Únorové Free Mondays v Roxy

Únorové Free Mondays v Roxy

31. 01. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V rámci únorových Free Mondays se můžete těšit celkem na devět koncertů a dvanáct djs. První únorové pondělí bude patřit kapelám Madebythefire a Sebevrány, týden na to zahraje jeden z objevů Bandzone.cz Nanosféra. Kompletní program všech pondělků v článku.
4/2 Free Mondays live Madebythefire & Sebevrány
Kromě desítek vlastních koncerů nadchla kapela Madebythefire z Ledců u Plzně v minulosti coby předkapela švédských Meshuggah a dalších tvrdých partiček. V poslední době MBTF, zdá se, trochu ubrali na hutnosti a tvrdosti a posunuli se k melodičtějšímu barevnému projevu, ve kterém ale stále zůstala spousta groovu. Kapela svým jménem uctívá památku požáru Národního divadla v roce 1881. a spoustu dalších věcí, což jistě mileráda rozvede i na svém koncertě v ROXY. Ochotně u toho budou asistovat také jejich plzeňští kámoši, kapela Sebevrány, s níž ve svých začátcích sdíleli MBTF zkušebnu a nyní sdílí (aspoň) bubeníka. Žánrově škatulkovat MBTF i Sebevrány není nic jednoduchého, jelikož jejich hudba v sobě zahrnuje jak prvky progresivní alternativy, tak indie a řady dalších stylů, které se snoubí v zajímavou fúzi, jež nejlépe za všeho chutná naživo. Otestovat to můžete už 4. 2. v ROXY! Po koncertech vás pak čeká afterparty, na níž zahraje DJ Yannick společně se saxofonistou Filipem Markesem a DJem Rescue.

11/2 Free Mondays live Nanosféra & Lola beží & Livingstone
Praha má svůj hrad, má Karlův most, botanickou zahradu i zoologickou zahradu, Vltavu, orloj, metro a mnoho dalších obdivuhodností. Chybí ji pouze jediné, Žabí zpěv za svitu nočních reflektorů… Ano milí fanoušci a fanynky, jeden z objevů portálu Bandzone.cz, pětičlenná čáslavská parta Nanosféra se přesně po roce vrací do hlavního města, aby zahrála na Free Mondays v ROXY! A aby toho nebylo málo, čeká nás 11. 2. kromě koncertu těchto electro-popových talentů ještě vystoupení pražské formace Lola běží, jež si zakládá – stejně jako Nanosféra – na českých textech a snaží se navázat na tradici české pop-rockové scény. Ač se tu poměrně často skloňuje slovo pop, nebojte se přeslazených klišé, pro obě kapely je totiž charakteristický přímočarý tah na branku bez zbytečných kudrlinek a kýčovitostí. Totéž platí i o mladičké slečně tvořící pod pseudonymem Livingstone, která celý večer zahájí svým patnáctiminutovým akustickým setem. Vzhledem k tomu, že všechny tři projekty po právu patří do hledáčku talent scoutů, můžeme se těšit na večírek, kde by žádný z příznivců nadějných tuzemských talentů neměl chybět. Po koncertech bude následovat afterparty s DJs Raidem a Next.



18/2 Free Mondays live The Drain & Trailer Trash
The Drain jsou partička drzých spratků s nesnesitelně zkreslenýma kytarama, glamově perverzním vokálem a garážovým špinavým soundem. Dle svých slov hrají šedesátkový blues-rock vytahaný za pačesy v kombinaci s pozdějším post-punkem a garage, to všechno společně v obalu nelítostný současnosti. Kapela byla založena roku 2006 a tvoří ji frontman a skladatel Daniel Šubrt (zpěv, kytara, varhany, syntetizéry), Michal L. Hořejší (baskytara), David Tačud Petroušek (bicí) a Marek Mik (kytara). Po dokončení prvních demo nahrávek, vydání prvního EP a koncertování po celé České republice vydali The Drain v roce 2010 první desku s názvem Get Back To The Swamps, Death. V současné době kapela koncertuje v ČR a blízkém okolí (především Rakousko a Slovensko) s posledním pětipísňovým EP Boy Boy Girl Girl Boy, které vydali The Drain v roce 2011 ve spolupráci s hudebním časopisem Full Moon. 18. 2. v ROXY vystoupí The Drain společně s pražskou garage-psychedelic formací Trailer Trash, která loni debutovala EP Trailer Trash With Hank Mancini (ano, přesně ten Hank Mancini, kterého znáte např. z Kill The Dandies, Rány Těla nebo The Nihilists). Po skončení koncertů následuje afterparty s Nighphunk DJs Lucas Hulan & Lumiere, kteří si do ROXY coby speciálního hosta pozvali švédského DJe jménem AXEL C.



25/2 Free Mondays live Marina & Egor Erushin Solo Project
Baví vás post-hardcore, jaký hrají třeba Enter Shikari nebo američtí A Skylit Drive? Pak byste neměli chybět 25. února v ROXY, kam se takřka přesně po roce vystoupí mladá pražská post-hardcorová úderka Marina, o které se v poslední době mluví stále víc a víc. Na svém kontě má tahle parta jedno slibné EP In Hearts The Hope Prevails (2010) a loni vydaný debut The Downpour, který na rozdíl od předešlé tvorby sází na ještě modernější post-hardcore zvuk obohacený prvky dubstepu a elektroniky obecně. Že je to fakt slušná palba, vám kluci jistě s pořádnou dávkou energie předvedou i na živo! V roli předskokana se představí žánrově spřízněný Egor Erushin Solo Project, který mezi své vlivy počítá jména jako Chris Cornell, Anders Friden nebo Maynard James Kelly. Po koncertech ale rozhodně nikam neodcházejte. Chystá se na vás totiž hned pětice DJs, kteří takhle pohromadě bývají na Free Mondays k vidění jen zřídka. Jmenovitě to budou Marosh, Grining, Rusty Fox, Leemac a Houba. 



http://www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FREE MONDAYS

Pondělí 7. 1. 2013
Vstup: zdarma
Vystupují:
Adi Shabat, Biodan, Tazz
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika