Zpívající babičky a Please The Trees

Zpívající babičky a Please The Trees

23. 01. 2013  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Please The Tree nejenže vydali před koncem roku skvělou desku A Forest Affair, ale pustili se také do něčeho daleko…no, zajímavějšího. S amatérským sborem ELPIDA nahráli EP a pokřtili ho v Akropoli. A řeknu vám, pohled na rozjíveného Havelku (a celou kapelu) a pogující, lehce postarší dámy ve fialovém bral dech. A za srdce.
Na začátku projektu s pěveckým sborem ELPIDA, který vzešel z podhoubí stejnojmenného občanského sdružení pro integraci starších lidí do společnosti, byla kampaň. Vedle Vaška Havelky, frontmana Please The Trees, jí svou tvář propůjčili Jaromír 99, Dušan Neuwerth nebo VJ Clad. Všem jde o jedno: pomáhat zbourat zeď, která vyrostla mezi mladou a střední generací a generací našich prarodičů. Pomáhat lidem, kteří v extrémně zrychleném světě nestíhají držet krok s většinovou společností, a s její nejmladší částí už vůbec ne. Pomáhat těm, kteří za nálepku „důchodce“ platí každý den: posměšky, nadávkami, ale třeba i tím, že jediné, co si mohou dovolit je pouze přiblblá televizní zábava. Dokonalá izolace.
 


„Líbí se mi motiv lámání bariér mezi generacemi. Je to velmi důležité v kontextu se spoustou dalších věcí,“ říká zpěvák Václav Havelka. „Mezi mladými lidmi se začalo mluvit o seniorech kvůli kampani Přemluv bábu. Ten slogan byl velmi agresivní a jen podnítil další akce typu facebookových stránek, kde si mladí dělají srandu ze starých. Jen proto, že je nechápou a nerozumí jim,“ dodává herec Petr Vaněk.

Projekt, který začal před několika lety pomyslně vyvrcholil právě 22.1.2013 v Akropoli, kde ELPIDA a Please The Trees pokřtili společné EP. Jako vždy se v případě Havelky a spol. jednalo o jedinečný hudební zážitek: nová deska A Forest Affair přinesla svěží vítr, nové prostředky sebedefinice, ale neodvedla kapelu z nastoupené cesty: inspirace americkým písničkářstvím, country a folkem, to vše říznuté vydatnou porcí alternativních rockových vstupů. Vynikající koncert, který byl protentokrát ovšem o něco obzvláštnější: vedle skvělého kytaristy-písničkáře Ali Warrena, který výborně rozehřál a připravil Please The Trees publikum, se vůbec poprvé představilo už zmiňovaných 20 sboristek. Páteř společného vystoupení tvořily tracky z křtěného EP: Wrong Along, Píseň, Nech vítr a Easy Ride. Člověk si při pohledu na ně mohl představovat cokoliv: jak třeba vypadá jejich rider (z nabízeného šáňa si cucla pouze jedna) nebo jak by podobná akce zamávala s jinou babičkou – tou vlastní. Popisovat dojetí, které tohle neočekávané, o to však silnější mezigenerační protnutí, vyvolalo, nebudu. Je potřeba to vyzkoušet na vlastní kůži.
 
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI
Vystupují:
PLEASE THE TREES & SBOR ELPIDA + host ALI WAREN/UK
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika