Vilem a Marinos Caswell hosty Climaxu

Vilem a Marinos Caswell hosty Climaxu

23. 10. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Poslední sobota v měsíci nemůže v Roxy patřit nikomu jinému než Chrisi Sadlerovi a jeho rezidentní noci Climax. 27. 10. se tak letos stane již podesáté a nejdéle fungující klubová noc v ČR, která 24. listopadu oslaví své již 14. narozeniny, tentokrát bude kromě Chrise Sadlera patři duu djs Vilem a Marinos Caswell.
Prvním Chrisovým hostem, který se 27. 10. postará v ROXY o rozjezd celého mejdanu, bude stálice české houseové scény DJ Vilem, jenž se pohybuje na domácí taneční scéně už od jejích úplných počátků a pamatuje si tak první DJské krůčky takových jmen jako třeba Loutka.

O Vilemově významu pro českou taneční scénu pak mnohé vypovídá i to, že už od svých začátků v roce 1991 je rezidentem klubu Radost FX, kde má na svém kontě řadu veleúspěšných mejdanů a své si odehrál také v ROXY. Pamatovat si ho můžete nejen z předchozích Climaxů, ale také třeba coby rezidenta večírku Deep Atlantic.

"Nejtěžší při výběru DJs na Climax, je najít někoho, kdo je schopný dobře odehrát úvodní set. Zastávám totiž ten názor, že celý večer musí mít po hudební stránce nějaký vývoj. Nemám rád, když DJ hned na začátku party hraje rychlejší a tvrdší muziku. Naopak je třeba začít spíš příjemně, uvolněně, nenásilně, postupně rozhoupat clubbery a teprve po tom přidávat tempo a energii. Tohle DJ Vilem naprosto chápe a proto je také tak častým hostem Climaxu. Je to navíc jeden z mála DJů, který - od té doby, co jsem se přistěhoval do Prahy - profesionálně přežil až dodnes. A není divu! Věčně usměvavý sympaťák má za pultem tolik zkušeností jako opravdu jen málokdo v ČR a nedokážu si představit lepší začátek říjnového Climaxu než jeho funky a houpavý set," vysvětluje Chris výběr svého prvního říjnového hosta.

Pokud je DJ Vilem považován na domácí scéně za stálici, druhý Chrisův říjnový host, kterým je DJ Marinos Caswell, patří naopak mezi zástupce o takřka dvě dekády mladší generace tuzemských DJs. Ač začínal sbírat DJskou praxi na Velvarské diskotéce, místy, kde se skutečně vypracoval, jsou řecké ostrovy Samos a Kos, kde působil v letech 2008 až 2010, přičemž v posledním roce své řecké mise se stal rezidentem vyhlášeného klubu Saloon Tex Kos Bar.



Nasbírané zkušenosti mu ostatně nemálo pomohly i po návratu do ČR, když se během pár měsíců bez jakýchkoliv konexí stal rezidentem litoměřického klubu Galaxy Hrdly, posléze začal pravidelně hrát také v Pardubickém klubu Gimlet a objevil se mimo jiné v roce 2011 i na ostravském Majálesu.

Mezi další velké úspěchy Marinose Caswella, který je vůbec prvním tuzemským DJem spolupracujícím s nadačním fondem Kapka naděje, patří hraní v tureckých klubech Catamaran Bodrum, Café Del Mar nebo Alora Beach Club. Zapomínat nemůžeme ale ani ne jeho společný track s Mikem Frostem Waiting for the Drop, který vyšel na labelu Soundwaves a mimo jiné bodoval v Kanadské národní hitparádě, kde se vypšlhal až na víc než slušné 15. místo a nechal za sebou track jmen jako Westbam nebo Kid Cudi.

"S Honzou jsme se pořádně poznali letos na jaře, když mne pozval na festival Majáles, který spoluorganizoval a spolufinancoval za podpory nadace Kapka naděje, za což mu patří velký respekt. Když jsem ho pak pozval k sobě do Dance Radia společně s Mikem Frostem, který bude mimochodem hostem prosincového Climaxu, udělali na mne oba hodně dobrý dojem nečekaným výběrem tracků a energickým stylem hraní. Nevím, jestli je to tím, že Honza hraje hodně v cizině a musí každé léto pobavit tisíce turistů v Turecku, ale je to opravdový showman. Věřím, že své bohaté zkušenosti i praxi z hraní v ČR i v cizině náležitě zúročí i 27. 10. v ROXY a pořádně nás všechny rozhýbe," láká Chris Sadler na Climax s pořadovým číslem 10. 2011.

A nezapomeňte, že Climax s pořadovým číslem jedenáct, jež proběhne v ROXY 24. 11. bude už tradičně narozeninový a kromě Chrise se na něm můžete těšit na zahraniční hosty, kterými bude duo brightonských DJs Prok & Fitch! Více info již brzy…

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CLIMAX

Sobota 27. 10. 2012
Vstup: 100 Kč
Vystupují:
Chris Sadler, Marinos Caswell, Vilem (lolypop) Chill out: Mr. Roquentin
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika