Poslední informace a line-up k Vision

Poslední informace a line-up k Vision

24. 10. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Druhým headlinerem, který se představí na nadcházející Vision party je internetový, rádiový, ale samozřejmě také i klubový dj, majitel světově proslulého labelu Samurai Music a jeden z pilířů novozélandské drumandbassové scény, Geoff Wright, ve světě převážně známý pod svým pseudonymem dj Presha.
Preshova láska k drumandbassu začala vzkvétat v devadesátých letech ve městě Christchurch. Během práce v rozličných vinyl shopech se okolo roku 1994 začal věnovat DJingu a ačkoliv začínal původně na hip hopu, skrze funk, house a techno se nakonec dopracoval až ke zlámaným beatům, u kterých nakonec také zůstal. Záhy na to rozjel první drumandbassovou show na studentské rádiové stanici RDU a také svou první klubovou noc nazvanou The Breaks. Ta se ale nakonec i s Preshou přesunula do Aucklandu, kam se o několik let později přestěhoval. Tam spolu s Davem Roperem založili projekt Subtronix, fungující jednak jako label a také jako promotérské duo, které s postupem času dovezlo na Nový Zéland spousty z největších světových jmen v čele s Grooveriderem, Markym a Klutem. Jednak díky Subtronixu, ale také díky svým schopnostem za gramofony už bylo tou dobou Preshovo jméno známé jak doma na Nové Zélandu, tak i v zámoří, a jako jednomu z mála novozélandských DJs se mu dostalo příležitosti hrát ve Velké Británii, v Americe i v Austrálii.

Nejen hraním po klubech byl však Presha živ, neskutečně ho přitahoval také svět rádia. Uchytit se někde bohužel nebylo snadné, většina rádií ochotných hrát drumandbass měla všechny sloty už dávno plné. To však Preshu nezastavilo, místo plýtvání času v klasických rádiích se pokusil svou ideu realizovat za pomocí internetu. Stačilo pár samolepek, trocha webové propagace a najednou ladilo na Preshovu show čím dál tím více lidí. Pět dlouhých let vydržela, než se nakonec Preshovi poštěstilo a dostal nabídku na vlasní dnb show na Aucklandském BFM.

Ani rádio však Preshovi nenaplnilo všechny jeho muzikální touhy. V roce 2007 dal vzniknout původně čistě novozélandskému labelu Samurai Music, který však během několika let vyrostl do obřích, mezinárodních rozměrů, se současně skoro čtyřiceti vydávanými jmény ze všech koutů světa. Příkladem budiž Nymfo, Klute, Calibre, S.P.Y, Need For Mirrors, State of Mind, Lynx a The Upbeats a spousta dalších – mimo jiné také i druhý headliner, se kterým se Presha představí na VISION night, DJ Loxy. V roce 2011 se pak Presha stěhuje do Evropy pod příslibem blahodárného vlivu na všechny jeho hudební aktivity. Nechat si ujít jeho vystoupení na VISION by byl hřích!

LINE-UP:

Main Drumandbass stage:
21:00 – MISOLOGY (Drumandbass.cz)
22:30 – BEAST 67 (Drumandbass.cz)
23:30 – PRESHA (Samurai recordings, NZ)
01:00 – LOXY (Samurai recordings, UK)

02:30 – Suki (Let It Roll)
04:00 – Snookey (Bassistaz)

Second house stage:
M&gors @ Quadrant DJs

www.crossclub.cz

Dodal: Aleš Rouček
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

VISION

Pátek 26. 10. 2012
Vystupují:
DJ Loxy (UK), DJ Presha (NZ), Suki, Beast 67 a hosté
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika