Anketa k páteční Thirty One v Mersey

Anketa k páteční Thirty One v Mersey

15. 01. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Blíží se další vydání pravidelného večírku, který se koná v klubu Mersey vždy koncem ledna a jednou za rok - Thirty serie. Tentokrát je to díl pod názvem Thirty.ONE, koná se již tento pátek 18.1.2013. Deep houseových matadorů, kteří jsou hosty právě tohoto dílu, jsme se zeptali na několik otázek.
LUMIERE

1/ Jaký je aktuální Lumiere? Co od tebe teď momentálně mohou lidi na parketě očekávat? Máš nějaké nové projekty pro tento rok?

U mě se toho moc nezměnilo. Stále mám rád deep-groovy house music. Když hraju v barech, tak si zase rád zahraju nudisco. No a můj nový projekt je teď vlastně v procesu. Chystám pravidelnou party kam bych chtěl vozit své oblíbené světové producenty. Ale vše je zatím v jednáni.


2/ Jakou máš zkušenost s narozeninovými mejdany? Odhal nám nějakou pikantnost.

S narozeninovými mejdany mám velice dobrou zkušenost, akorát ty rána jsou pak celkem náročná....Pikantnosti bohužel neprozradím, jelikož jsou to pikantnosti!

dj Lumiere

3/ Nestýská se ti po hraní z desek? Po jejich obalech a listování v bagu? Kam až jsi ochotný zajít v dnešním světě digital djingu?

Čím dál časteji uvažuju, že si zase začnu kupovat desky. Teď si sebou někdy na party vezmu pár -jak se u vás říká- starých fošen.


4/ tvoje timeless top 5?

1 Presence - Sence Of Danger
2 Kenlou - The Bounce
3 Eric Kupper - Planet K
4 Deep Dish - Stay Gold
5. a všechny desky co mám doma......

LUCAS HULAN

1/ Jaký je aktuální Lucas? Co od tebe teď momentálně mohou lidi na parketě očekávat? Máš nějaké nové projekty pro tento rok?

Ahoj, v tuhle chvíli mám rozjeté nějaké projekty s Lumierem. Více informací ale nechci raději prozrazovat ,aby vše dopadlo, tak jak má. Co se týče Nightphunk Recordings, tak máme s Braunem připravené nové tracky od zajímavých producentů. Chtěli bychom se tento rok věnovat více našemu labelu a trochu ho nakopnout po roční odmlce, kterou jsme měli. Myslím si, že je na co se těšit.

2/ Jakou máš zkušenost s narozeninovými mejdany? Odhal nám nějakou pikantnost

Narozeniny jsou vždycky zábava, zábavička. Nejvíce mě pobavil Milton Jackson na mých narozeninách v Chapeau Rouge. Přijel z letiště někdy okolo osmé večer s Braunem do Chapeau Rouge. Produkční se ho ptal jestli chce na Hotel si dát věci a on po chvíli přemýšlení říká: Just drinking. A byl tam s námi až do konce, pak najednou zmizel a nikdo nevěděl, že odešel ...naštěstí ale hotel v pořádku našel a šel si lehnout ...po tom co vypil ten večer se doteď divím, jak tam našel cestu.

Lucas Hulan

3/ Nestýská se ti po hraní z desek? Po jejich obalech a listování v bagu? Kam až jsi ochotný zajít v dnešním světě digital djingu?

Ano a velmi. Jsem rád že alespoň jednou za čas si mohu zahrát v Radosti FX na Remember House, kam si vždy beru jen vinyls. A vždycky tam ukápne nějaká ta slzička. Je to prostě nádhera, když držíš desku v ruce. Mám rád také i ty grafiky těch obalů, ale nejvíc je ten nádherný nástroj gramofon Technics. V této době používám CDs. Přemýšlel jsem i jednu dobu nad Traktorem, ale mě ten počítač nebaví - furt čumět do toho monitoru. Přijde mi, že člověk ztrácí pak kontakt s lidmi mnohokrát. Vlastně mě štvou i cdj2000 jak to svíti a bliká ...prostě matějská pouť.

4/ tvoje timeless top 5?

Na tohle se odpovídá velmi špatně jelikož těch "timeless" je strašně moc, ale tak alespoň trochu naznačím...

Leftfield - Leftism
Beastie Boys - Ill Communication
The Shamen - Boss Drum
Motorbass - Pansoul
Lil' Louis & The World - Journey with the Lonely

JAVAS

1/ Jaký je aktuální Javas? Co od tebe teď momentálně mohou lidi na parketě očekávat? Máš nějaké nové projekty pro tento rok?

Frčím si už nějakou dobu na nu-discu nebo tzv. new wave house, prostě všechno co zní jako retro, ale přitom je ještě za tepla vycucané z nejmodernějších hracích strojků. Jednou jeden kolega prohlásil, že vždycky vypustím jako „producent“ na veřejnost skladbu, přesně odpovídající tomu, co zrovna pouštím jako DJ. Myslím, že to je docela trefné, protože přesně takový singl, odpovídající mé současné vášni pro úchylné disco, by mohl už brzy (příští měsíc) vyjít na labelu Deep Wave Records.

2/ Jakou máš zkušenost s narozeninovými mejdany? Odhal nám nějakou pikantnost

Narozeninový mejdan znamená pro mě vypětí sil, s přece vzetím odejít domů po svých. Před deseti lety jsem oslavil takto kulatiny, válejíce se mezi špačky po stole v klubu… Doufám, že letos na jaře při dalších nastávajících kulatinách se budu chovat o něco decentněji.

dj JAvas

3/ Nestýská se ti po hraní z desek? Po jejich obalech a listování v bagu? Kam až jsi ochotný zajít v dnešním světě digital djingu?

Po těch obalech, po doteku vinylu, po gramofonech, po snadné orientaci se mi stýská, ale po zahuhlaným zvuku, poskakující jehle, prachu, pokřivení, přeskakování a těžkýmu kufru se mi fakt nestýská. Myslím, že to je hezký když teď všichni tak nostalgicky vzpomínají na dobu vinylů, ale jsme v 21. století a doba už pokročila, s tím samozřejmě i zvuk. Ano ano už slyším všechny jak argumentují analogovým zvukem a dynamikou, ale zkuste si pustit nově namástrovaný wav formát a 10 let starý vinyl. Je to jak bez deky a s dekou na bedně… Vinyl rovná se móda, digital rovná se future! Takže pro mě by asi byla cesta Final Scratch, použití gramofonů, ale s digitálním přehráváním tracků:)

4/ tvoje timeless top 5?

To je pro mě hrozně těžká otázka, protože každou chvíli mě ovlivní něco jinýho, ale pokud ten výběr zúžím na tracky, který motám jako DJ třeba poslední tři roky a vydrželi mě v kufru i v decku až do dnešních dní, pak asi takto…

1. Adamski – Wot Happened to u (Original Mix) – Continental Rec.
2. Betoko – This Is What I Want (Original Mix) – Chilli Mint Music
3. Mitzi – All I Heard (Cassian Remix) – Future Classic
4. Lazyboy – Police Dogs Bonfire (Reverso 68 Mix) – Sunday Best Rec.
5. Yogi & Husky, Random Soul – Just Bounce (Yogi´s RSR Bump) – Random Soul Rec.

VIK

1/ Jaký je aktuální Vik? Co od tebe teď momentálně mohou lidi na parketě očekávat? Máš nějaké nové projekty pro tento rok?
Aktuální Vik se hraním baví a vypadá to, že se to daří přenášet i na lidi na parketu. Novou krev do žil mé celoživotní hudební obsese vlévá spolupráce s mladou houseovou generací, což konkrétně tady v Brně představoval Sklenick, nyní upgradeovaný do podoby Kabinetu Múz, a samozřejmě nepřekonatelný Muah! festival. Ohledně projektů na tento rok asi trošku zklamu - mám moc zajímavou nabídku, o které se ale ještě nemůže mluvit a také několik srdečních DJs, které bych chtěl letos do Brna dovézt. Ty ale opět jmenovat nemůžu, aby mě někdo náhodou nepředběhl.

2/ Jakou máš zkušenost s narozeninovými mejdany? Odhal nám nějakou pikantnost
Jakou asi můžeš mít zkušenost s narozeninovými mejdany než tu nejlepší přeci? Problém doplňující otázky je, že ty pikantní zážitky, které mě napadají, nejsou veřejně publikovatelné, a ty ostatní už zase ze samotné definice nejsou dostatečně pikantní.
 
dj Vik


3/ Nestýská se ti po hraní z desek? Po jejich obalech a listování v bagu? Kam až jsi ochotný zajít v dnešním světě digital djingu?
To víš, že stýská. Hraní z desek nemůže nic nahradit. V mojí současné realitě je ovšem kupování desek luxus, který si bohužel nemůžu dovolit. Naštěstí mám dostatečně velký vinylový archiv ze zlatých časů house music, takže si občas dám "vinyl only oldschool set" a na nějakou dobu tak u(spo)kojím svůj vinylový chtíč. Mixování z CDček, tak jak hraní většinou praktikuju v současné době, je digitální maximum, na které jsem ochoten přistoupit.

4/ tvoje timeless top 5?
Pokud má mít něco jako timeless top 5 určitou vypovídající hodnotu, musí podle mého názoru zahrnovat pouze starší věci, aby měl člověk patřičný odstup. Já, coby osoba značně nerozhodná, nemám navíc vytváření takovýchto žebříčků vůbec v lásce. Proto jsem si výběr ještě usnadnil tím, že jsem si ho zúžil pouze na tracky, které bych mohl případně v pátek v Mersey zahrát.

Annie - Chewing Gum (Headman Dub) (679 Recordings)
CPEN - Mystereo (Seasons)
John Tejada - The End Of It All (Palette)
Samim & Michal Feat. Jonjon - She Got The F (Tuning Spork)
Tone Theory - People (Icon)a jedna ranní jako bonus:
Sunday Brunch - No Resistance (Svek)

DEIVIS

1/ Jaký je aktuální Deivis? Co od tebe teď momentálně mohou lidi na parketě očekávat? Máš nějaké nové projekty pro tento rok?
Výborně naladěný na páteční narozeninový mejdan. Takže doufám, že jsou na tom všichni podobně jako já, protože to bude asi opět dobrý srdíčkový odvaz. Teď už jen nasát atmosféru parketu a pustit nějaké rozpouštědla do reprobeden. Prezentuji pomalý, valivý zvuk s dobrým spodkem na pomezí deep/tech house. Postupná gradace a dlouhé mixy, to vše někde na pomezí 118 BPM. Jediný projekt se kterým počítám je COONK. Zrovna nedávno na to přišla řeč s Archiem a P. Whitem a je to jediný projekt, který mne v tuto chvili zajímá.

2/ Jakou máš zkušenost s narozeninovými mejdany? Odhal nám nějakou pikantnost

Zkušenosti skvělé, pokud se sejde parádní parta lidí, což se poslední dobou vždy stalo, tak je to o 100% lepší mejdan než obvykle. Pikantnost? Snad jen proud slz po tváři jednoho tvrďáka při posledním narozeninovém COONK mejdanu. Když si na tu chvíli vzpomenu, tak bych to vrátil zpět. Bylo to hodně emotivní a super.
 
dj Deivis

3/ Nestýská se ti po hraní z desek? Po jejich obalech a listování v bagu? Kam až jsi ochotný zajít v dnešním světě digital djingu?
Nikdy jsem z desek nehrál. Desky jsem pouze sbíral. Poté jsem si ale dal od parties na rok pokoj a celou sbírku cca 100 ks desek jsem prodal.
Digitální DJing je jediné co mě teď zajímá. Ke svému hraní používám zvukovku Audio 10, kontroler X1 a time code CD. Do budoucna bych chtěl rozšířit ještě o NI Maschine a hraní z time code vinylů + nějaký midi soft na iPad.

4/ tvoje timeless top 5?
Guy Gerber - Hate/Love (Original mix / SUPPLEMENT FACTS)
Audion - Mouth to Mouth (Original mix / Spectral Sound)
Winx - Don´t Laught (live raw mix / Nervous Records)
Johnny D - Requiem of a Dream (Original mix / 8Bit)
Marco Carola - Ninety (Original mix)

Dodal: Martin EliO Tochaczek
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELIO THIRTY ONE

Pátek 18. 1. 2013
Vstup: 70 kč
Vystupují:
lumiére, lucas hulat, elio, vik, javas, deivis
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika