Vec představí Praze novou desku

Vec představí Praze novou desku

22. 01. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Nekonečný příběh „Vec a nová deska“ má happy end. Stereo Farbo Slepo je venku, líbí se, prodává se, sklízí pochvalné recenze, chystá se na žně hudebních cen a Prahu čeká už 21.2. jeho „živá“ premiéra v Lucerna Music Baru.
Přitom to byla odysea takřka nekonečná. V různých fázích vypadala všelijak, dobře ale až dopadla. Nejdřív ten pracovní název. Hravý senior. Bude se Jiří Weltz aka jeden z výjimečných lyriků, rapperů s citem, empatií, schopností zachytit a vystihnout, člověk s jeho pozorovacím talentem už jen sladkobolně rochnit ve svém narůstajícím věku? Pak velké ántré, singl a klip “Branči Kováč“, pozornost, úspěch a… A nic. Z vydání desky na jaře 2012 dělal Aprílový šprým sám vážený autor. Jestli ale mezi tím vším a výsledným kouskem CD existuje úměra. Jestli to natahování a možné pochyby mají být daní za to, abychom nakonec dostali pecku jako je deska Stereo Farbo Slepo, tak já to teda beru, šéfe. Všema deseti. Protože Stereo Farbo Slepo je dost pravděpodobně CZ/SK hiphopová deska roku 2012 a 21.2. jí prvně můžete zažít naživo v Lucerna Music Baru. A když naživo, tak i s živou kapelou Champion Sound livě band, která jinak hobluje prkna, co znamenají pódium s Prago Union.
 


Vec je na scéně dlouho. Vec je na scéně vlastně ještě déle, než scéna, protože když začínal, neexistovalo nic, čemu by se dalo tak pěkně říkat. Branči Kováč si na ulici odstál svoje, ale únavu materiálu ať nechá na později. Řeči o důchodu nebyly vtipný ani od Jay-Zho. Na co odcházet, když se stejně chcete vracet a „hra vás potřebuje“? U někoho, kdo je stále ve formě, je to zbytečný. U někoho, kdo má CO ŘÍCT, by byl odchod na penzi prostě zločin. Braňo se tedy hryznul, „maňána“ styl odložil na jindy a desku dodělal. V záchvatech pintlich němectví a profesionálního vzepjetí v rozhovorech žongloval s větami jako „vydávat desku před létem nebo v létě není dobrý marketingový tah“, ale tak žhavé to s touhle šachovou partií nebude. Že by teď přestal dělat věci „po citu“ a trávil odpoledne kalkulací u magnetické tabule, vyráběním diagramů a schémat obchodní strategie? To asi nehrozí. Sebeironie mu není cizí, ale s přísností, natož s tou sám na sebe to nepřehání. O jeho desce se mluví jako o „dospělé“ a „vyzrálé“, vydal si jí na vlastním labelu Sám systém, ale v den vydání nefungovali jeho stránky… Jak dospělé a vyzrálé. Nevadí, Vec je muž, funguje sériově, ne paralelně a frčka za obchodníka roku jeho klopu nečeká. Ale není to jedno? Je to jedno. „Stroje na penáze“ se jmenují jinak. Braňo je trochu lenoch a zevl, možná bude pro někoho nula, „ale nula s tvárou“ a jakýsi lidský rozměr jeho tvorby bude asi vždy to hlavní, proč ho lidi cení. „Ludia sú hlúpi a tak robím hudbu pre seba.“ je sice velká pravda, ale naštěstí pro nás všechny to s nima asi není až tak zlý, když si člověk pročte recenze na Stereo Farbo Slepo. A když se dočte, že rodák z Calex city posbíral od slovenského Rádia_FM celkem 5 nominací na jejich ceny Radio_Head Awards v kategoriích: Album roka, Najlepšia koncertná kapela / Interpret roka, Singel roka (tady má nominace dokonce 2 - za singly "Branči Kováč" a "Placebo"), Hip Hop / Rap / RnB, je jasné, že Vec nepatří do starého železa a že to navíc ani není žádné tajemství.

Takže ještě jednou: že ho stále baví „robiť obyčajné veci s velkými písmenami“? O tom nepochybujte. A že udrží atmo rytmo? To se přijďte přesvědčit na vlastní smysly sami přesně za měsíc – ve čtvrtek 21.2. do Lucerna Music Baru, kde Vec spolu s kapelou Champion Sound livě band a hosty Škrupem a Supou z Moja Reč prvně Praze předvede svojí novou desku Stereo Farbo Slepo.

Dodal: Affro/Boombox.cz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

VEC - KŘEST DESKY

Čtvrtek 21. 2. 2013
Vstup: 180 - 230 Kč
Vystupují:
Vec, Champion Sound livě band, Škrupo, Supa (Moja Reč), Homeboy Sandman
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika