SOS pro Karolínu v Ostravě

SOS pro Karolínu v Ostravě

14. 04. 2006  |  Autor: erow  |  Komentáře (0)
V pátek 26.5.2006 se v bývalé tovární hale Karolina v Ostravě uskuteční další elektronická párty. I tentokrát půjde o dvě taneční scény - drum&bass a tekno.
Na drum&bass scéně se jako hlavní host objeví Angličan Ed Rush a doplní ho dva neméně kvalitní hosté z Brazílie - oblíbený DJ Ban Ban a drum&bassová brazilská jednička DJ Andy. Tekno scéna bude ve znamení livesetů. Vystoupí Francouz Davida Green (Infrabass.org), pražští Dave (LXR) a Ekaze (Astraltek) a ostravský Mechozz (Metro). O dalších účinkujících se dozvíte v zápětí.

karolina

Celá párty se nese v podtitulu SOS KAROLINA. Chceme upozornit na probíhající developerskou soutěž, která rozhodne o osudu unikátního prostoru po bývalé koksovně. Na rozdíl od předchozí mezinárodní urbanistické soutěže zde mezi sebou soupeří investoři a jejich peníze. Máme obavu, že vidina zisku a ekonomické návratnosti vložených investic převáží nad architektonickou kvalitou a užitnosti vzniklé zástavby pro občany Ostravy. Na srdci nám zejména leží osud památkově chráněného dvojhalí, které by se nemělo utopit za kolosy nákupní galerie a administrativních budov. Karolina má šanci být pro Ostravu příležitostí předvést světu, že se bývalé ohnisko těžkého průmyslu stalo sebevědomou evropskou metropolí. Nezmizí tato idea v kapsách našich volených zástupců?

Drum&Bass scéna:
Ed Rush je dnes již legenda drum&bassu produkující od roku 1991, která je označována za jednoho z hlavních tvůrců jedné z temnějších odnoží drum&bassu - techstepu. Je to i DJ a producent mnohým pamětníkům známý z dnes již kultovní party v ostravském Fabricu v roce 2001. Jeho předloňské vystoupení v olomoucké Envelopě podalo důkaz o tom, že i dnes je to opravdu kvalitní DJ s neuvěřitelnou schopností bavit.

karolina

Po boku Eda Rushe vystoupí dva brazilští hosté - nejen Ostravě již známý DJ Ban Ban, který je skvělý DJ vyhlášený svými mixovacími technikami, ale hlavně jeho kolega DJ Andy. DJ Andy je nedílnou součástí brazilské drum&bassové scény již od 1992. Byl v roce 2004 vyhlášen brazilským drum&bass DJ číslo jedna v časopise Beatz Magazine, v roce 2005 na DJ Sound Awards a na brazilském webu drumbass.com.br v obou letech. Má za sebou i řádku vydaných vinylů například na labelech Emotif a Grid.

Jako zástupci Prahy se představí v Ostravě již známý Appu z Bassys sound systemu a Suki čerstvě za Tele2beatz sound system. Za Ostraváky zahrajou ti nejpovolanější - Elvis za Ext-Dust, producentská a djská dvojice dvoiky.troiky No Money (C.Phone + Limitedd), producentský set předvede Sub.d.visionz z dvoiky.troiky a výčet účinkujících na drum&bass scéně završí Nexu hrající v barvách ostravského klubu Marley.

Tekno scéna:
Na tekno scéně je hlavním hostem francouzský producent David Green. Bývalý člen několika punkových kapel od roku 1996 vystupuje se svým punk-drum-teknoidním livesetem a vydává desky na labelu Infrabass. Pražská scéna bude zastoupena livesety Davea z LXR, Ekeazeho z Astralteku, další liveset předvede Mechozz, set zahraje Urbis (oba Metro, Ostrava) a C.U.B.E (Metro, Praha).

karolina

Každá ze scén bude vybavena profi EAW zvukem o výkonu 30kW. Dočkáte se light show, videoprojekcí i laser show z dvou zelených laserů. Fire Show předvedou PSYCHOJONGLER (Praha) CYBERFIRE (Ostrava) a AGRIPA (Hradec nad Moravicí ). V kombinaci s unikátním syrovým industriálem místa konání půjde jistě o jedinečný zážitek.

Hala Karolina bude v den akce zabezpečena proti nebezpečí úrazů, známé díry v podlaze budou zakryty, vstup na traverzy znemožněn.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika