Vyhlášení II. ročníku Hudebních cen Vinyla

Vyhlášení II. ročníku Hudebních cen Vinyla

14. 01. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Slavnostní vyhlášení II. ročníku hudebních cen Vinyla proběhne 21. února v klubu Fléda. Večer bude opět pojatý jako komponovaný hudební večer, na kterém vystoupí Federsel & Mäkelä, Papalescu, Vložte Kočku, Zrní a Illex Asside. Součástí bude i křest limitované edice vinylu, obsahující vždy jednu skladbu od každého z nominovaných.
„Dramaturgii jsme se snažili postavit v duchu cen Vinyla, tedy bez jakýchkoli žánrových omezení – což se nám snad povedlo a diváci se mají na co těšit. Celý večer bude opět přístupný široké veřejnosti a za vstřícnou cenu. Kapely se budou střídat na dvou scénách a každá odehraje plnohodnotný koncert,“ říká za koordinátory ceny Pavel Uretšlégr.

Vložte kočku


I letos vychází výroční vinyl v limitované edici v počtu 100 kusů, který obsahuje po jednom tracku od všech nominovaných (tedy z kategorií Deska roku a Objev roku). Autory obalu desky jsou výtvarníci David Böhm a Jiří Franta, za což jim patří náš velký dík. Vinyl zároveň poslouží jako artefakt pro vítěze – tyto kusy David Böhm a Jiří Franta autorsky dotvoří,“ upřesňuje za koordinátory ceny Tomáš Grombíř. Vinyl vychází hlavně díky společnosti GZ Digital Media, a.s., která se stala partnerem ceny a vinyl vyrobila. Autorkou grafické úpravy obalu vinylu je pak brněnská umělkyně Pavla Kačírková. (Obrázek obalu desky naleznete v příloze.)

Na Flédě vystoupí také Moimir Papalescu


Samotné slavnostní vyhlášení bude situováno zhruba doprostřed komponovaného večera. Půjde o cca 30 minutový blok, jímž provedou moderátoři Radia Wave – Veronika Ruppert a Tomáš Turek.

Letošní novinkou jsou Pražské ozvěny Vinyly, které proběhnou 5. března ve velkém sále NODu. Program zahájí diskuze hudebních publicistů nad stavem a vývojem české scény v roce 2012. Následovat budou tři živé koncerty kapel nominovaných v letošním ročníku Vinyly. Přesný program bude brzy oznámen.

http://www.facebook.com/events/122173751285729/
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika