Michel De Hey dalším jménem Hradhouseu

Michel De Hey dalším jménem Hradhouseu

13. 04. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po Justinovi Robertsonovi agentura Mersey prozrazuje i druhého headlinera festivalu Hradhouse. Bude jím jeden z významných holandských djů, Michel De Hey.
Michel de Hey je jedním z nejvýznamnějších DJů v Holandsku. Z rodného Rotterdamu si Michel otevírá dveře k technu a tech-houseu pro širší publikum. Díky svým perfektním vystoupením v klubech, na parties a festivalech Michel získal silnou reputaci v Holandsku i mimo něj.

Michelova kariéra dje nabrala pořádné obrátky v roce 1986, kdy se svým prvním vydaným trackem "Break" pronikl Michel do Top 10 US Billboard Dance Charts. Od té doby rozvíjel Michel svůj klasický funky techno sound až ho dostal do současné podoby. Mnohokrát byl nominován na národní ceny LSDA Awards, TMF Nokia Awards a Update Dance Awards. Minulý rok získal Michael De Hey již potřetí ocenění best techno dj v Holandsku.

michel de hey

Jeho klubová noc `Future.` v klubu Nighttown (Rotterdam) začala už v srpnu 1995 a postupem času se propracovala mezi vůbec nejrespektovanější party v Holandsku. Od doby vzniku `Future.`se na této klubové noci vystřídala celá řada skvělých holandských, ale i mezinárodních techno/house djů a tato akce posbírala všechna možná ocenění.

V posledních deseti letech se Michel podílel na založení různých nahrávacích společností jako EC, CC, Brave New World a Miracle Records. EC Records vydala v posledních letech hned několik významných klubových hitů, které slavily úspěchy v nejrůznějších žebříčcích, ale to byl pouze vedlejší produkt Michelovy produkce, protože nemá rozhodně ve zvyku komponovat nějaké prvoplánové hity. Všechny jmenované labely patří mezi vůbec ty nejuznávanější v Holandsku a jsou synomymem pro kvalitní a originální taneční hudbu. Za všechny umělce vydávajících na těchto labelech jmenujme Secret Cinema, Literon, Coming Soon, Chord Symbols, Graylock, Sterac nebo Grooveyard.

Před čtyřmi roky založil Michel nový projekt spolu s Williamem Literonem a jejich první společný singl `Mintage` vyšel na labelu Plink Plonk Records UK. Další jejich singlovka `Cloaked` znamenala další posílení skvělé reputace tohoto dua. Následovaly přesně mířené klubové zásahy v podobě skladeb `Hirogen` (Areacode-070) a `Transmitter` (EC Records).

V roce 2000 vydal Michel singl `Compound`, což byl výsledný produkt jeho spolupráce s projektem Grooveyard. Nahrávka se líbila jak djům, tak tisku. Rok 2002 přinesl další spolupráci, tentokrát se Secret Cinemou a jejich společné dílko dostalo název `Music is my Machine` (EC Records).

www.micheldehey.com

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika