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Nu-jazzové kosmopolitní Alvik lze jen s výhradami označit za českou kapelu, byť v Praze vznikla a tuzemská metropole dodnes slouží jako nejčastější dostaveníčko jejích členů. Američanka Anya usazená v Paříži, tři Češi, Nor žijící v Berlíně, Francouz zodpovědný za projekce a k tomu ještě název odkazující ke čtvrti ve Stockholmu.
Kapela od začátku své existence elegantně propojuje jazzové postupy se soulem i výboji v současné elektronice, stěžejním poznávacím znamením však zůstává Anyin jedinečný vokál, který u nás, snad jen s výjimkou Tonyi Graves, nemá obdoby. Nové a v pořadí třetí album Your Name Here vychází v listopadu a sestava překračující hranice států tentokrát zeširoka překračuje i hranice stylů a tím rozšiřuje okruh svých příznivců jako nikdy předtím.
Poučená hudební veřejnost se rozhodně může mít před touto kapelou na pozoru.

Jasným důkazem je hned pilotní singl Impression opírající se o akustickou kytaru a čistou intonaci zpěvačky Andrey Stuart, které nikdo neřekne jinak než Anya. Ke skladbě právě vznikl videoklip. Natáčel se v Paříži a Praze a jeho autorem je VJ Gyomh z Francie, který při jeho vzniku použil 3D technologii. „Každý pocházíme z jiného hudebního prostředí – dva vynikající jazzoví muzikanti, v dalším případě jde o vliv rocku, já se hlásím k folku a popu a náš 'zvukový inženýr ' je ovlivněný moderním soulem a r&b. Charakteristickým rysem pro Alvik je průsečík odlišného hudebního zázemí každého z nás,“ říká zpěvačka Anya. Intenzivnější tvůrčí proces přelomové desky Your Name Here se nastartoval před dvěma lety. Skladatelský tandem Michal „Mishan“ Pajdiak a Andrea „Anya“ Stuart si na trase Praha -Paříž nejprve vyměňoval prvotní hudební skicy, posléze se do vzniku desky zapojili i ostatní členové Petr Tichý, Audun Nedrelid, Bharata Rajnošek a Anya začala častěji cestovat do nahrávacího studia v Praze. „Album se jmenuje podle jedné z písniček, která je o vztahu, ke kterému nikdy nedošlo - příběh, který asi každý někdy zažil. Vyplň své jméno a můžeš vyprávět vlastní story,“ říká Anya, která s kapelou Alvik v minulosti absolvovala koncertní turné po východním pobřeží Spojených států. O tom, že Alviku koncertní pódium svědčí se mohou čeští fanoušci přesvědčit 6. listopadu na křtu nové desky v pražském Paláci Akropolis. Novým mužem na palubě, který se do dění zapojuje jen na koncertech, se stal francouzský VJ Gyomh.



Album Your Name Here vydává nezávislý label little m records a vychází ve formátu kvalitního zvukového souboru v podobě digitálního downloadu dostupného ve všech digitálních obchodech, na www.alvik.cz a iTunes a zároveň vychází jako vinyl. Alvik se po křtu v Praze chystá na české turné po tuzemských klubech a hudebních sálech, kde se v rámci koncertů budou prodávat kódy ke stažení alba za výhodnou cenu, kódy budou k dostání i ve vybraných kamenných obchodech. Poslední koncert Alvik k nové desce proběhne v Čechách 9. února v Písku.

Soutěž o vstupy a vinyl Your Name Here

Otázka: Jakých národností jsou členové kapely Alvik?

Váš tip:


Jméno:


Příjmení:


Email:




Soutěž bude vyhodnocena 4. 11. 2012

www.alvik.cz
www.facebook.com/alvikband

Dodal: Jana Lohrová, 4Press
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika