Kerstin Eden: Cocoon byl moc drahý na provoz

Kerstin Eden: Cocoon byl moc drahý na provoz

13. 12. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Na sobotní oslavě narozenin Revise a Sony Vegy v pražském Tousteru vystoupí německá djane Kerstin Eden. Co si myslí o zavření legendárního frankfurtského klubu Cocoon a mnohé další prozradila v následujícím rozhovoru.
Vánoce jsou tu co nevidět, jak je budeš slavit? Máš již koupené nějaké dárky pro přátele a rodinu?
Ahoj. Máš pravdu! Vánoce jsou za rohem. Hrozně se na ně těším, protože jenom v tomto hezkém čase mám možnost být s celou mou rodinou. To je hlavní důvod, proč si neberu na tyto dny vůbec žádné hraní. Tradičně je budeme slavit se stromkem, dobrým jídlem, vánoční hudbou a samozřejmě dárky, které mám již připravené.

Pokud se nepletu, tak tuto sobotu vystoupíš v České republice vůbec poprvé. Máš nějaké informace o naší scéně a umělcích?
Ano, bude to mé první vystoupení v ČR. Trochu se stydím, ale o vašich umělcích toho moc nevím, nicméně jsem byla informována, že vaše večírky jsou opravdu bláznivé a návštěvníci to dokážou pořádně rozjet! Jsem si jistá, že to bude zábavné!



Teď se tě zeptám na choulostivější téma a tím je tvá výhoda jakožto zástupkyně něžného pohlaví za mixem. Myslíš si osobně, že to je výhoda nebo nevýhoda? Pokud bych to bral z promotérského hlediska, tak je to pro pořadatele akce určitě zajímavější, když se za mixem objeví pohledná djane, která nešetří lidi na parketu…

Já si myslím, že je v určitých případech jak výhoda, tak i nevýhoda. Záleží to ale i na žánru a publiku, pro které chceš hrát… Pokud chceš být djane a hrát komerční muziku a světové hitparády, bude nejspíš velmi jednoduché si sehnat job, protože publikum chce slyšet to, co zrovna frčí. V mém případě je to ale specifická elektronická hudba, při které potřebuješ mít nějaký ten čas na to, aby jsi předvedl, co umíš… Ale jakmile si vybuduješ respekt, je to jednodušší. V obou případech je asi více atraktivní si zabookovat djku, ale nejsem si úplně jistá, že to v dnešní době takto funguje…

V Německu jsi poměrně známá pro své maraton sety. Co si pod tímto pojmem máme představit?
Ráda hraji více jak standartní 2 – 3 hodiny. Jestli mně chcete udělat opravdu šťastnou, nechte mě hrát 5 nebo 12 hodin (smích).

Tvůj běžný den?
Vstanu a slyším basy, s basovou linkou se potkám na obědě a když zapadá slunce, někde ty basy zase hrají (smích). Ne dělám si srandu. Každý den je rozdílný, ale poslední dobou převážně pracuji ve studiu a když mám čas, ráda se sejdu s přáteli, zkouším vařit pro mého přítele, nakupuji nebo si jen tak užívám život.

Zmínila jsi svého přítele. Jak je těžké nakombinovat tvůj profesní život se soukromím?
Jsem hrozně šťastná, že můj přítel a někteří z mých dobrých přátel dělají to samé jako já, ale čas od času mi hodně chybí rodiče….

kerstin

Poměrně dost často cestuješ. Pověz nám, jaké nejzajímavější hraní jsi doposud zažila?

Uff těch je, ale opravdu jedno speciální bylo v Khaborovsku v Rusku. Nikdy jsem nečekala, co mne potká cestou na hraní a jaký dojem budu mít z tamních lidí a jejich způsobu života…

Působíš ve velmi známé agentuře Abstract, která kooperuje na velkých eventech typu Mayday nebo Nature One. V České republice samozřejmě máme několik velkých agentur starajících se o eventy nebo dje, ale zajímalo by mne, jak to funguje v zahraničí…..
Předně musím říct, že to je velká pocta spolupracovat s touto agenturou nejenom proto, že mohu vystuopvat na zmíněných velkých eventech. Když se mne ptali, zda-li nechci pod touto agenturou vystupovat, byl to velký kompliment. Oni nejen že se starají o má vystoupení a předávají mi důležité informace, oni jsou především jako přátelé, tudíž je ta spolupráce daleko více personálnější….

Koukal jsem, že jsi na letošním vydání Nature One vystupovala. Jaké to bylo?
Skvělé. V minulých letech jsem tu party milovala jako řadový návštěvník a letos to byla moje djská premiéra. Hrála jsem v pátek na Abstract stagi a v sobotu na Century Cirkus podiu, což bylo splnění mého snu. Speciálně Century Cirkus mě hodně znervózňoval již několik týdnů před samotným vystoupením… Ale vstupem na podium to ze mne opadlo a bavila jsem se skvěle!

Co ty a vlastní produkce?
Asi ti neříkám žádné tajemství, když řeknu, že jsem dostala nějaké nabídky na zhotovení tracku pod mým jménem, kdy se nebudu muset ve studiu ani otočit… Tohle není můj styl. Po 2-3 letech učení se produkovat, jsem se rozhodla, že dám své první tracky volně ke stažení zcela zdarma na mém soundcloudovském profilu. Jestli si je chceš stáhnout můžeš – www.soundcloud.com/kerstineden. Jinak v této chvíli makám na svém prvním EP, ale rozhodně nikam nespěchám.

Dočetl jsem se, že jsi rezidentkou legendárního klubu U60311. Nikdy jsem neměl bohužel tu čest ten klub navštívit. Jaká tam panuje atmosféra?
Já tam hraji od roku 2006, rezidentkou jsem 2 roky a poslední půlrok jsem jednou z těch, kteří jsou součástí bookingu a klub representují. Je hodně těžké popsat tu atmoféru, tu prostě musíš cítit. Někteří lidé to přirovnávají k atmosféře na parties v devadesátých letech, kde panovala taková rodinná atmosféra a každý si chtěl daný mejdan jednoduše užít.

Před několika týdny jsme se dověděli nemilou zprávu, že frakfurtský Cocoon club se bude zavírat. Když jsem ale mrknul na fotky z parties, bylo poměrně plno a nepřišlo mi, že by se tak mělo stát. Víš, co za tím stálo?
Abych řekla pravdu, nebyla jsem překvapena, protože jsem o problémech věděla poměrně dlouho. Myslím si, že každý je oslněn tím designem a architekturou, ale Cocoon byl jednoduše moc velký a drahý na provoz. Frakfurt je známý technovými akcemi končícími v pozdních hodinách a Cocoon zavíral mezi pátou a sedmou, což je poměrně dost brzo. Dle mého je docela obtížné udělat takovou tu správnou temnou techno atmosféru, když má po celém klubu bílé zdi a všude kolem vidíš VIP lounge….

Když se rozhodneš s přáteli vyrazi na nějakou fajn véču, jakou kuchyni preferuješ?
Asi tak nějak všechno. Někdy bych mohla umřít pro hranolky a curry klobásu, jindy si zase ráda zajdu na nějakou indickou kuchyni, na Sushi, Pizzu nebo těstoviny.

Jak se těšíš na sobotní vystoupení v Tousteru?
Ani moc ne (smích). Kecám, jasně že jo!

Co českému publiku přivezeš?
Techno, zábavu a energii!

Tvé plány do budoucna?
Rock ‘n’roll!

Kompletní informace o sobotní B-day party dje Revise a Sony Vegy naleznete na facebookovské události: https://www.facebook.com/events/271674719615929/

line-up:

Main Stage
21:00 - 22:30 Adlet
22:30 - 23:30 Pete Walk
23:30 - 00:30 Loutka
00:30 - 01:30 So High! (Hydrophonic & Sony Vega)
01:30 - 02:30 Revis
02:30 - 04:00 Kerstin Eden
04:00 - 05:00 Orbith
05:00 - 06:00 Subgate

2nd Stage
21:00 - 22:00 James Lurk & Tripod
22:00 - 23:00 Daddy
23:00 - 00:00 Peter Costa
00:00 - 01:00 Nkyp
01:00 - 02:00 Rob Smile
02:00 - 03:00 Marty Fish
03:00 - 04:00 Tokátko
04:00 - 05:00 Kifli
05:00 - 06:00 Milo

Dodal: Štěpán Ježek, Touster
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

REVIS & SONY VEGA BDAY WITH KERSTIN EDEN

Sobota 15. 12. 2012
Vstup: 100 kč /150 kč
Vystupují:
Kerstin Eden (ABSTRACT/DE), Loutka, Orbith, Revis, Pete Walk, So High (Hydrophonic & Sony Vega), Subgate, Adlet, Kifli 2nd stage: Marty Fish, Tokátko, Nkyp, Milo, Rob Smile, Peter Costa, Tripod, Daddy, Collin, James Lurk
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika