Podzimní Ostrovy

Podzimní Ostrovy

30. 10. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
První listopadový týden bude hudebně hodně nabitý a rozmanitý. Hned v pondělí vás festival United Islands zve na koncert Time Switch. V úterý můžete zaskočit na francouzskou pohodičku v podání La Casa Bancale v Popocafepetl na Újezdě a v sobotu do Yes klubu dorazí oblíbenec labelu Ninja Tune Jon Kennedy.
Time Swith (DE/ES/UK), 5. 11. 2012 Roxy
Pro ty, kteří neví, kdo stojí za projektem Time Switch a jak to souvisí s tou NOHOu, která na United Islands všechny strhla už v roce 2009, kdy singl Tu Café pouštěly snad všechny podniky v Praze, uděláme malý exkurz do trochu kontroverzní hudební historie jedné z neoblíbenějších zahraničních kapel. NOHA byla od začátku různorodý kolektiv výrazných hudebních osobností z různých koutů světa. A jak už to tak někdy bývá, začali se hudebně i lidsky rozcházet, což vyústilo v rozštěpení kapely v roce 2011. Z původní kapely se oddělil saxofonista Filip Noha a MC Chevy. Zbytek kapely v čele se zpěvačkou Minervou vytvořil novou kapelu pod příznačným názvem Time Switch, do které přizvali britského MC Mika Romeo. Začali pracovat na novém materiálu, jehož ukázku jste mohli slyšet na letošních United Islands České spořitelny a který si plně můžete vychutnat na koncertu 5. listopadu v klubu Roxy. Hudebně zůstávají Time Switch věrni zlomeným beatům v podobě drum and bass, breakbeatu a občas i dubstepu, které míchají s latino rytmy..



La Casa Bancale (FR), 6. 11. 2012 Popocafepetl
Naproti tomu La Casa Bancale je zosobnění Francouzské rozvernosti. Francouzský hoiphop lehce míchají s latinskými melodiemi a jazzovými postupy. Originální a lehký mix, který vám vykouzlí úsměv na tváři a nohy začnou vydupávat příjemný rytmus. Jako předkapela vystoupí Vanilla Choice, kteří při své tvorbě nejčastěji brouzdají v žánrech jako jazz, latino nebo soul. Prostě příjemný úterní večer v Popocafepetl na Újezdě.



Vinyl United, 10. 11. Yes klub
Týden s United Islands zakončí opravdu stylový večírek. Do Prahy se vrátí britský producent, DJ a bubeník Jon Kennedy, který je pro fanoušky downtempa a zlomených beatů známou firmou. Do Prahy přijede představit své poslední zatím páté album Strenghten the Roses která je jak sám říká „sbírkou zaprášených melodií, nevydaných, neznámých a utajených tracků za posledních deset let, které původně nikdy nebyly určené k vydání.“ Hned po prvních poslechu ale zjistíte, že deska rozhodně není sbírkou nějakého zbytkového béčkového materiálu. Naopak. Jonovi se povedlo sestavit kompaktní downtempové album, které je velmi bohatě strukturované, plné krásných melodií a překvapivých momentů včetně jemných vokálů, které jen citlivě doplňují jednotlivé skladby. Strenghten the Roses je prostě album, které je pro tyto sychravé podzimní dny naprosto ideálním společníkem.



www.unitedislands.cz

Dodal: Barbora Šubrtová, United Islands
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: TIME SWITCH

Pondělí 5. 11. 2012
Vstup: 250Kč / 350Kč
Vystupují:
Time Switch
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika