Hector: Připravte se úplně na něco jiného

Hector: Připravte se úplně na něco jiného

03. 02. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V pátek 8. února se v brněnském sedmém nebi uskuteční čtvrtý díl párty Dirty Trip. Na něm vystoupí tři zahraniční hosté, dva z nich vystoupí v live projektu Hector & Dario. Hector je rodák z Madridu a jeho názory na svět a hudbu se dozvíte v exkluzivním rozhovoru.
Ahoj Hectore, slyšel jsem o tobě, že strašně rád cestuješ. Jaké jsou tvé tři nejoblíbenější země, které jsi navštívil a proč?
Také zdravím, na prvním místě je jednoznačně Švédsko, kde jsem strávil celý rok a byl to jeden z nejlepších roků mého života. Pak Island, což je také úžasná a nádherná země, hlavně co se týče krajiny. No a nesmím zapomenout zmínit Holandsko. Byl jsem už mockrát v Amsterdamu a hrozně si mi tady líbí to multikulturní prostředí, které tu cítíš skoro na každém kroku.
 
Jsi z Madridu a vím o tobě, že jsi velkým fanouškem Realu. Jak vidíš tuto sezónu?
V lize na tom nejsme nejlépe, navíc Barcelona a Atletico mají formu, jakou roky neměli, takže tady bude trofej těžká. Mé naděje teď vkládám do Ligy Mistrů.
 
Pojďme k muzice - poslouchal jsi už elektronickou hudbu, když jsi byl malý? Nebo něco jiného?
Už když jsem začal poslouchat hudbu, tak jsem poslouchal vlastně pouze tu elektronickou. Ale třeba nyní poslouchám hodně různou hudbu, když je dobrá. Nezáleží na typu.
 
Vím, že jsi odpůrce komerční elektronické hudby. Proč tomu tak je? Koho v tomto nejvíc odsuzuješ? A který song tě vždycky naštve, když ho musíš poslouchat?
Je hodně komerční hudby, která je dobrá, ale lidé jí zničí tím, že ji neustále hrají a opakují v každém klubu třeba i třikrát, čtyřikrát za noc. Dobrá hudba je dobrá pořád, ale když bude všude protlačovaná a bude hrát pořád a pořád dokola, tak pak už začne být otravná. Aspoň pro mě. Co se týče umělců, tak nechci někoho označit jako nejhoršího, ale třeba takový David Guetta se stal už úplně popovým umělcem a to začínal jako undergroundový DJ. No a těch songů, co nenávidím, je strašně moc, v podstatě všechny, co se hrají v klubu nebo v hospodě, kde je priorita spíš chlast než hudební zážitek.
 
Živě na pódiu si spojil své síly s Dariem. Jak jste se potkali?
Známe se ze společné práce, pak jsme začali spolu podnikat a teď jsme duo se svojí live show. Jsme každý jiný a každý máme rád i jinou hudbu, ale vždycky v ní najdeme něco, co máme společné a to nás spojuje.
 
Tak jakou hudbu vlastně hrajete, když hrajete "live"?
Tady je strašně těžký označit tu hudbu do nějaké škatulky. Nemám rád, když o mě někdo říká, že jsem techno DJ nebo house DJ. Je to tak, že hraji takovou hudbu, jakou mám rád, a ve většině případů jsou to hodně staré kousky. Dario používá klávesy, kytaru a hrajeme melodické techno, progressive, trance a starou elektroniku jako třeba Depeche Mode nebo Front 242.
 
Co tedy vlastně všechno pro vaše live vystoupení potřebujete? Jaký hardware, software, nástroje?
Software obvykle BDC od společnosti Behringer, a to jsme testovali i na iPodu a iPadu. Jinak standardní mixák a konzoli Behringer 2000 (já jsem zkoušel i Hercules nějaký čas, ale to nebylo ono). Z nástrojů pak nejčastěji využíváme klávesy a kytaru.
 
Vaše vystoupení je to, na které se já osobně těším na Dirty Tripu 4 nejvíc, máte připraveno pro tuto akci něco speciálního?
Můžu prozradit, že se dočkáte o trochu více melodických věcí, než jsme zvyklí obvykle hrávat. Ale bude to pořád naše show, jak ji máte rádi!
 
Jaký track teď považuješ za svůj nejoblíbenější?
Začal jsem poslouchat trošku indie a funky hudbu od švédského dua Icona Pop. A ty jsem si teď hodně oblíbil.
 
A jaký je tvůj nejoblíbenější track vůbec?
4 Strings – Day Time
 
Když hraješ někde na párty, jdeš si někdy zapařit i do davu?
No samozřejmě!
 
Kterého DJe toužíš slyšet na živo?
On není moc známý mimo Španělsko, ale vyhledej si na youtube chlápka se jménem Nando Dixkontrol. Hrává takzvaný “makina style”, je to něco jako hardcore, ale více melodické. Když jsem ho slyšel před více než deseti lety, tak jsem vykřikl jenom Wowwww. A chci ho slyšet určitě znovu.  Taky jsem ještě neměl příležitost vidět DJe Pepo z Madridu, který má taky svůj úžasný styl.
 
Dej nám nějaké typy na talentované producenty, DJ, labely nebo párty ve Španělsku.
Tak už jsem zmínil jedno jméno, a tím je DJ Pepo. Další, kteří jsou crazy a zároveň úžasní, jsou DJ Nano nebo Abel Ramos. V Česku určitě budete znát jména jako Christian Varela nebo Oscar Mulero, to je samozřejmost. Festivaly Montenegros v Huesce a Sonar v Barceloně jsou mezinárodně známé. Ibizu snad ani nemusím zmiňovat. Ale v Madridu je mou oblíbenou párty DJe Nana nazvaná Oro Viejo, která se koná dvakrát do roka, kde hraje 9 hodin výbornou hudbu z dávných let.
 
Co ti teda vyhovuje více, velké festivaly nebo spíše menší kluby?
V malém klubu si spíš pokecám s přáteli a poslechnu oblíbeného DJe. Na velkém festivalu si zase můžu vychutnat dav a nějaké hvězdné představení.
 
Co říkáš na organizace, jako je třeba v Česku OSA?
Pro politiky a bohaté lidi je to velice dobré. Ale pořádný umělec by měl být nadšený, když může své dílo sdílet i zdarma.
 
Pojďme zpět k vašemu vystoupení, máš nějaký rituál, než začneš hrát před davem v klubu?
Vždycky vyberu svůj první track. A ostatní nechávám na citu.
 
Vypadá to, že v Brně na Dirty Tripu 4 bude plno. Co bys vzkázal lidem, co si vás přijdou poslechnout?
Připravte se úplně na něco jiného, než čekáte!

Dodal: Petr Rossow
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DIRTY TRIP 4

Pátek 8. 2. 2013
Vstup: 50 kč / 100 kč
Vystupují:
John Garcia, Hector & Dario live! , K.Sandra, Black Beauty, Merflinger, Nee'o, Carl W
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika