Velká zpověď od  Pig Production

Velká zpověď od Pig Production

19. 04. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Doba, která zbývá do startu západočeského festivalu elektronické hudby se už počítá na hodiny, ale pořadatel ještě připravil zpovědi domácích djs, kteří na Pig Festu vystoupí. Jedná se o zajímavé počtení.
Pig Crew O headlinerech Marcu Zaffaranovi, Laydee Jane a Black Sun Empire jste se mohli dozvědět více z předcházejících tiskovek. Zbývá představit ostatní djs. Tím nicméně vyvstává problém. Jména, která vystoupí na Pig Festu jsou natolik profláklá, že x-té čtení jejich biografie by vás zcela určitě otrávilo. Kdo by přece neznal takovou legendu jako je pořadatel festivalu Svojšice a nekompromisní techno-řezník v jedné osobě – Dj Agent? Nebo takový Pavel Krejdl, který partygirls odzbrojuje nejen svými bezchybnými sety, ale i neodolatelným úsměvem? Je nutné o Koogim pořád dokola psát, že v Čechách není nikdo jiný, kdo by se tak zásadním způsobem zasloužil o rozvoj zdejší D´n´B scény? A co plzeňští mazá(n)ci Jack-R s Maldou? Najde se v západočeské metropoli ještě někdo, kdo by si alespoň jednou pořádně nezařádil na jejich euforizující sety á la Space Djz? Kdo by také neznal Homa, jehož pomalovaný obličej se už stal součástí místního koloritu a objevil se i na brněnské Apokalypse? A co Molczik, na kterého pochvalné reakce mrkají ze všech internetových diskusních fór? Je třeba jejich biografie omílat znovu a znovu? Co takoví Kontact with Evil, nejznámější D´n´B nářez v Plzni a širokém okolí? Co víc chcete vědět o Tamak Kuraj Time, kteří ve svých originálních setech spojují elektronický základ, saxofon, exotické nástroje jako didgeridoo a hrdelní zpěv? Chcete vědět, kdy se za gramofony poprvé postavil zástupce Chodska Crash, nebo je vám jeho hutný D´n´B dobře známý už z předcházejících Pig Festů? A co Damian? Chcete vědět, kdy se narodil, nebo radši to, že se v jeho podání můžete těšit na pekelně žhavé latino rytmy?

Ne, dnes to bude jinak. Prasátko tentokrát kladlo vystupujícím djs záludné otázky, aby tak poodhalilo něco málo z jejich psycho(logie) osobnosti :-)

Jak bys popsal sám sebe třemi slovy?
Molczik:
175cm, 70kg, 37 C.
Malda: Já myslim, jako že nevim....

Na co myslíš když hraješ, jaké prožíváš pocity?
Home: Pokud je vše v pohodě, nemusím se trápit s aparaturou, odposlechy atd., tak si užívám komunikaci s lidmi. Potřebuju vzájemnou interakci, potřebuju, aby se na mě dívali a užívali si to se mnou. Pokud to nefunguje, nestojím za nic.

Jaká je tvá životní filozofie?
Molczik:
Co tě nezabije, to tě posílí. Život je hlavně o zkušenostech, ať už jsou dobrý, nebo špatný.
Crash: Užívej života (-:
Malda: Musíš jít přece tomu štěstíčku trochu naproti...

Na který svůj úspěch jsi nejvíce hrdý?
Molczik:
V hraní asi booking na Creamfields a Citadelu.
Home: Osobně jsem hrdý na to, že mám fajn vztah se svou přítelkyní...Co se týká djingu, největší dosavadní úspěch je pro mne hraní na Apokalypse a vstup do knedeep.cz.

Přišla někdy krize? Chtěl jsi s hraním seknout? A jak jsi se s ní vypořádal?
Pavel Krejdl:
Hrát mě baví stále hodně, ale přijde mi, že je málo akcí, kde je kvalitní hudba, což mě mrzí. No krizi mám často, ale spíš takovou krátkodobou. S djingem neskončím, protože hraju vlastně už polovinu mého života. A to hudbu o které si myslím, že se dá technicky stále pilovat. To znamená, že se stále člověk zlepšuje a taky má co předávat dál. Například teď učím hrát jednoho kamaráda. Předávat svoji zkušenost prostřednictvím nauky dál mě taky uspokojuje

Jaký je tvůj nejlepší a nejhorší zážitek z hraní?
Agent:
Nejlepších je moc, jen těžko vybrat jeden. Ale ten poslední nejčerstvější je z března letošního roku ze španělské Floridy 135. Nedá se to slovy popsat.
Kontact with Evil: Každý hraní, kdy se lidi baví je pro mě skvělej zážitek, nejlepší z poslední doby asi páteční Frýdek Místek s Temperem D. Úžasnej mejdan. Ten nejhorší zážitek nebudu popisovat, byl to velkej trapas...

Kdy ses naposledy kontaktoval se zlem?
Kontact with Evil: Se zlem se, ač nerad, setkávám každý den. Ať už lidé nebo okolnosti... A co mě poslední dobou naštvalo? ČSSD, to je ovšem stabilní naštvání.

Co o djs vypovídají jejich jména?
Jak vznikl název Kontact with Evil? Vymyslel ho kolega a docela vystihoval to, jak jsme tenkrát hráli.
A Home? Je to kombinace mého jména a příjmení, vždy první dvě písmena... jinak je krátká, dobře zní, takže jsem s ní spokojen... Akorát asi nikdo neví, jak ji skloňovat Ani já ne!

Kde vidíš českou technoscénu za 10 let?
Pavel Krejdl:
Techno scéna tady u nás prochází zvláštním obdobím. Dalo by se říct i krize, ale tato hudba je tak originální a zajímavá, že bude mít svoje místo v kulturním světě stále. Znám i dost lidí, kteří už nechodí na velké party, ale jen na privátní akce pro cca 150 lidí. Také tyhle akce pořádám. Je pro mě i kolikrát o mnoho zábavnější mejdan než na akci, kde vlastně všechny známé ani nepotkám. To je neosobní a pro starší lidi poměrně nepopulární
Molczik: Tak to vážně netušim. Já ani nevim kde je dneska.

Který z letních festivalů si letos rozhodně nenecháš ujít?
Home:
Už pět let si nikdy nenechám ujít SOL. Asi ani tento rok nevynechám, doufám, že line-up bude dostatečnou oslavou desetiletého výročí.
Crash: Klub mýho srdce? Byla to Modrá Kočka v Domažlicích a to byla doslova srdcová záležitost, protože nám vyrostl pod rukama. No a fest? Jsem Chod takže samozřejmě náš Sunset (i když je spíše o práci než o zábavě) I když každý léto přemejšlím, kam se pojedu čistě pobavit, tak to málokdy vyjde. Ale třeba CzechTek jsem nikdy nějak neřešil (jak taky, že jo) a pokaždý to klaplo.
Koogi: Pojedu se podívat na několik tuzemských fesťáků. Nejvíc se ale těším na Cosmic Trip, kde bude hrát Brazilec Marky.

Který klub, festival,... by fanoušek lámaných beatů měl určitě alespoň jednou navštívit? Kde leží Mekka D´n´B?
Koogi:
Těch míst je samozřejmě celá řada, ale nejprovařenější dnb večírky asi momentálně probíhají v londýnském The Endu.

Jaký máš vztah k Pig Festu?
Agent:
Miluju tuhle party, je to moje druhá nejoblíbenější párty v celých Čechách. Super atmosféra, krásné dekorace co se dnes už nevidí. Je dělaná srdcem a je to vidět.
Pavel Krejdl: Na pig fest si dobře pamatuju a vím, že tato akce je na velmi vysoké úrovni, což já oceňuji. Už se fakt těším. I celá má partička

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika