Foreign Beggars míří do Roxy

Foreign Beggars míří do Roxy

17. 02. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po dvou letech se do Prahy znovu řítí tříčlenné britské tornádo Foreign Beggars. Divoká partička pověstná neskutečně živelnou show, která se od svých začátků v roce 2002 vypracovala z hip hopového undergroundu do absolutní špičky moderního elektronického crossoveru, dorazí 3. 4. do Roxy v rámci svého evropského tour k loňskému albu The Uprising.
O kvalitě živých show Foreign Beggars, které jsou po právu považovány na svébytný fenomén, kromě nadšených reakcí na jejich dvě vystoupení na festivalu Hip Hop Kemp (2010 a 2012) vypovídá to, co o nich napsali pořadatelé jejich předchozího koncertu v Praze. 

"To, co se děje na koncertech Foreign Beggars, není normální, není to pro děti, kardiaky ani epileptiky, protože pěna od huby tam jde i jinak zdravým jedincům. Když vezmou Foreign Beggars stage útokem, je to jak volání divočiny. V publiku probouzí nutkání se strašně potit. Probouzí zvířecí pudy. V kotli se vaří lektvar na totální party nirvánu. Sběrači se krčí v koutě, zatímco lovci šílí v divokém tranzu v mocném mosh pitu, jako by se válčilo o poslední kotletu…"



O hudebních kvalitách tria, které se dalo dohromady v roce 2002, pak pro změnu svědčí pět regulérních studiových alb (Asylum Speakers /2003/, Stray Point Agenda /2006/, Asylum Agenda /2008/, United Colours of Beggattron /2009/, The Uprising /2012/), jednu remixovou placku (Beggatron Remixed /2010/) a několik mixtapes i jejich společná tour s  The Prodigy, Snoop Dogem nebo Wu Tang Clan. 

Kromě toho mají Foreign Beggars na svém kontě také celou řadu velezajímavých kolaborací s předními jmény současné elektronické scény. Namátkou můžeme zmínit třeba společnou pecku Contact s nizozemskými d"n"b / dubstep měňavci Noisia, jejíž klip ma na YouTube takřka 8 milionů shlédnutí nebo loňský dubstepový nátěr Still Getting It, který FB spáchali společně se Skrillexem.



Jinými slovy Foreign Beggars prostě jedou. Potvrzují to každým dalším releasem i každou live show, které jsou ne nadarmo svou energií a nábojem přirovnávány k heavy metalovým koncertům. Jejich mix grime, dubstepu, d"n "b a rapu na současné scéně opravdu jen těžko hledá konkurenci, což je další z mnoha důvodů, proč si jejich koncert nenechat ujít. Právě v klubu má totiž tu největší sílu! V ROXY tomu 3. dubna nebude jinak…

http://www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FOREIGN BEGGARS

Středa 3. 4. 2013
Vstup: 330 Kč
Vystupují:
Foreign Beggars, Tuco, Trusty
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika