V hudbě The Orb se potkávají Kraftwerk s rockem a reggae

V hudbě The Orb se potkávají Kraftwerk s rockem a reggae

21. 01. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Lídr britského elektronického projektu The Orb Alex Paterson, se otevřeně hlásí k mnoha vlivům, které ho hudebně formovaly. Ať už před založením The Orb nebo během kariéry v tomto projektu, který ve ve středu 23. 1. vystoupí v Lucerna Music Baru na Conference.
Patří sem od zakladatelé elektronické hudby Kraftwerk, rocker Alice Cooper nebo multiinstrumentalista, který si říká Prince, a samozřejmě král reggae Bob Marley. „Nejvíc ale mě ovlivnili Kratfwerk,“ říká sice Paterson, ale ani silného vlivu reggae si v mnoha skladbách nelze nevšimnout, například na singlech Perpetual Dawn nebo Towers of Dub na slavném albu U.F.Orb. Ostatně s jinou legendou reggae Lee Scratch Perrym Paterson natočil aktuální desku The Orbserver In The Star House.
 

Do Patersonovy hudby ovšem výrazně promluvil i ambient. Oblíbil si ho během práce technika pro Killing Joke, když s kapelou pod vlivem LSD poslouchali Music for Films od Briana Eno a sledoval, jak „v dálce detonují ocelárny Ruhr.“ Podle něj „se zdálo, jako by se tatáž scéna odehrávala i v hudbě“.
 
the Orb
 
Spolu s The Orb na Conference vystoupí také česká dvojice Mike.H, Not_me a DJ Josef Sedloň.

Dveře Lucerna Music Baru se otevřou ve 20 hodin. Vstupenky jsou stále v prodeji v Lucerna Music Baru, online také přes Ticketpro a Ticketportal.

Více informací naleznete na:
www.cnfrnc.cz
www.musicbar.cz
www.freelancepr.cz

Dodal: Pavel Eichler
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CONFERENCE

Středa 23. 1. 2013
Vstup: 440 Kč v předprodeji
Vystupují:
The Orb
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika